Görüş Bildir
Haberler
"Paralel" Operasyonunda Flaş Gelişme

"Paralel" Operasyonunda Flaş Gelişme

Onedio Medya
26.07.2014 - 01:28 Son Güncelleme: 26.07.2014 - 09:52

"Paralel" Operasyonunda Flaş Gelişme

Emniyette 'paralel yapı' operasyonu kapsamında gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen 92 şüpheliden 9'u, savcılık sorgularının ardından serbest bırakıldı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğünde 'yasa dışı dinleme' ve ''casusluk'' operasyonu kapsamında adliyeye getirilen 91 şüphelinin savcılık sorguları sürüyor.

''Yasa dışı dinleme' operasyonunda gözaltına alınan şüphelilerin sorgusunu, soruşturmayı yürüten savcı Okan Özsoy ile savcılar Gökalp Kökçü ve Yusuf Hakkı Doğan, ''casusluk'' operasyonunda gözaltına alınan şüphelilerin sorgusunu ise soruşturmayı yürüten savcı İrfan Fidan ile savcılar İsmail Uçar, Hasan Yılmaz, Adem Meral ve Fuzuli Aydoğdu yapıyor.

ESKİ TEM MÜDÜRÜ YURT ATAYÜN ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Bu arada, eski İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü Yurt Atayün, emniyetteki ifade işlemlerinin tamamlanmasının ardından Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na getirildi. Böylece adliyeye getirilen şüpheli sayısı 92'ye yükseldi.

Şüpheli polislerden Ramazan Candan, Ertan Erçıktı, Ömer Özüyılmaz, Çetin Öztürk, Metin Sayılgan, Mustafa Büyükkara, Murat Çetiner, Cezmi Gücüyener ve Hüseyin Özkan, savcılık sorguları bittikten sonra serbest bırakıldı.

Diğer 83 şüphelinin sorgu ve işlemleri ise sürüyor.

8 KİŞİ TUTUKLANMIŞTI

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde 'yasa dışı dinleme' soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve dün adliyeye sevk edilen 22 şüpheli, soruşturmayı yürüten Okan Özsoy ile savcılar Gökalp Kürkçü, Cumali Karakütük ve Yusuf Hakkı Doğan'a ifade verdi.

İfadelerinin alınmasının ardından 14 kişi tutuklanmaları talebiyle nöbetçi 1. Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilirken, 8 kişi serbest bırakıldı.

Nöbetçi hakimlikçe sorguları yapılan 14 kişiden Mesut Yılmaz, Mehmet Dilaver, Fatih Hıncır, İsmail Korlar, Şeref Bolat, Ramazan Orkun Altınışık, Selahattin Ergin ve Ercan Palas tutuklandı, 6 şüpheli ise serbest bırakıldı.

Bu arada, hakimliğin bulunduğu katta bekleyen şüphelilerin yakınları ise kararı alkışlarla protesto etti.

Nöbetçi hakimliğin bulunduğu bölüme geçmek isteyen şüphelilerin yakınları ile güvenlikçiler arasında arbede yaşandı.

AA

Kaynak: http://www.haberturk.com/gundem/haber...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0