Görüş Bildir
Haberler
'O Bisiklet Metrobüse Girecek!'

'O Bisiklet Metrobüse Girecek!'

adem kara
17.01.2014 - 13:56
İçeriğin Devamı Aşağıda

19 Ocak Pazar Günü Söğütlüçeşme'de: 'O Bisiklet Metrobüse Girecek!'

Bisiklet aktivistlerinin çiçeği burnunda oluşumu “ Bisikletli Ulaşım Platformu ”, ilk eylemine hazırlanıyor. Tarih: 19 Ocak Pazar, Hedef: metrobüse bisikletle girme talebini görünür kılmak. Platformun üyelerinden Perran Yavru , bisikletlilerin trafiğin bir parçası olarak görülmesi için mücadele ettiklerini söylüyor.

İstanbul gibi bir şehirde bisiklet kullanmanın bir derdi motorlu taşıt kullanıcılarının tacizinden kendinizi korumaksa diğer derdi de dikine mazgallara, azıcık bisiklet yoluna rağmen bisikleti bir ulaşım aracı olarak kullanabilmek. Bu konuda verilen mücadele belli bir yol kat etti. Artık, “Critical Mass” gibi eylemler, “Bisiklet yoluna sahip çık!” gibi oluşumlarla, ulaşımın olmazsa olmazı “tekerlekliler” daha da görünür durumda. Yaklaşık bir ay önce, özellikle ulaşım taleplerini daha gür sesle duyurmak ve bisikletliler arasında bilgi paylaşımı sağlamak amacıyla, varolan bisiklet oluşumları “ Bisikletli Ulaşım Platformu ” adı altında güçlerini birleştirdi.

Metroya girmenin tek yolu bisikleti sökmek mi?

İlk eylemin neden metrobüsler hakkında olduğunu Perran Yavru şöyle anlatıyor:

“Bisikleti kullanan insanlar olarak, köprüyü geçemiyoruz, köprüde bisiklet yasak. Metrobüs, metro gibi ulaşım araçlarını kullanmak istiyoruz fakat sadece gece saatlerinde kullandırtıyorlar bize. Onda da bisikleti parçalayınca, ön tekeri sökünce kabul ediliyor. Belki sabah 8 gibi kalabalık saatlerde bisikleti metrobüse sokamayabiliriz ama en azından vagon başına bir bisiklet alsalar belki birkaç kişi rahatlar”

Bisiklete entegre olabilecek ulaşım sistemleri istediklerini söyleyen Yavru, yerel yönetimlerin bisiklet yolunu genellikle spor ve hobi amaçlı değerlendirdiklerini, bunun da ulaşımı sağlamak için yeterli olmadığını söylüyor. “Veliefendi’ye kadar giden Bakırköy’deki yol “AB standartlarındaki” tek bisiklet yolu. Orada da dolmuşlar ve arabalar park ediyor ya da yayalar yürüyor üzerinden, etkili bir şekilde kullanamıyoruz.”

Bisiklet yolları haritası

Bisikletli Ulaşım Platformu’yla ilgili ayrıntılı bilgi ve özellikle platformun dev hizmeti bisiklet yolları haritasını görmek için internet adresi:

http://bisikletliulasim.com

Haber: Gözde Kazaz

( Yeşil Gazete )

Kaynak: http://yesilgazete.org/blog/2014/01/1...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0