Görüş Bildir
Haberler
'Nevin Yanıt'ın Kaybettiği Unvanları Geri Alabileceğine İnanıyoruz'

'Nevin Yanıt'ın Kaybettiği Unvanları Geri Alabileceğine İnanıyoruz'

Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Çintimar, doping cezası sona eren ve pistlere geri dönen milli atlet Nevin Yanıt'ın, kaybettiği unvanları geri alabileceğine inandıklarını söyledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Aslı Çakır Alptekin Atletizm Salonu'nda gerçekleştirilen Türkiye Çoklu Branşlar ve Salon Olimpik Yarışmaları'nı izleyen Fatih Çintimar, burada basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı.

Doping cezası sona eren ve 3 yıl sonra pistlere dönen milli atlet Nevin Yanıt'ın cezasının dün akşam itibarıyla sonlandığını anımsatan Çintimar, 'Bugün koşma hakkını elde etti. Burada yapılan yarışta da koştu. Artık dopingle ilgili herhangi bir sıkıntısı ve cezai süreci kalmadığı için bundan sonra milli takımın sporcusudur' dedi.

Federasyon olarak Nevin Yanıt'a gerekli desteği vereceklerini anlatan Çintimar, 'Rekorlarla ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğine, kaybetmiş olduğu unvanların hepsini geri alabileceğine hem biz hem de kendisi inanıyor. Tertemiz bir şekilde Avrupa şampiyonluklarını geri almayı arzu ediyor. Biz de bu arzusuna destek oluyoruz. İnşallah bu arzularını yerine getirdiğini hep beraber görürüz' ifadelerini kullandı.

"Doping konusunda hiç kimseye tolerans göstermeyeceğiz"

"Doping konusunda hiç kimseye tolerans göstermeyeceğiz"

Çintimar, 2016 Rio Yaz Olimpiyat Oyunları'nda atletizmde Türkiye'yi 40 sporcuyla temsil etmeyi hedeflediklerini kaydetti.

Doping konusunda hiç kimseye tolerans göstermeyeceklerini belirten Fatih Çintimar, şöyle konuştu:

'Kim buna tevessül ederse, bize ve atletizme ihanet ediyor demektir. Biz de hiçbir şekilde ihaneti kabul etmiyoruz. Bakanımız Akif Çağatay Kılıç'ın, genel müdürlüğümüzün ve bütün bakanlık teşkilatımızın desteğiyle federasyon olarak Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi ve Türkiye Anti Doping Ajansı'yla birlikte bu illeti Türk sporundan temizlemek için elimizden gelen bütün gayreti sarf ediyoruz.'

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
2
2
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
monacolu

Nah alır