Görüş Bildir
Haberler
HDP: 'Öcalan'ın Serbest Kalma Talebi Olmadı'

HDP: 'Öcalan'ın Serbest Kalma Talebi Olmadı'

onedio.com
İçeriğin Devamı Aşağıda

HDP Eş Başkanı Figen Yüksekdağ çözüm sürecinde Abdullah Öcalan'ın kendi pozisyonuyla ilgili bir talebi olmadığını belirterek 'Serbest bırakılma eksenli bir talebi olmamıştır' dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Kültür Merkezi'ndeki 'Ortadoğu'da Çatışmalar ve Türkiye Kamu Düzeni' konulu panelin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Yüksekdağ, İmralı heyetinin Öcalan ile daha sık görüşmeye başlamasını 'daha dinamik bir sürece girildiğinin işareti' olarak yorumladı. 'Daha sık geliş gidişler olacak. Aynı zamanda karşılıklı adımların atılması şeklinde daha senkronize, daha uyumlu ve daha dinamik bir sürece girildiğini söyleyebiliriz' dedi.

Hükümet ile PKK'nın Öcalan'ın serbest bırakılacağı konusunda anlaştığı iddialarının sorulması üzerine Yüksekdağ 'Bu iddiaların doğruluğu konusunda bir şey söyleyemem. Öcalan'ın hiçbir zaman, kendi pozisyonuyla ilgili serbest bırakılma eksenli bir talebi olmamıştır. Kilit nokta asla olmamıştır. Benim bir bilgim yok. Bizim bilgimiz dahilinde olan tartışma gündemimizde olan bir konu değildir' dedi.

'Öcalan beklentisi tevatür'

Yüksekdağ, Kandil'deki PKK liderlerinden Murat Karayılan'ın, çözüm sürecinin başarıyla sonuçlanması durumunda Öcalan'ın 2015 yılının Nisan ayında yapılması planlanan PKK'nın 12'nci kongresine katılacağı şeklindeki açıklamasına ise 'tavatür' dedi:

'Böyle bir açıklama elbette beklenti olarak, bir dilek olarak, bir niyet olarak ifade edildi. Karayılan'ın bir dileği ve beklentisi olarak ifade edilmişti. PKK'nın bir yöneticisidir ve elbette kendi lideri olarak gördüğü bir siyasi şahsiyetin kendi kongresinde olmasını istemesi, umması ve dilemesi kadar olağan bir şey olamaz'

  • DHA
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0