Görüş Bildir
Haberler
'Paralel Devlet' İddialarını Çocuk Bile Yutmaz

'Paralel Devlet' İddialarını Çocuk Bile Yutmaz

Onedio Medya
06.02.2014 - 23:02 Son Güncelleme: 06.02.2014 - 23:50

"Paralel Devlet'i İddialarını Çocuk Bile Yutmaz"

Enver Aysever'in sunduğu Aykırı Sorular'a konuk olan Tarihçi-Yazar ilber Ortaylı gündeme dair soruları cevaplandırdı.

Enver Aysever, usta tarihçi Ortaylı'ya 'paralel devlet' iddialarını sordu. İlber Ortaylı 'paralel devlet' iddialarına çocukların bile inanmayacağını söyledi.

İlber Ortaylı şu sözleri kaydetti:

'Paralel devlet' deniyor. 'Paralel devlet' denen şey siz devletin içine br takım adamlar girip de bazı şeyleri ele geçiriyorlar postları, ve kendilerine göre bir örgütlenme yapıyorlar kast edilen bu herhalde. Şimdi bu kolay iş değildir. Kolay iş değildir. Bu kolay iş değildir.

Enver Aysever: Örgütlenmek mi, tespit etmek mi?

İlber Ortaylı Hayır bir yerlere girecek bir takım adamlar, yandaşlarını dolduracaklar tepeden tırnağa hiyrerarşinin içine canlarının istediğini yapacaklar, bu kolay olmaz, yani böyle bir şey pek kolay değildir. Bunu çocuk bile yutmaz. Bir yerden sonra rahatsız olur. Yani der ki aa birdenbire bunlar çıktılar, benim kalemlerimi, silgilerimi kullanmaya başladılar.

E. Aysever: Yolsuzluğu örtmek için mi buna ihtiyaç duyuyorlar?

İ. Ortaylı: Efendim, yolsuzluığu örtmek ile ilgisi yok bir iş için siz kendiniz bir takım yandaşları grupları kullanmaya, onların desteğini almaya açılırsınız, sonra işinize gelmeyen bir durum olunca veya uzlaşma olmayınca çekişirsiniz.

Kaynak: http://www.aktifhaber.com/ortayli-par...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0