Görüş Bildir
Haberler
TV
'Okumadığımız İçin Televizyonlarda Saatlerce Evlendirme Programı İzliyoruz'

'Okumadığımız İçin Televizyonlarda Saatlerce Evlendirme Programı İzliyoruz'

ATKN
16.02.2015 - 11:10

Tiyatro ve sinema oyuncusu Sümer Tilmaç, bilgi sahibi olunmadan fikir sahibi olunamayacağı, fikir sahibi olmak için de bol bol kitap okumak gerektiğini söyledi. Tilmaç, 'Bizim en önemli sorunumuz okumamak. Kitap okumadığımız için saatlerce televizyonlarda evlendirme programları izleniyor. Vaktimizi kitap okuma yerine gereksiz eften püften programlar izleyerek heder ediyoruz.' dedi.

Ünlü oyuncu, Antalya Manavgat'ta gençlerle Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) buluşarak Yeşilçam anılarını anlattı. Gençlere doğru düşünce olay ve hadiseleri iyi analiz etmeleri için düzenli kitap okumalarını tavsiye eden Tilmaç, düzenli ve küçük yaşta kitap okuma alışkanlığı kazanmak için de anne ve babalara sorumluluk düştüğünü söyledi. Kitap okuma alışkanlığı bulunmayan toplumlarda daha çok dedikodu ve kulaktan duyma söz kültürünün hakim olduğunu belirten Tilmaç, İskandinav ülkesi Norveç halkının ortalama günlük kitap okumaya 26 dakika vakit ayırırken ülke insanın ise 23 saniye ayırdığını kaydetti.

Dünyada en güzel eylemin kitap okuma olduğunu ve başta Almanya olmak üzere Avrupa ülkelerinin tamamında insanların trende ve otobüste kitap ve gazete okuduğuna dikkat çeken Tilmaç, 'Bu ülke insanının en önemli sorunu ise kitap okumama. Okumayan toplumların genel karakteristik özelliği kulaktan duyma sözleri hiç bilgi dağarcığı süzgeçinden geçirilmeden dedikodu yapma. Okuyan ülke insanı dedikodu yapmaz, yaşadığı çağı iyi anlar ve kulaktan duyma bilgilere itibar etmez. Okuyan toplumlarda tiyatro ve sinemada da ileri. Bizim en önemli sorunumuz okumamak. Kitap okumadığımız için saatlerce televizyonlarda evlendirme programları izleniyor. Vaktimizi kitap okuma yerine gereksiz eften püften programlar izleyerek heder ediyoruz.' diye konuştu.

Kitap okuma hususunda yeni kuşağa güvencinin tam olduğunu belirten ünlü oyuncu, günümüz gençliğini bekleyen en büyük tehlikenin ise cep telefonu, internet ve sosyal medya bağımlılığı olduğunu söyledi. Otobüste yolculuk eden gençlerin karşılıklı sohbet etme yerine telefonla yazışarak görüştüklerine şahit olduğunu vurgulayan Tilmaç, cep telefonu, sosyal medya ve internet bağımlılığının da belirli bir süre sonra gençlerin sosyal ortamdan koparak yalnızlığa itebileceğinin altını çizdi. Tilmaç, sözlerini şöyle sürdürdü: 'Aile ortamı çok sıcak olmalı ki çocuk yalancı mutluluklar peşinde olmasın. Çocuklarına sahip çıkma noktasında anne ve babalara büyük sorumluluklar düşüyor. Çocuğun her zaman sığınabileceği tek bir limanı olmalı oda ailesi.'

Son zamanlarda kadın cinayetlerinin arttığına dikkat çeken Tilmaç, en son Mersin Tarsus'ta üniversite öğrencisi bir kızın hunharca katledilmesinden dolayı ülke olarak derin üzüntüsü içinde olduklarını kaydetti. Kadına yönelik şiddete karşı 7'den 77'ye toplumun yek vücut olması gerektiğini dile getiren Tilmaç, kadına yönelik her türlü şiddet unsurunu ve cinayetini lanetlediklerini ifade etti.

Abdurrahman Büyükkeskin, CHA

İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0