Görüş Bildir
Haberler
'Paralel Yapının Faili Meçhul Bazı Cinayetlere Bulaştığını Gördük'

'Paralel Yapının Faili Meçhul Bazı Cinayetlere Bulaştığını Gördük'

ATKN
12.12.2014 - 15:21
İçeriğin Devamı Aşağıda

Erdoğan, 'Eğitimden, hizmetten, yapının bir takım kirli cinayetlere, faili meçhul cinayetlere bulaştığını görüyoruz. Daha şaşırtıcı şeyler de duyacaksınız.' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, 365 oda ve borsa başkanı ile Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda istişare toplantısı yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Ben Gezi olaylarına, 17-25 Aralık olaylarına darbe girişimi dediğimde bazıları kabul etmiyor. Gezi darbe girişimiydi. Mısır'da işe yaradı, Ukrayna'da işe yaradı Türkiye'de bu iş bozuldu. Biz sağlam durduk, millet sağlam durdu. Yolsuzluk kılıfı darbe niyetinin üzerini örtmeye yetmedi. Kimse Kusura bakmasın. Ben burada bazı acı gerçekleri hatırlatmak zorundayım. 17 Aralık sonrasında biz ne dedik inlerine gireceğiz dedik. Aradan 1 yıl geçti. Milletimizin de desteği ile Allah'a ham dolsun inlerin egirdik ve giriyoruz. Eğitimden hizmetten himmetten bahseden yapının faili meçhul cinayetlere bile bulaştığını bugünlerde görüyoruz. Zincir bunu gösteriyor. Daha şaşırtıcı şeyler de görecek duyacaksınız.' dedi.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

'Ekonomiyi yakından takip edecek ekonominin tüm tarafları ile istişareleri sürdürüp sorunları dinleyecek ve çözüm üreteceğiz.Şu anda Cumhurbaşkanlığı yapısında yeni bir teşkilatlanma yapısına gidiyoruz. Ekonomiyi yakından takip edecek ekonominin tüm tarafları ile istişareleri sürdürüp sorunları dinleyecek ve çözüm üreteceğiz.

Bir şehirde insanlar mutlu diğerinde kan gözyaşı akıtılıyor. Belli zümre servetine servet katarken ülkenin belli bölümü fakirleşiyor eziliyor. Ekonomi bir yıl bir adım ileriye gitse ertesi yıl yüksek faizle enflasyonla krizlerle 10 adım geriye gidiyor. Buna mahal vermeyeceğiz, imkan fırsat vermeyeceğiz. Ekonomiyi iyi analiz edecek bu saldırılara karşı hep birlikte mücadele edeceğiz.

'BUNU SÖYLEMEK ZORUNDAYIM'

Burada bir meseleyi sizlerle çok açık konuşmak istiyorum. Buna da mecburum. Son 1,5 yıldır Türkiye belli operasyonlarla girişimlerle içerden veya dışardan hedef alınıyor. Sanmayın ki bunlar şahsıma, hükümete veya belli bir partiye yöneliktir. Bu operasyon ve operasyonların tamamı Türkiye'ye Türkiye'nin varlığına, huzur ve istikrarına en önemlisi de Türkiye'nin ekonomisine ve bağımsızlığına yöneliktir. Bunun arkasında üst akıl var. Bana sordular üst akıl kim ne olduğunuzu kim olduğunuzu biliyorsunuz. Bunu siz araştıracaksınız. Bu operasyonları yapanların, taşeronların hedefi şahsımdan öte yeni, güçlü, büyüyen Türkiye'dir. Benim şahsımda sizleri hedef alıyorlar. Sizlerin fabrikalarını ekmeğinizi hedef alıyorlar. İçerde ve dışarda bu operasyonları yapanlar için eski Türkiye son derece elverişli bir ülke idi. Yüksek faizle, enflasyonla çok iyi kazanıyorlardı. İhracatımızın düşüklüğü sayesinde dünya pazarından daha çok kazanıyorlardı.

