Görüş Bildir
Haberler
'Oscar'ın Yabancıları' İstanbul Modern'de

'Oscar'ın Yabancıları' İstanbul Modern'de

yelda kahveci
04.01.2014 - 14:12

Fotoğraf, Komşu Sesler filminden.

İçeriğin Devamı Aşağıda

'Oscar'ın Yabancıları' İstanbul Modern'de

İstanbul Modern Sinema, Oscar heyecanı yaklaşırken, 9-19 Ocak tarihleri arasında Yabancı Dilde En İyi Film dalında aday olan filmleri sinemaseverle buluşturacak.

‘Oscar’ın Yabancıları’ başlıklı program, 16 Ocak Perşembe günü açıklanacak çekişmeli yarışta adı öne çıkan 10 filmden oluşuyor. Sunulacak programdaki filmler Oscar adayı olmalarına rağmen aslında Hollywood kulvarının dışında, dünya festivallerinde başarılı olmuş, farklı diller ve kültürlerden filmlerin bir araya geldiği bir kategoriyi temsil ediyor.

Programda bu yıl Yabancı Dilde En İyi Film Oscar ödülüne adaylık için başvuran 76 ülke filminden kısa listeye seçilen 9 filmden üçü; Karlovy Vary Film Festivali’nde Kristal Küre kazanan Macaristan’dan Janos Szazs’ın Not Defteri, 2013 Cannes Film Festivali’nde Belirli Bir Bakış bölümünde Özel Jüri Ödülü’ne layık görülen Filistin’den Hany Abu- Assad’ın Ömer ve Berlin’de Panorama İzleyici Ödülü’nü değer bulunan Belçika’dan Felix Van Groeningen’in Kırık Çember isimli filmleri gösterilecek.

Zete

Kaynak: http://zete.com/2014/01/oscarin-yaban...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0