Görüş Bildir
Haberler
'Parti Kapatmaya Karşıyız'

'Parti Kapatmaya Karşıyız'

adem kara
05.11.2014 - 15:30
İçeriğin Devamı Aşağıda

HDP Milletvekili Kaplan’ın “MGK’da HDP’nin kapatılması kararı alındı” sözlerine ilişkin Adalet Bakanı Bozdağ ve Meclis Başkanı Çiçek, “Parti kapatma dönemi sona erdi” ifadelerini kullandı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan’ın “MGK toplantısında HDP’nin kapatılması kararı alındı” açıklamasına Meclis Başkanı Cemil Çiçek ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’dan yanıt geldi.

Çiçek, “Parti kapatmalar artık günümüzde kabul edilebilecek bir husus değildir. En başta siyasi partilerimiz olmak üzere bu özgürlük ve sorumluluk dengesinin kurulmasında da güzel örnekleri ortaya koymaya mecburuz” dedi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ise, siyasi partilerin kapatılması devrinin kapandığını belirtti.

AK Parti olarak siyasi partilerin kapatılmasına ilke olarak karşıyız. Siyasi parti kapatan ülkelerin başında gelmektedir Türkiye, adeta siyasi parti mezarlığı olmuştur.

“Siyasi partilerin kapatılması devrinin de kapandığını düşünüyorum. Bundan sonra Türkiye’de siyasi partilerin kapatılmasının gündeme gelebileceğine pek ihtimal vermiyorum.

“Siyasetin Anayasa çerçevesinde yapılması gerekir. HDP şiddet değil, benim fikrim var demesi lazım.”

Hasip Kaplan ne demişti?

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, Cumhurbaşkanlığı, TBMM, Sayıştay ve Kamu Denetçiliği kurumunun 2015 yılı bütçelerinin görüşmelerinde konuşan HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, Milli Güvenlik Kurulu’nda ‘kırmızı kitap’ denilen bir belgenin ele alındığını ve HDP’nin kapatılması noktasında karar alındığını söyledi.

“Milli Güvenlik Siyaset Belgesi, ‘kırmızı kitap’ denilen bir belge toplantıda ele alındı. Bu kırmızı kitap Meclis’ten saklanıyor. Bu toplantıda, derneklerin, sivil toplum örgütlerinin, aydınların ve sanatçıların hedefe konulduğunu görüyoruz. HDP’nin kapatılması, yasal dernek ve sendikaların kapatılması noktasında kararlar alındı.

“Bu kararlar Türkiye’yi felakete sürükleyecek kararlardır. Bu belgeyi Meclis’in bilmesi demokrasinin vazgeçilmezidir. Legal partilere sabotaj yapılacaksa, suikast yapılacaksa, ben bu siyaset belgesini istiyorum, Milli Güvenlik Siyaset Belgesi’ni bize vereceksiniz.”

İMC

Kaynak: http://www.imctv.com.tr/2014/11/05/pa...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0