Görüş Bildir
Haberler
'Paralel Polisler' 1 Mayıs'da Taksim'i Açacakmış...

'Paralel Polisler' 1 Mayıs'da Taksim'i Açacakmış...

adem kara
21.04.2014 - 11:08 Son Güncelleme: 21.04.2014 - 13:42

Akşam gazetesi haberi manşete taşıdı...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Akşam gazetesinin manşetine göre, 'Paralel polisler' 1 Mayıs'da emirleri dinlemeyecek ve alanı işçilere açacak...

Akşam gazetesinin bugünkü manşetinde yer alan haber şöyle: 

Günlerdir süren “1 Mayıs’ın nerede kutlanacağı” tartışmaları bazı sendikalarla hükümeti karşı karşıya getirdi. Başta DİSK olmak üzere bazı sendikalar İstanbul’da 1 Mayıs’ı Taksim’de kutlayacağını açıkladı. Türk-İş ise Kadıköy için valilikle görüştü. İçişleri Bakanı Efkan Ala, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve son olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “Kazlıçeşme ve Yenikapı’yı” adres göstermesi de tartışmaya son noktayı koydu.

EMNİYET’TEN İSİM LİSTESİ

Özellikle DİSK’in 1 Mayıs’ı Taksim’de kutlama ısrarıyla ilgili önlem almaya çalışan hükümet, hazırlıklarına başladı. Başta Emniyet teşkilatı olmak üzere İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve İstanbul Valiliği teyakkuza geçti. Sendikaların 1 Mayıs’ta Taksim’e çıkma ihtimaline karşı Emniyet, il ve ilçe müdürlüklerinden göreve gidecek polislerin isim listesini istedi.

İlçe Emniyet Müdürlükleri personelini tek tek çağırarak 1 Mayıs’ta Taksim’de görev alacak polislere durumu bildirdi. Ancak paralel yapının polisleri, 1 Mayıs günü Taksim’de görev almamak için “hastane raporu” alınması konusunda örgütlendi. Durumdan haberdar olan bazı emniyet müdürleri ve başkomiserler, “1 Mayıs’ta rapor alan polisler hakkında inceleme başlatılacağı” uyarısı yaptı.

‘MÜDAHALE ETMEYİN’ UYARISI

Bunun üzerine derin örgütün memurları başka bir taktik geliştirerek “Taksim’deki 1 Mayıs’ta görev alsak bile, herhangi bir taşkınlığa karşın ‘müdahale’ çağrısına uyulmayacak. Göstericilere gaz fişeği ya da tazyikli su sıkılmayacak. Özellikle üst düzey Emniyetçilerin görüş alanında bulunulmayacak” kararı aldı.

DERİN ÖRGÜTÜN BİR ARAYA GELME OYUNU

Hükümete darbe girişimi olarak nitelendirilen operasyonların ardından Emniyet’te yaşanan yer değiştirmeler, paralel yapı polislerini başka arayışlara yönlendirdi. Birbirlerinden ayrılan derin örgütün polisleri, tekrar bir araya gelmek için bulundukları Emniyet birimlerinde mesai arkadaşlarının herhangi bir nedenle başka bir yere atanması veya ayrılmasını bekler oldu. Derin polisler Emniyet’te boşalan birimler olduğu zaman kendi arkadaşlarını arayarak söz konusu pozisyona ya da birime geçmek için dilekçe vermesi için uyarıyor. ‘Vereceğim cevap olumlu olmayacak‘

Akşam

Kaynak: http://www.aksam.com.tr/siyaset/1-may...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0