Görüş Bildir
Haberler
'Nitelikli Okul' Emlak Göçünü Başlattı: Lise Manzaralı Evlerin Kiraları 1.000 Lira Arttı

etiket 'Nitelikli Okul' Emlak Göçünü Başlattı: Lise Manzaralı Evlerin Kiraları 1.000 Lira Arttı

Yasin Arslan
07.11.2017 - 13:12 Son Güncelleme: 08.11.2017 - 00:46

TEOG sisteminin yerine gelen adrese dayalı eğitim sistemi beraberinde bir çok tartışmayı da getirdi. Yeni sistemde en çok tartışılan konulardan biri de 'nitelikli mahalle okulları'. Yeni sisteme göre öğrencilerin sadece yüzde 10'u sınavla Milli Eğitim Bakanlığı'nın belirlediği nitelikli 600 liseye yerleşecek. Geriye kalan öğrenciler ise en yakın 5 liseden birini tercih edecek. 

Eğitim uzmanları adres taşımaların yaşanacağını söylemişti 👇

İçeriğin Devamı Aşağıda

Nitelikli liseler emlak piyasasını da etkiledi, kiralar yüzde 50 yükseldi

Nitelikli liseler emlak piyasasını da etkiledi, kiralar yüzde 50 yükseldi

Gazete Vatan'dan Gamze Özce Çiftçi'nin haberine göre eğitim kalitesi yüksek liselerin çevrelerindeki evlerin kiraları da yükseldi. İkametgah ile çocuklarını daha iyi bir kaydettirmek isteyen veliler bin liradan başlayan kira farklarını gözden çıkarmak zorunda kalacak.

Emlakçılar yeni sınav sistemine hemen ayak uydurdu...

Emlakçılar yeni sınav sistemine hemen ayak uydurdu...

Yeni sınav siteminin açıklanmasının ardından emlak sitelerinde 'lise manzaralı ev' ilanları yayınlanmaya başlandı. Emlakçılar bölgelerindeki liselerin yakınlarındaki evleri liselerin adları ile güncellediler.

Kiralar düşüşe geçiyordu, yeni sistem kiraları arttırdı...

Kiralar düşüşe geçiyordu, yeni sistem kiraları arttırdı...

İstanbul Maltepe Anadolu Lisesi bölgesindeki emlak şirketinde Emlak Satış Danışmanı görevinde bulunan Özlem Kaplan kiraların düşüşte olduğunu ancak açıklanan sınav sisteminden sonra bin 600 TL kirası olan bir evin kirasının 2 bin, 2 bin 500 TL'ye yükseldiğini belirtiyor.

Son tarih Mayıs 2018

Son tarih Mayıs 2018

Çocuklarının daha iyi bir lisede okuması için taşınmayı düşünen veliler için son tarih Mayıs 2018. Milli Eğitim Bakanlığı mahalli yerleştirme sisteminde elektronik sisteme kayıtlı olan adresleri göz önüne alacak. Bu nedenle mayıs ayından sonra ikametgahını başka bir bölgeye taşıyan ailelerin çocukları eski adreslerine göre yerleşecek.

'Bu sistem bir eğitim göçüne neden olacak'

'Bu sistem bir eğitim göçüne neden olacak'

TBMM Eğitim Komisyonu üyesi CHP Bursa Milletvekili Dr. Ceyhun İrgil, TEOG'un yerine gelen sistemin eğitim göçü başlatacağını söyledi. Öğrencilerin yüzde 90'ının adrese dayalı kayıt sistemi ile yerleşeceğini belirten İrgil açıklamasında 'Evinin çevresinde yeterli Anadolu Lisesi olmayan öğrenciler, İmam Hatiplere zorunlu olacak. İmam Hatiplere gitmek istemeyenler sosyo-kültürel yapısı yüksek olan okullara yakın yerlere taşınacak.' ifadelerini kullandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

'Lise manzaralı ev' sosyal medyanın mizah gündeminden kaçmadı...

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
603
289
77
42
25
12
11
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Kayzer Soze

Daha bu sistem netleşmeden, henüz TEOG tartışmalarının sürdüğü bir dönemde, her tartışmada "ama yol yaptılar" diyen 3 çocuk sahibi üst komşum bir gecede Anka... Devamını Gör

Elif

O tiplere sinir oluyorum ya. Senelerce birşeyler anlatmaya çalıştığım bi arkadaşım şimdi yurt dışına gitme planları yapıyor. Hayırdır? diyorum bu ülkeden bi ... Devamını Gör

PaZZ

Ulan biliyordum varya :D Bu sistemin millete bir şekilde girecegini biliyordum.. Siz ne zaman vatana millete yararlı bir sistem getirdiniz ki ? İşiniz gücünü... Devamını Gör

ozok

Böyle başa böyle tarak.iyice türk milletinden iğrendim.Ahlaksız,fırsatçı ve uyanık.bu milletin layığıda bu hükümet olur ne deyim.