Görüş Bildir
Haberler
'Parlamentoda Siyaset Yapamıyorlarsa Gitsinler Hendek Kazsınlar veya Dağa Çıksınlar'

'Parlamentoda Siyaset Yapamıyorlarsa Gitsinler Hendek Kazsınlar veya Dağa Çıksınlar'

Ulaş
14.01.2016 - 20:20 Son Güncelleme: 15.01.2016 - 15:07

Sultanahmet Camisi'nde Diyanet İşleri Başkanı Görmez'in kıldırdığı Cuma namazına katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sultanahmet'te canlı bomba saldırısının olduğu meydanı ziyaret ederek, karanfil bıraktı. Gazetecilere açıklama yapan Erdoğan, bildiri imzalayan akademisyenleri eleştirerek, 'Çınar'da olan hadisede babasıyla birlikte şehit olan 3 yaşındaki Mevlüde'yi kapkaranlık akademisyenler nereye koyacaklar? Onun katilleri yanında yer almayı nasıl vicdanlarına sığrdıracaklar? Yargı makamlarını, üniversite senatolarını göreve davet ettim. Siyaset yapmak isteyen parlementoda siyaset yapsınlar ama yok parlamentoda bunu yapamıyorlarsa bunlar da gitsinler hendek kazsınlar veya dağa çıksınlar. Bu kadar açık ve net konuşuyorum' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cuma namazı sonrası gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. 

'DAEŞ'in ülkemize yönelik 10 harekatı oldu'

Erdoğan canlı bomba saldırısı için şunları söyledi:

'Ülkemizi de adeta çevre ülkelerde olduğu gibi sıkıntılı duruma sokabilecek, birçok terör örgütüyle mücadele içindeyiz. Bunların başında PKK, aynı şekilde Suriye'nin kuzeyinde YPG ve PYD, El Kaide'den ayrılan DAEŞ terör örgütüdür. Son dönemlerde bizim özellikle Suriye'nin içerisinde ve Suriye'nin kuzeyinde sınır bölgelerimde gelişmelere müsaade etmeyeceğimiz yönünde tavrımız var. Türkiye Cumhuriyeti, Türk milleti olarak bunu kabul etmemiz mümkün değil, Türkiye'de teröre müsaade etmemiz mümkün değil. Doğu ve güneydoğuda yürüttüğümüz temizlik hareketı bu yöndedir. Bunun yanında koalisyon güçleriyle harekat vardır. Bunu DAEŞ'in hazmedemediğini görüyoruz. DAEŞ'in ülkemize yönelik 10 harekatı oldu. 

Türkiye'de misafir olan 10 Alman vatandaşı öldü, yaralılar tedavi altında. Tedavi olup çıkanları memleketlerine uğurladık. Bunlar gönderildi. Hepsi tabi ki bu hadiseyi inceledik. Dün de üst düzey bir güvenlik toplantısında değerlendirmesini yaptık, atılacak adımları değerlendirdik. Hassasiyetimiz aynı kararlılıkla devam edecektir. Bizim tarih, medeniyet kokan barış meydanı olan Sultanahmet Meydanı'nda hele hele Alman Çeşmesi yanında böyle bir hadisenin olmasından üzüntümüzü paylaştık. Birçok devlet, hükümet başkanları bizim acımızı paylaştı. Tüm Alman halkına başsağlığı dileklerimi iletiyorum. Bizim mücadelemiz sürecektir.'

'Gitsinler hendek kazsınlar veya dağa çıksınlar, bu kadar net konuşuyorum'

'Gitsinler hendek kazsınlar veya dağa çıksınlar, bu kadar net konuşuyorum'

Güneydoğu'daki çatışmalarla ilgili bildiri yayınlayan akademisyenleri eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, imza atanları kınadığını belirterek şöyle konuştu:

'Profesör, doçent olması kimseyi aydınlık yapmaz. Zalimlerle olan zalimdir. Katliam yapanlarla birlikte olanlar da aynı suçu uşlekiştir. Çınar'da olan hadisede babasıyla birlikte şehit olan 3 yaşındaki Mevlüde'yi kapkaranlık akademisyenler nereye koyacaklar? Onun katilleri yanında yer almayı nasıl vicdanlarına sığrdıracaklar? Yargı makamlarını, üniversite senatolarını göreve davet ettim. Siyaset yapmak isteyen parlementoda siyaset yapsınlar ama yok parlamentoda bunu yapamıyorlarsa bunlar da gitsinler hendek kazsınlar veya dağa çıksınlar. Bu kadar açık ve net konuşuyorum.'

Karanfil bıraktı

Karanfil bıraktı
İçeriğin Devamı Aşağıda

Cuma namazının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sultanahmet'te 10 turistin yaşamını yitirdiği canlı bombalı saldırının yapıldığı yere karanfil bıraktı.

Saldırının olduğu salı gününden bu yana meydanda kurbanlar anılıyor. Ziyaretçilerden bazıları olay yerine not bazıları da karanfil bırakıyor.

onedio.com

İstanbul Sultanahmet Meydanı'nda salı günü meydana gelen canlı bomba saldırısında, 10 Alman turist hayatını kaybetmişti. Başbakan Ahmet Davutoğlu, 1988 doğumlu Nabil Fadlı adlı Suudi Arabistan uyruklu saldırganın, IŞİD bağlantılı olduğunu açıklamıştı.

Ajanslar

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
80
59
8
6
5
3
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Batuhan Ferro

Sözde cumhurbaşkanı olacak adam nasıl konuşuyor çocuk gibi amk

itsasin

bir insan bu kadar yüzsüz olur .suudilerle sen büyüttün işidi .işid sensin

haylaz adam

yapmadığına kanıt ?

Pasif Kullanıcı

arkadaşlar şimdi ben bir boyacıyım. geçen gün bir yeri boyadım. sonra bir yere giderken o yol üzerinden gideyim dedim. neden biliyor musunuz? çünkü eserime ş... Devamını Gör