Görüş Bildir
Haberler
"Onları Yargılayacağız, Bu Parayı Alacağız ve Halka Dağıtacağız"

"Onları Yargılayacağız, Bu Parayı Alacağız ve Halka Dağıtacağız"

Batuhan
07.03.2014 - 16:41

"Onları Mutlaka Yargılayacağız, Bu Parayı Olacağız ve Halka Dağıtacağız"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 17 Aralık operasyonuna ilişkin, 'Onları mutlaka yargılayacağız, bu parayı olacağız ve halka dağıtacağız' dedi.

Kılıçdaroğlu, partisince Ordu Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, meydandaki partililerin 'Başbakan Kemal' diye tezahüratta bulunması üzerine sözlerine, 'Allah'ın izniyle, halkın desteğiyle inşallah bir gün o da olacak. Kul hakkı yiyenlerden hesap sormak için, herkesin aş, iş sahibi olması için, fındık üreticisinin alın terinin karşılığını alması için inşallah başbakan olacağım' şeklinde başladı.

İlk öğrendiği türkünün 'Ordu'nun Dereleri' olduğunu anımsatarak, kız kardeşinin de Ordu'dan biriyle evli olduğunu, Ordulularla akraba olduklarını belirten Kılıçdaroğlu, Ordu'nun Karadeniz'in en güzel illerinden biri olduğunu söyledi.

'Fındık üreticisine sözüm var'

'İnşallah bir dahaki sefere başbakan olarak geleceğim' diyen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: 'Fındığın bu bölge için, bütün Karadeniz için ne kadar önemli olduğunu biliyorum. Alın teri döküyor fındık üreticisi, alın terinin karşılığını yeterince alamıyor ama o alın terinin karşılığını yabancılar alıyor. Benim bir sözüm var, Kemal Kılıçdaroğlu olarak fındık üreticilerine sözüm var. CHP iktidarında fındık borsası Avrupa'da değil Karadeniz'de olacak. Dünya fındık fiyatını Karadeniz belirleyecek.'

30 Mart'ta sandığa bayram havası içinde, hiçbir yurttaşı ötekileştirmeden gideceklerini anlatan Kılıçdaroğlu, yeni bir tarihi yazarak başlangıç yapacaklarını söyledi.

2004 yılında bir don faciası sonucu 169 milyon liranın fındık üreticisine ödenmesi gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, 'Aradan geçti 10 yıl. Her seferinde takip ettik, 'neden vermiyorsun' diye. Eski parayla 169 trilyon lira. Bugüne kadar aldınız mı? Size sözüm. Fındık üreticilerine sözüm, 10 yıldır alamadığınız alacağınızı size ödeyeceğiz. Siz alacaksınız. Alın terinin karşılığını alacaksınız' diye konuştu.

'Bu parayı halka dağıtacağız'

17 Aralık operasyonunda yolsuzlukla sağlanan paranın 85 milyon avro olduğunu savunan Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: 'Size Ordu'dan sesleniyorum. Bütün Türkiye'deki esnafa, çiftçiye, emekliye, işçiye, memura sözüm. Bu ülkede yaşayan her yurttaşa sözüm. Onları mutlaka yargılayacağız, bu parayı alacağız ve halka dağıtacağız. Öyle 'kaçarız kurtuluruz' diye düşünmüş olabilirler. Söz veriyorum, dünyanın neresine giderse gitsin alıp getireceğim, Türkiye'de yargılayacağım. Kul hakkı yiyenden hesabını soracağım. Sanıyorlar ki 'biz malı götürdük kimse bir şey yapamaz'. Bugün güç elindedir doğru. Güç zehirlenmesi var zaten ama bu milletin sağduyusuna güveniyorum ben, bu milletin erdemine güveniyorum, bu milletin kul hakkı yiyen karşısında ne düşündüğünü biliyorum. O yüzden tek güvencem sizsiniz. Tek güvencem bu ülkenin insanları, halkı. Beraber mücadele edeceğiz ve sorunu beraber çözeceğiz.'

Facebook ve Youtube tepkisi

Gençlere seslenen Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti: 'Dün bu adam demiş ki 'Facebook'u kapatacağız' demiş. Kapatabilir mi? Gençler hiç meraklanmayın siz, nice diktatörler geldi geçti. O diktatör ağzıyla konuşur, bir şey yapamaz. Çünkü bu ülkede CHP var, demokrasiyi savunan, özgürlükleri savunan CHP var. Neymiş, orada hoşuna gitmeyen haberler çıkıyormuş. Hoşuna gitmeyen haber varsa kabahat sende, dönüp kendine bakacaksın. Oğlunu alıp başka işlere bulaştırmayacaksın. Çocuklarını bu işin içine sokmayacaksın. Yazık günah değil mi o çocuklara? Ben çocuklara acıyorum, ona acımıyorum. O nedenle söylüyorum, demokrasiyi ve özgürlüğü savunacağız, kadın erkek eşitliğini savunacağız, alın terini savunacağız. Esnafın, çiftçinin, üreticinin yanında olacağız. Çocuklarımıza daha güzel bir Türkiye'yi bırakmak için yeniden mücadeleyi başlatacağız. Ayrışmanın zamanı değil, beraber olacağız, birlik olacağız. Cumhuriyetten, demokrasiden, bayraktan, özgürlüklerden, kadın erkek eşitliğinden, hukukun üstünlüğünden yana olacağız.'

CNN TÜRK

Kaynak: http://www.cnnturk.com/haber/turkiye/...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0