Görüş Bildir
Haberler
'Paran Var Pulun Var Git Golf Oyna Ne İşin Var Orada?'

'Paran Var Pulun Var Git Golf Oyna Ne İşin Var Orada?'

Batuhan
15.01.2015 - 16:27

TSYD 52. Yıl Sporun Zirvesi Semineri'ndeki 'Anadolu'nun Feryadı' konulu panele Türk futbolunun önde gelen teknik direktörleri konuşmacı olarak katıldı.

Gazeteci Fatih Doğan'ın yönettiği oturuma Bursaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Karabükspor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas ve Yılmaz Vural katıldı.

Tecrübeli futbol adamlarının özetle sarf ettiği sözler şöyle:

YILMAZ VURAL

24 takım değiştiren Yılmaz Vural bu oturumun adının 'Türk futbolunun feryadı' olması gerektiğini belirterek sözlerine başladı.

Kendilerini kimin yönettiğini bilmek istediklerini ifade eden Vural, TFF Başkanı Yıldırım Demirören'e de seslenerek 'Paran var pulun var git golf oyna ne işin var orada' diyerek derin bir mesaj yolladı.

'Gemi atıyor' diyen Vural; 'Üsttekiler anlamıyor. Geminin altı suyun altında. Onlar üstte ya bir şey olmayacak zannediyorlar. Anamız ağlamış, Türk futbolunun içinde yıllardır emekçi olmuşuz. Birisi geliyor bir şeyleri hemen değiştiriyor. Fikirlerimiz alınmıyor. Seçim olduğunda başka bir yönetim geldiğinde belki yine değişecek. O Yüzden ne yapacağımızı bilemiyoruz. Bizi kimin yönettiğini bilmek istiyoruz' şeklinde konuştu.

ABDULLAH AVCI

Abdullah Avcı da panelin adının 'Türk futbolunun sorunları' olması gerektiğini vurgulayarak, 'Ben hiç Anadolu'ya çıkmadım. O yüzden 'Anadolu'nun feryadı' tabirine pek uymuyorum. Ama 3 sene önce de buradaydım sizlerin karşısındaydım ve aynı sorunlar konuşuluyordu yine değişen bir şey yok' dedi.

Yabancı sayısı konusunda kendileriyle fikir alış verişi olmadığını da dile getiren Avcı, 'Türk futbolunun sorunu yabancı sayısı değil, yerli yabancı rekabetini nasıl sağlarız. Buna bakmamız lazım' şeklinde konuştu. 

TOLUNAY KAFKAS

Tolunay Kafkas ise, 'Anadolu-İstanbul ayrımı yapmaya gerek yok, hepimizin sorunları ortak, ötekileştirmeye karşıyım' dedi.

Tecrübenin çok önemli olduğunu da ifade eden Kafkas, 'Tecrübe; bilgi ve birikimdir. Tecrübeyi gelecek nesle aktarmak önemlidir. Genç oyuncu gelişimi ve antrenör gelişimi paralel ilerlemeli. Antrenör iyi yetişmemişse genç sporcuya bir şey veremez' şeklinde konuştu.

ŞENOL GÜNEŞ

Şenol Güneş de, 'İmkanlar ve ekonomik değerler arttıkça mutsuzluklar artıyor. Bu sadece futbol için geçerli değil hayatın her alanında her sektörde böyle' diyerek, futboldaki kaosların, sorunların ancak adaletli yönetim ve uzun vadeli doğru eğitimden geçtiğini söyledi. 

'Adalet ve dürüst eğitimin olmadığı yerde biz daha çok konuşuruz' diyen Güneş, 'Şimdi akvaryum kirli, o suyun içine girmek istemiyoruz. Akvaryumun suyunu temizlemeliyiz. Gündem konuları bize atılan yemlerdir. Örneğin 14 futbolcu kararı gereksiz, en son konuşulması gereken konu. Niye 14, serbest yap. 11'e11 oynuyoruz. Özellikle 14 rakamı veriliyor. Niye 11 değil, 13 değil. 14 diyor ama detaylandırıyorlar. Borcun varsa yabancı transfer yapamazsın diyorlar. Bu bizim önümüze atılmamalı. Bugünkü transfer sisteminde futbol gelişmez. Kurbanlık koyun gibi bir antrenör gider bir antrenör gelir. 

Tartışmayan, özgür konuşamayan bir toplum gelişemez. Fikir kavgaları olmalı. En doğruyu bulmak için tartışılmalı, fikirler çarpışsın ama sonunda ana fikir bulunur' Şeklinde konuştu.

HABER: UĞUR DEMİRKIRDI - KAMERA-FOTO: SÜLEYMAN EKİN / ANTALYA / DHA

İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0