Görüş Bildir
Haberler
“Pazartesi Gel Başla!” Dedirtecek Süratte İşe Alınmanız için 7 Tüyo

“Pazartesi Gel Başla!” Dedirtecek Süratte İşe Alınmanız için 7 Tüyo

Girdiğiniz bir mülakatın sonucunu haftalar, bazen aylarca beklemekten ve çoğu zaman hüsrana uğramaktan yoruldunuz mu? Mülakatlarda karşı tarafı anında etkileyebilmek farklı beceri ve özellikleri, hatta gerektiğinde farklı rollere bürünebilmeyi gerektirir. Fakat bunların en iyileri genelde şu 7 özelliği gösteriyor:

Kaynak: http://www.hbrturkiye.com/fikir/ise-a...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Çok yönlü düşünen bir zekanız olduğunu belli edin. (veya izlenimini uyandırın…)

Muhakeme gücü, yaratıcılık, sezgi ve hayal gücü gibi soyut nitelikler büyük liderler için elzem ve en az mantık ve ayrıntıcılık kadar önemli, hem de reklamdan tutun, yazılım ve mühendisliğe kadar her sektörde.

2. Gerektiğinde itiraz edebilme becerinize parmak basın.

Liderlerin çevresi her şeye kafa sallayan çalışanlarla dolu olursa, kimse bir şey öğrenemez. İyi çalışanlar sözlerinin arkasında durabilenler ve bunu ifade edebilenlerdir; hatta başkalarının duymak istemeyecekleri şeyleri söylemeleri gerekse bile...

3. Uluslararası vizyonunuza vurgu yapın.

En iyi adaylar sürekli sorgulayan, dışarıya açık ve uluslararası bakış açısı olanlardır. Fikirler saniyeler içerisinde dünyayı dolaşırken dar kafalı olamazınız... Olmadığınızın altını çizin.

4. Yeniliğe açıklığınızdan bahsettiğinize emin olun.

İnsanları ülke sınırlarının dışına bakmaya iten merak duygusu, aynı zamanda yeni şeyler konusunda takıntılı hale getirir. Yüksek başarı gösterenler sürekli yeni teknolojilere, yeni fikirler, yeni trend'lere yönelir, statükoyla mutlu olmaz.

5. Hızlı karar alabildiğinizden bahsedin.

Strateji kritik önem taşıyabilir; fakat uygulama olmadan hiçbir işe yaramaz. Siz düşünedururken, rakipler yol alır. Hızlı karar alabildiğinizi bilmek işvereni etkileyecektir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Daldan dala konmadığınıza inandırın.

Kalıcı bir etki bırakmak için sizin de kendinizi sevdiğiniz bir işe adamanız gerekli…

7. Kazanma hırsına sahip olduğunuzu düşünmelerini sağlayın.

Liderler, işverenler kazanmayı önemserler, kaybetmekten hoşlanmazlar.

BONUS: Yıldız Aday Olmak için İlgi Çekici Konuşun

Mülakatlarda yıldız adayları diğerlerinden ayıran özellik, mülakatı yapan kişinin ilgisini çekmeyi başarmalarıdır. Güçlü yönlerinizi net bir şekilde açıklayın ve gerektiğinde karşıt görüş sunmaktan çekinmeyin. Harika adayları iyi adaylardan ayıran bir diğer özellik sonuç elde etmenin yanı sıra bu sonuca nasıl ulaştıklarıdır. Bunları ilginç bir şekilde anlatabilen adaylar diğerlerinin önüne geçiyor. İlgi çekme becerisi size yalnız mülakatlarda değil, ekip yönetmekte, müşteri ikna etmede veya şirket yönetmede de yardımcı olacaktır.

Sir Martin Sorrell’in, “7 Qualities That Will Get You Hired” yazısından uyarlanmıştır. 

Harvard Business Review Türkiye, Ocak 2015

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
48
21
7
5
2
1
0