Görüş Bildir
Haberler
'Ne Verdiysek Verdik. İşi Bitirdik mi, Sen Ona Bak'

'Ne Verdiysek Verdik. İşi Bitirdik mi, Sen Ona Bak'

Fatih UZUN
10.10.2014 - 21:22

IŞİD’in elindeki 49 rehinenin 101 günlük esaretin ardından serbest bırakılması hakkında daha önce, ‘Diplomasi ve siyasi pazarlığın zaferi’ sözleriyle ‘takas’ yapıldığını dolaylı olarak doğrulayan Cunhurbaşkanı Erdoğan bu kez de, “Ne verdiysek verdik. İşi bitirdik mi, sen ona bak” diye konuştu.

‘Onların dolduruşuna gelseydik şu anda 49 vatandaşımız olmayabilirdi’

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) akademik yıl açılış töreninde konuşan Erdoğan, Musul Başkonsolosluğu’na baskın düzenleyen IŞİD’in 46’sı Türkiye vatandaşı 49 kişiyi rehin almasının ardından bazı partilerin, ‘Hükümet niye Irak’a Suriye’ye girmiyor?’ dediğini hatırlattı.

“Onların dolduruşuna gelmiş olsaydık şu anda 49 vatandaşımız olmayabilirdi” diyen Cumhurbaşkanı, IŞİD’in canice tavırları nedeniyle soğukkanlı davranmaları gerektiğini savundu.

‘İşi bitirdik mi, sen ona bak’

Rehine krizinde hükümetin politikasını eleştirenlere, “Bunların sırtında yumurta küfesi yok” sözleriyle yüklenen Erdoğan, 49 rehine karşılığında IŞİD üyelerinin serbest bırakıldığı iddiaları hakkında şunları söyledi: “102 günün sonunda 49 kardeşimizi oradan kurtarmış olduk. Efendim nasıl kurtardınız? Ne verdiniz? Ne verdiysek verdik. İşi bitirdik mi, sen ona bak”

49 rehineye karşı 180 IŞİD militanı mı?

Türkiye’nin IŞİD’in 101 gün rehin 49 konsolosluk çalışanı karşılığında aralarında iki İngiliz vatandaşının da bulunduğu 180 IŞİD üyesini serbest bıraktığı iddiası üzerine, Britanya’nın Türkiye’den açıklama beklediği belirtilmişti.

İlk olarak Taraf gazetesinin ortaya attığı, ardından İngiliz gazetesi Times’ın manşetine taşıdığı habere göre, Türkiye Musul Konsolosluğu’nda rehin alınan 49 kişinin serbest bırakılması için IŞİD’le masaya oturmuş ve aralarında çok sayıda militanın da bulunduğu 180 örgüt mensubunu serbest bırakmıştı.

Taraf, takasın Van üzerinden otobüslerle gerçekleştirildiğini öne sürerken, Times da elinde takas listesinin bulunduğunu ve serbest bırakılan militanlar arasında Batılı ülkelerin pasaportlarını taşıyan çok sayıda kişinin olduğunu yazmıştı.

Diken

Kaynak: http://www.diken.com.tr/erdogan-isidl...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0