Görüş Bildir
Haberler
‘Nitelikli Çalışma Koşulları İstiyoruz’

‘Nitelikli Çalışma Koşulları İstiyoruz’

ATKN
14.03.2015 - 16:59

Sağlık Çalışanları 5 Acil Taleple Greve Çıktı

İçeriğin Devamı Aşağıda

İstanbul Tabip Odası 14 Mart Tıp Haftası dolayısıyla, Taksim’de bulunan Cumhuriyet Anıtı'na çelenk bıraktı ve hekimlerin yaşadığı zorluklara dikkat çeken bir bildiri okudu.

İstanbul Tabip Odası 14 Mart Tıp Haftası dolayısıyla, Taksim’de bulunan  Cumhuriyet Anıtı'na çelenk bıraktı ve hekimlerin yaşadığı zorluklara dikkat çeken bir bildiri okudu. Bugün gerçekleşen törende hekimlerin özgür ve demokratik bir Türkiye'de ve nitelikli çalışma koşullarında  iyi bir hekimlik yapmak istedikleri vurgulandı. 

İstanbul Üniversitesi Rektörlük seçimlerinde birinci olan Türk Tabipler Birliği İkinci Başkanı Prof. Dr Raşit Tükel, İstanbul Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Selçuk Erez ve Eski İstanbul Üniversitesi Rektörü Kemal Alemdaroğlu'nun da katıldığı törende ortak bildiriyi Dr. Hakan Hekimoğlu okudu. 2015 yılı Türkiyesinde Ankara, İstanbul ve Hatay Tabip Odalarının sokakta sağlık hizmetine ulaşamayan yurttaşlara iyi hekimlik ilkelerine göre sağlık hizmeti sundukları için yargılandığını söyleyen Hekimoğlu, “Hayat kurtarmak ve özgürlükten yana tutum almak, meslek ilkelerinin uygulanmasını sağlamaya çalışmak 2015 Türkiyesinde adliye koridorlarında yargılanmak demektir. Hekimler bu hürmetsiz tutumu hak etmiyorlar ve itiraz ediyorlar” dedi.  

‘PERFORMANS VE CİRO BASKISINA İTİRAZ EDİYORUZ’

Hekimlerin sağlık hizmetini sunarken nitelikli çalışma koşulları talep ettiğini kaydeden Hekimoğlu, taleplerini şöyle sıraladı: “Sağlık hizmeti sunarken yeterli, emekliliğe yansıyan ücretler talep ediyorlar. Performans ve ciro baskısı altında hekimlere yabancılaşmış yöneticilerin baskısı altında, mesleğine yabancılaşmış şekilde çalışmaya itiraz ediyorlar. Hekimler, hastasına yeterince zaman ayırarak gerçek bir hasta hekim ilişkisi içerisinde nitelikli sağlık hizmeti sunmak istiyorlar. Yüzlere varan poliklinik sayıları ve uzun çalışma saatlerine itiraz ediyorlar.'

Tıp Bayramı'nda doktoru dövdüler

Tıp Bayramı'nda doktoru dövdüler

Adana'da Acil Servis doktoru Atilla Silibolatlaz 14 Mart Tıp Bayramı'nda hasta yakınlarının saldırısına uğradı. Kafasına aldığı darbelerle yaralanan Silibolatlaz, 'Her tıp bayramında olduğu gibi, bu sene de nasibimizi aldı' diyerek şikayetçi oldu.

Olay, Merkez Yüreğir İlçesi'ndeki Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin Acil Servisi'nde meydana geldi. İddiaya göre, trafik kazasında yaralanan bir kadın hasta, ambulansla Adana Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. İlk müdahalesi yapılan yaralı kadın, göğüs cerrahi uzmanının kontrolü için Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Hastanın yakınları da ambulansla birlikte acil servise geldi. Hastanın genel durumunu kontrol eden Dr. Atilla Silibolatlaz, yakınlarına, 'Bu hastayı Göğüs Cerrahi Uzmanı'nın görmesi lazım, telefonla çağırdık, birazdan gelir' dedi.

Hastaları ile ilgilenilmediğini ileri süren Hacı Özcan (52), Selahattin Özcan (32), Selim Özcan (28), Sedat Özcan (25) ile Ali Polatdemir (32) Dr. Atilla Silibolatlaz'a saldırdı. Başına aldığı darbelerle yaralanan Silibolatlaz'ın şikayetçi olması üzerine saldırganlar gözaltına alındı. 14 Mart Tıp Bayramı'nda saldırıya uğrayan Silibolatlaz, 'Her tıp bayramında olduğu gibi, bu sene de dayaktan nasibimizi aldık' diye konuştu.

DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0