Görüş Bildir
Haberler
"Öyle Bir Teknoloji Olsa Hollywood Kullanırdı"

"Öyle Bir Teknoloji Olsa Hollywood Kullanırdı"

Batuhan
08.06.2014 - 12:38

"Öyle Bir Teknoloji Olsa Hollywood Kullanırdı"

TÜBİTAK’ın, 17 Aralık yolsuzluk soruşturması sürecinde Başbakan Tayyip Erdoğan’a ait olduğu iddiasıyla internete sızdırılan ses kayıtlarına ilişkin ‘montaj’ raporu, kurumun şubat ayında görevden alınan başkan yardımcısı Dr. Hasan Palaz tarafından yerden yere vuruldu.

Raporu hazırlayanların konu hakkında uzmanlıkları olmadığını savunan Palaz, “Büyük ihtimalle dışarda hazırlanan bu rapor içerde imzalatıldı. Bu hem içeriğinden hem de dilinden anlaşılıyor” dedi.

Cumhuriyet gazetesinden Meltem Yılmaz’ın haberine göre, aralarında ‘paraları sıfırlama’ kaydının da bulunduğu ‘tape’ lerin montaj olduğuna ilişkin raporu gülünç bulduğunu belirten Palaz, şunları söyledi:

“Ben bu kadar işi bilmeyen insanlara bu raporu hazırlatacaklarını tahmin etmiyordum. Rapor çok kötü bir şekilde hazırlanmış. Raporun sonucu zaten elle tutulur değil. Dili de çok avam bir dille yazılmış. Büyük ihtimalle dışarda yazılan bu rapor içerde imzalatıldı.”

‘Öyle bir teknoloji olsa Hollywood kullanırdı’

Kayıtlardaki konuşmaları ‘montaj’ layacak bir teknolojinin henüz dünyada olmadığını öne süren Palaz, “Olsa Hollywood kullanırdı. Bunu iddia etmek çok saçma” diye konuştu.

Söz konusu raporun, Türkiye’deki yargı sistemini yıkacak güçte olduğunu savunan Palaz, “Çünkü insanları artık kamera kaydından bile yakalasanız montaj, dublaj diyebilme şansına sahip. Çok net söylüyorum, markette kamerayla yakalanan hırsız, ben değilim diyecek. Bu olaydan sonra suçu kabul ettirmeniz mümkün değil artık” ifadelerini kullandı.

“Raporda tahrifat yapmam istendi” demişti

Şubat ayında görevden alınan TÜBİTAK Başkan Yardımcısı ve Bilişim ve Bilgi Güvenliği İleri Teknolojiler Araştırma Merkezi (BİLGEM) Başkanı Dr. Hasan Palaz, “ Başbakan Tayyip Erdoğan’ın çalışma ofisinde bulunan böceklere dair yazdığım raporda tahrifat yapmam istendi” demiş, bu talebi yerine getirmediği için görevden alındığını savunmuştu. Palaz’ın Gülen cemaatine yakın 148 ‘imam’ ı TÜBİTAK’a aldığı iddia edilmişti.

Kaynak: http://www.diken.com.tr/vitrin/eski-b...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0