Görüş Bildir
Haberler
'Özgecan Aslan Yasası' Teklifi Meclis'te

'Özgecan Aslan Yasası' Teklifi Meclis'te

FreiGeist
11.02.2016 - 17:03 Son Güncelleme: 11.02.2016 - 17:11

Özgecan Aslan'ın ölüm yıldönümünde, CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, cinsel saldırı suçlarında zaman aşımının, haksız tahrik ve iyi hal indiriminin kaldırılmasını öngören ve 'Özgecan Yasası' olarak adlandırdığı kanun teklifini TBMM Başkanlığı'na sunduğunu söyledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Parlamentoda düzenlediği basın toplantısı kürsüsüne Özgecan Aslan'ın fotoğrafını asan Atıcı, Aslan'ın 1 yıl önce Tarsus'ta vahşi duygularla hayattan koparıldığını anımsattı.

Özgecan Aslan'ın başına gelenlerin, Türkiye'de hemen her gün bir kadının başına geldiğini ifade eden Atıcı, 'Kadına karşı cinsel saldırı ve cinayetlerin önüne geçmek için bu suçlara verilen cezaların indirimden yararlanmaması için Özgecan Yasası adını verdiğim kanun teklifini, bugün TBMM Başkanlığına sundum' dedi.

Atıcı, Özgecan Aslan'ın ölümünün, cinsel saldırılar ve artan kadın cinayetleri konusunda toplumdaki duyarlılığı artırdığına, bu suçlara verilen cezaları tartışılır hale getirdiğine işaret ederek, 'Kadına şiddet, cinayet ve cinsel saldırı suçlarında ceza yargılamaları sırasında uygulanan indirimler ve infaz yasasından yararlanma, işlenen suçların cezasız kaldığı yönünde bir kanaat oluşturmuştur' ifadesini kullandı.

"Kadına şiddet yaklaşık yüzde bin 400, cinsel tacizler yüzde 449, çocuklara yönelik cinsel istismar yüzde 434 arttı"

"Kadına şiddet yaklaşık yüzde bin 400, cinsel tacizler yüzde 449, çocuklara yönelik cinsel istismar yüzde 434 arttı"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Cinsel suç tanımı ve bu suçlara verilen cezaların, toplumların gelişmişlik düzeyi, gelenek ve inançlara göre değiştiğinin kabul edildiğine işaret eden Atıcı, 'Ancak ülkemizde 13 yılda gelenekler, inanç ve gelişmişlik düzeyi değişmediği halde 13 yılda kadına şiddet yaklaşık yüzde bin 400, cinsel tacizler yüzde 449, çocuklara yönelik cinsel istismar yüzde 434 artmıştır' diye konuştu.

Atıcı, hazırladığı 7 maddelik kanun teklifi hakkında bilgi vererek, teklifin, cinsel saldırı suçlarında zaman aşımı, haksız tahrik ve iyi hal indiriminin kaldırılmasını, hükmün açıklanmasının geri bırakılmamasını, cinselsuçların şikayete bağlı olmaktan çıkarılmasını, infaz yasasından yararlandırılarak cezaların hafifletilmesinin önlenmesini öngördüğünü kaydetti.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Nur Kızıl

Hadi hayırlısıyla geçer umarım.

Narki

YENİ TÜRKİYE = "Kadına şiddet yaklaşık yüzde bin 400, cinsel tacizler yüzde 449, çocuklara yönelik cinsel istismar yüzde 434 arttı"

Pasif Kullanıcı

Kemikleri sızlamıştır mezarda kardeşimin. Yasa meclise bukadar geç geldiği için değil böyle bir meclisin vicdanına kaldığı için...