Görüş Bildir
Haberler
'Ölmeden Önce Nereye Gitmek İstersiniz?'

'Ölmeden Önce Nereye Gitmek İstersiniz?'

Fatih UZUN
04.09.2014 - 17:02

Bir sene içinde toplamda 500 kişinin hayatını kaybettiği iki uçak kazası yaşayan Malezya Hava Yolları şirketi, düzenlediği yarışma ile herkesi şaşırttı. Daha fazla bilet satmak için yarışma düzenleyen şirket, 'ölmeden önce gitmek istedikleri yeri' sorunca tepki çekti. Gelen tepkiler üzerine yarışma iptal edildi.

Bu yıl yaşanan iki büyük faciayla gündeme gelen Malezya Hava Yolları skandal bir yarışmaya imza attı. Daha önce art arda yaşadığı faciaların faturasını işçilerden keserek 6 bin kişiyi işten çıkarma kararı alan şirket, şimdi de bilet satabilmek için bir yarışma başlattı. Ancak bu yıl toplamda 500 kişinin hayatını kaybettiği iki uçak faciası yaşayan şirket, katılımcılara “ölmeden önce gitmek istedikleri yeri” sorunca büyük tepki çekti.

Yarışma kurallarına göre katılımcılar ölmeden önce yapmak istedikleri şeyleri sıralayacak ve en ilginç 12 listenin sahibi, gidiş-dönüş bileti ya da tablet bilgisayar kazanacaktı. Şirket, gelen tepkiler üzerine yarışmayı iptal etti. Malezya Hava Yolları'na ait MH370 uçağı, 8 Mart'ta içindeki 239 kişiyle Kuala Lumpur-Pekin seferini yaptığı sırada kaybolmuş uçak tüm aramalara rağmen bulunamamıştı. Bu faciadan dört ay sonra yine aynı hava yolu şirketine ait yolcu uçağı, Ukrayna'nın doğusunda Donetsk üzerinde düşürülmüş ve 298 kişi ölmüştü. Ukrayna’nın doğusunda çatışan Rusya yanlısı milisler ve Ukrayna ordusu bu faciadan birbirlerini sorumlu tutmuştu.

Habersol

Kaynak: http://haber.sol.org.tr/dunyadan/olme...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
1
0
0
0