Bir şey daha dikkatimi çekiyor. Bizi özellikle o sıkıntılı dönemlerde biz yapan şu olmuştur. İnşaat sektörüne biz asla dur demedik. İnşaat sektörüne biz yürüyün dedik ve bunun başını da TOKİ çekti. Özel sektörde yoğun bir hareketlenme oldu. Ancak acaba inşaat sektörü ile sanayide ileri teknoloji arasında bir fark olmalı mı hayır. O da ilerlesin öteki de ilerlesin. Birisine dur derseniz çöküntü başlar. Şuanda bizim için emekyoğun olan sektör inşaat sektörüdür. Türkiye'nin kentsel dönüşümlerle birlikte bu sektörü farklı şekilde ayakta tutması gerekir. Kimse sanayiyi durdurun demiyor ki. O da olacak diğeri de olacak. Birine dur ötekine git dersen olmaz. Bunlar atbaşı gitmesi lazım. Bunu göreceğiz.

'GEZİCİLER YALOVA'DA NEDEN ORTADA YOKLAR'

Taksim'de ağaç kesilmedi. 12 Ağaç kesilmedi başka yere taşındı. Biri çıktı dedi ki hala anlamadın mı sorun ağaç değil dedi evet sorun başkaydı. O tencere tavacılar nerede? Yoksa tencereleri mi kaybettiniz? Bakırköy'de neredeler? ODTÜ'nün kestiği ağaçlar için neden yoklar? Yalova'da ağaçlar kesildi neredeydiler? Eğer mesele ağaç olsaydı bir çok yerde protesto görürdük. Çünkü ağaç bahaneydi. Haftalarca ulusal uluslararası medya kendi ülkelerindeki hadiseleri görmezden geldiler. Basın özgürlüğünün tehdit altında olduğunu yayanlar İsrail'in öldürdüğü Suriye'nin öldürdüğü gazetecileri görmezden geldiler.

'TÜRKİYE EKONOMİSİNİ KÖTÜ GÖSTERMEK İÇİN HER ŞEYİ YAPTILAR'

Uluslararası medya aylardır Türkiye ekonomisini kötülemek için yalan üstüne yalan yazıyorlar. Aynı uluslararası kredi derecelendirme kuruluşları vay hallerine. İstedikleri zaman istedikleri gibi. Batanı çıkarmak isterlerse batanı hemen 6 puan vererek çıkartıyor, Türkiye gibi parlayan bir ülke için yalan yanlış projeler çizebiliyorlar. Belli odaklardan, belli merkezlerden idare ediliyorlar. Bu saldırılar son derece sistematik şekilde götürülüyor. Amaç ne, amaç bizi etkisizhale getirmek, hükümeti yıpratmak ve eski Türkiye'ye bir dönüş yapabilmek. Millet bu tuzağı gördü, bu saldırıların esas amacını gördü ve tepkisini de sandıkta gösterdi. Ben de aziz milletim de bu saldırıların her zaman karşısındayız. Milletim hamdolsun Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de ilk defa milletin oyuyla seçilen bu evladını ilk defa bu evladını cumhurbaşkanlığı makamına taşıdı.

'BU ÜLKENİN ROTASINI MİLLET BELİRLER'

Bu millet kendi istikametini kendi çizer. Faiz lobileri rant merkezleri değil. Bu ülkenin rotasını sadece millet tayin eder. Eski Türkiye'yi diriltme umudu içinde yaşayanlar bu hayallerinden vazgeçsinler. Eski Türkiye'ye inşallah geri dönüş olmayacak. İstedikleri gibi istikamet çizdikleri bir Türkiye artık yok.Ekonomimiz de ilke ve ideallerimiz de tüm politikalarımızı biz kendimiz belirleriz. Yani millet belirler.

Sizlerin de hatırladığınız gibi bazı operasyonlar yaptılar. Bahane yolsuzluk iddiası idi. Maske ambalaj kılıf yolsuzluk iddiası idi. Bir kısım medya yargının operasyonu ile eş zamanlı olarak algı operasyonuna başladılar. 17 Aralık'ta bu oyunu görmeseydik eğer maskelerin altındaki gerçek niyeti görmeseydik 25 Aralık operasyonunu yapacaklardı. Herşey hazırdı. Başbakan, bakanlar, bürokratlar nasıl alınacak bunların tüm planlar iddianameler hazırdı. Bunların hepsi elimize geçti. Şahsımdan 'Dönemin başbakanı' diye söz ediliyordu. Malum polisler tarafından yazılmış hazırlanmış bekletiliyor. Hatta bizim alınmamızdan sonra yeni kurulacak hükümet bile belirlenmişti. Yolsuzluk olarak gösterip aslında yerine diledikleri gibi onlara hizmet edecek ulusal ve uluslararası ranta çalışacak bir hükümet kuracaklardı.

