Görüş Bildir
Haberler
'Normalleşme'den Sonra İlk Kriz mi? İsrail'den Türkiye'ye Gazze Tepkisi

'Normalleşme'den Sonra İlk Kriz mi? İsrail'den Türkiye'ye Gazze Tepkisi

Ulaş
22.08.2016 - 22:24 Son Güncelleme: 23.08.2016 - 10:13

İsrail Dışişleri Bakanlığı, Gazze'ye düzenlenen hava saldırıları konusunda Türkiye'nin açıklamalarını eleştirdi. İsrail Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, 'Türkiye ile ilişkilerimizi normalleştirmiş olmamız, onun temelsiz kınamaları karşısında sessiz kalacağımız anlamına gelmez.' ifadesi kullanıldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İsrail, dün gece roket saldırısı yapıldığı gerekçesiyle Gazze Şeridi'ndeki 30 farklı noktaya hava saldırısı düzenlemişti.

Yıldırım, bugün yaptığı konuşmada 'İsrail'in Gazze'deki hava saldırılarını onaylamadığımızı açık bir dille ifade etmek isteriz. İsrail ile ilişkilerin normalleşmesi, Filistinlilerin haklı davalarında onlarla birlikte duruşumuzu engellemez' demişti.

İsrail'in, topraklarına yönelik tüm roket saldırılarına karşı sivilleri uluslararası hukuka ve vicdana uygun şekilde korumaya devam edeceği belirtilen açıklamada, 'Türkiye, başkalarının askeri harekatını eleştirmeden önce iki kere düşünmelidir.' görüşüne yer verildi.

Normalleşmenin ardından ilk gerginlik

Normalleşmenin ardından ilk gerginlik

Mavi Marmara saldırısının ardından bozulan Türkiye ve İsrail ilişkileri, geçtiğimiz aylarda iki tarafın da anlaşmasıyla normalleşme sürecine girmişti.

Ancak iki ülke arasında Gazze'nin bombalanması üzerindeki fikir ayrılıkları, normalleşme sürecinin ardından yaşanan ilk gerginlik anlamına geliyor.

  • AA
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
146
122
52
25
9
6
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Laa bırakın Gazeyi Filistini bırakın Arap ülkeleri baksın ilk önce kendimize bakalım

Pasif Kullanıcı

Evet değil ben dostumuzdur demedimki hiç bir yer dost değil Azerbaycan ve Bosna dışında

Dila Çetinkaya

Bırakın Gazzeyi falan kendi ülkemize bakalım diye konuşan insanlar; kendi ülkenizin durumunu düzeltmek için de en küçük bi çaba sarfetmezsiniz siz. Dünyanın ... Devamını Gör

meyus

başımıza gelmediği için anlayamıyoruz onları böyle ileri geri konuşuyoruz demek ki, aynı şey bizlere yapılsaydı millet ortalığı yıkardı, herkes bana dokunmay... Devamını Gör

republicofturkey

Gülme emojisini kullananların düşünce yapılarını merak ediyorum.Olaya hangi taraftan baksan trajik..

gökhan gök

aynen bende neden gülme emojisi vermişler anlamadım