Görüş Bildir
Haberler
'Özel'in Emekliye Ayrılması Söz Konusu Değil'

'Özel'in Emekliye Ayrılması Söz Konusu Değil'

FreiGeist
11.05.2015 - 09:43 Son Güncelleme: 11.05.2015 - 11:22
İçeriğin Devamı Aşağıda

Başbakan Davutoğlu, sağlık nedeniyle izin alan Genelkurmay Başkanı Özel'in emekliliğinin söz konusu olmadığını söyledi. 

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in sağlık nedenleriyle rapor almasıyla ortaya çıkan ayrılma, emekli olma iddialarıyla ilgili konuştu. 

Yeni Şafak'a açıklamalarda bulunan Davutoğlu, Özel'in rahatsızlığı hakkında bilgi vermedi ve şöyle konuştu:

Fotoğraf: Başbakanlık

'Son derece sağlıklı bir iletişimimiz var. Genelkurmay Başkanımız hem demokratik kurallara riayet eden hem de TSK'nın profesyonel kabiliyetini demokratik sistem içinde geliştirmeye özen gösteren bir komutanımız. 8 aydır Başbakan olarak, ondan önce Dışişleri Bakanı olarak beraberdik. Hiçbir zaman TSK'nın demokratik sistem içindeki yerini tartışmaya açacak davranış içinde olmadı. Ve bu 4 yıl içinde taşlar bir anlamda yerine oturdu. MGK'daki oturma düzeninden birçok diğer alanlarda hep siyasi iradeyle ve demokratik kültür içinde son derece tutarlı bir çizgi takip etmiştir. Perşembe günü haftalık olağan görüşmemizde rahatsız olduğunu, hastaneye kaldırılması gerektiğini ifade etti. Perşembe günü mitingden döndükten sonra Sare Hanım ile birlikte evine ziyarete gittik. Sohbet ettik, epeydir de planladığımız şeydi. Hastanede çok başarılı bir operasyon geçirdi. İzin almasının tek gerekçesi sağlıkla ilgili bir konudur. Kendisiyle konuştum. Morali de sağlığı da yerinde. Emekliye ayrılması sözkonusu değil.'

TSK: Sağlık durumu iyi

TSK: Sağlık durumu iyi

Özel'in sağlık durumu ile ilgili açıklama yapan Genelkurmay Başkanlığı, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

  • Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet ÖZEL tıbbi bir operasyon geçirmiştir. Operasyon başarılı geçmiş olup, Orgeneral ÖZEL’in sağlık durumu iyidir.

  • Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet ÖZEL’in istirahatli olduğu bu dönemde Genelkurmay Başkanlığına Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi AKAR vekalet etmektedir.

  • Bazı basın yayın organlarında konu ile ilgili çıkan spekülatif haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Cumartesi günü, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in sağlık gerekçeleriyle 15 gün rapor alarak izne ayrıldığı ortaya çıkmış, Özel'in hastalığı hakkında bir bilgi verilmemişti.

Özel'in görevine Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar vekalet edecek.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0