'DAHA ÇOK ŞAŞIRTICI ŞEYLER DUYACAKSINIZ'

Ben Gezi olaylarına, 17-25 Aralık olaylarına darbe girişimi dediğimde bazıları kabul etmiyor. Gezi darbe girişimiydi. Mısır'da işe yaradı, Ukrayna'da işe yaradı Türkiye'de bu iş bozuldu. Biz sağlam durduk, millet sağlam durdu. Yolsuzluk kılıfı darbe niyetinin üzerini örtmeye yetmedi. Kimse Kusura bakmasın. Ben burada bazı acı gerçekleri hatırlatmak zorundayım. 17 Aralık sonrasında biz ne dedik inlerine gireceğiz dedik. Aradan 1 yıl geçti. Milletimizin de desteği ile Allah'a ham dolsun inlerin egirdik ve giriyoruz. Eğitimden hizmetten himmetten bahseden yapının faili meçhul cinayetlere bile bulaştığını bugünlerde görüyoruz. Zincir bunu gösteriyor. Daha şaşırtıcı şeyler de görecek duyacaksınız. Karşımızda sadece basit bir şebeke olmadığını, ulusal ve uluslararası şer odaklarının maşası olduğunu bilinmesini isterim. Kimi zaman bakıyorsunuz ana muhalefet bunlarla iş tutuyor. Diğer muhalefet, terör örgütü, terör örgütü gölgesinde siyaset yapanlar bu şebekeye destek veren kaynak aktarmaya devam eden bu şebekenin maşalığını yapan kurum ve kuruluşlarını nankörce koruyanlar da var.

Hani eskiden müzik kutuları vardı bozuk parayı atardınız 3-5 dakika o şarkı çalardı. İnanın bu ihanet şebekesine atan kendi istekleri emelleri yönünde bunları kullanıyor. Kimi zamanda bu şebeke yalanla şantajla siyaseti, medyayı, iş dünyasını kullanıyor. Tüm bu oyunları bozmak gerekiyor. Bunların meselesi şahsımla değildir. Türkiye'nin bağımsızlığı iledir. Bunların meselesi Türkiye'nin ekonomisi iledir. Bunlara kim destek oluyorsa bayrağına vatanına ihanet içindedir. Onlarla iş tutanlar da asla kazanamayacaklarını başarılı olamayacaklarını umarım görür ve idrak ederler.

'HASSASİYETİNİZ MUHAFAZA EDİNİZ'

TOBB ve üyelerinden şüphemiz yok ama hassasiyetiniz muhafaza etmenizi, bağımsızlık mücadelemizde yanımızda durmanızı sizlerden rica ediyorum. Bu mesele sadece parelel yapı meselesi değildir. O yapıyı maşa olarak kullanan ve asıl meselesi de vatanın bağımsızlığını bozmak isteyen çevreler var asıl mesele budur. Bu vatanımızın güçlenmesini istemiyorlar. Hele hele 77 milyon nüfusu ile güçlenen bir Türkiye'yi istemiyorlar. Eskiden ayar verilen bir Türkiye vardı, gündemi belirlenen bir Türkiye vardı şimdi ayar veren gündem belirleyen bir Türkiye olduğu için rahatsız oluyorlar. Sıkıntı burada. Ülkemizin bağımsızlığı güven ve istikrar ortamı, ekonominin ve d emokrasinin daha da büyümesi adına şer ittifakına karşı birlikte hareket edeceğiz. Bakın biz boynumuzu eğmedik karşılarında dim dik durduk. Bunların tehdidinden, şantajından kasetlerinden korkan kim varsa gelsinler gereken ne ise tereddütsüz yapacağız. Her zaman söylüyorum. Abdestinden şüphesi olmayanın namazından şüphesi olmaz. Abdestten şüphe varsa namaz gitti gümbürtüye. Millet iradesini demokrasiyi özellikle de ekonomiyi bu maşalara ve kirli ellere beraberce teslim etmeyeceğiz inşallah.'

Haberler.com

Kaynak: http://haberler.com/erdogan-paralel-y...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0