Görüş Bildir
Haberler
'Öğretmenim Elimi Tut': Eğitimi, Şifa Bekleyen Öğrencilerin Ayağına Götürüyorlar

'Öğretmenim Elimi Tut': Eğitimi, Şifa Bekleyen Öğrencilerin Ayağına Götürüyorlar

İstanbul'da pilot olarak uygulanan 'Öğretmenim Elimi Tut' projesi kapsamında, gönüllü öğretmenler, uzun süreli tedavi gören öğrencilere eğitimlerini evlerinde ve hastane odalarında veriyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İstanbul'daki bazı hastanelerde yeni sınıflar açıldı

İstanbul'daki bazı hastanelerde yeni sınıflar açıldı

AA'nın aktardığı bilgiye göre, 'Öğretmenim Elimi Tut' projesi kapsamında gönüllü öğretmenler, çeşitli hastanelerde ve evlerde, öğrencilere eğitim vermeyi sürdürüyor. 

Proje kapsamında İstanbul'daki bazı hastanelerde yeni sınıflar açıldı. Hastane sınıfının yanı sıra tedavilerine evde devam eden çocuklar için evde eğitim de veriliyor.

Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim Araştırma Hastanesinde yaklaşık 4 yıldır devam eden hastane sınıfı uygulaması, Sarıyer Hamidiye Etfal Hastanesi, Ümraniye Eğitim Araştırma Hastanesi, İstanbul Medeniyet Üniversitesi Göztepe Eğitim Araştırma Hastanesi, İstanbul Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim Araştırma Hastanesi, İstanbul Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi, İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi ile Şişli Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesinde uygulanıyor.

'Hayatla bağlantıları sadece anneleri ve öğretmenleri'

'Hayatla bağlantıları sadece anneleri ve öğretmenleri'

Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesinde oluşturulan sınıfta derse giren İngilizce öğretmeni Hanife Saraç, yaptığı açıklamada, hastanede öğretmenlik yapmanın manevi haz verdiğini söyledi.

Çocuğu olmadığını dile getiren Saraç, 'Onların sayesinde eksikliğini hissetmiyorum. Öğrencilerime karşı içimde çok büyük sevgi var. Öğrenciler, hastane ortamında biraz daha kırılgan oluyorlar. Suya muhtaç çiçek gibiler, öğretmenleri gelince gözler parlıyor. Hayattan vazgeçmiş bakış açısı böyle bir anda değişiyor.' dedi.

'Öğretmen gittiği eve ışık, sevgi, umut taşır'

'Öğretmen gittiği eve ışık, sevgi, umut taşır'

Kurtköy Anadolu Lisesi'nin yanı sıra evde eğitim hizmeti veren müzik öğretmeni Özlem Yaylaoğlu da projeye gönüllü olarak katıldığını, haftanın bir günü evde tedavi gören öğrencilere müzik dersi verdiğini aktardı.

Öğretmenin hayatın bir parçası olduğunu vurgulayan Yaylaoğlu, 'Öğretmen gittiği eve ışık, sevgi, umut taşır. Öğretmen kahraman olur. Çocuğun tedavi sürecinde mücadele azmi, ruhu olur. Ev halkından biri olur. Birlikte hayat mücadelesi çoğalır.' ifadelerini kullandı.

'Öğretmenliğin kutsallığı burada ortaya çıkıyor'

'Öğretmenliğin kutsallığı burada ortaya çıkıyor'

Proje Koordinatörü Melek Okur, İstanbul'da evde eğitim için başvuran 530 öğrenciye öğretmen ulaştırdıklarını, hastane sınıflarında eğitim veren 60 öğretmen olduğunu, ileriki haftalarda sayıyı 80 öğretmene çıkaracaklarını belirtti.

Evde ve hastanede eğitim öğretmenliğinin çok özel olduğunu dile getiren Okur, şu ifadeleri kullandı:

'Çocuklarımızın iyileştikten sonra normal hayata devam edecekleri süreçte onları her anlamda tamamlanmış görmek istediğimiz için öğretmenleri olarak onların yanı başındayız. Öğretmenlik sadece hazır öğrencilerin beklediği bir ortamda gerçekleşmiyor. Öğretmenler çocuk hastalarımıza evde ve hastanede umut taşıyor. Öğretmenliğin kutsallığı işte tam olarak burada ortaya çıkıyor.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
41
19
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın