Görüş Bildir
Haberler
"Ne Drogba'sı, Ne Sneijder'i..."

"Ne Drogba'sı, Ne Sneijder'i..."

Batuhan
07.01.2014 - 11:48

"Ne Drogba'sı, Ne Sneijder'i..."

Beşiktaş’ın uzun süredir gündemini meşgul eden ve camiayı heyecanlandıran Brezilyalı yıldız Ronaldinho konusunda bugüne kadar sessiz kalan başkan Fikret Orman, süreci yaşananları ve bu transfere bakışını ilk kez anlattı…

“DUYGULARLA DEĞİL…”

Sporx’e yaptığı açıklamaya; Ronaldinho transferiyle ilgili söze bugün bazı gazetelerde yer alan “Bu işten dönüş yok” haberlerini yalanlayarak giren başkan Orman, “Benim ne medyaya ne de yönetici arkadaşlarıma ne de dostlarıma böyle bir beyanım oldu. Bu kesinlikle yalan uydurma bir laf. Bu transferin olma ihtimali kadar olmama ihtimali de var. Bizler duygularla değil Beşiktaş kulübünün menfaatleri doğrultusunda hareket eden kişileriz. Bizi kimse geçmişte hırsıyla, duygularıyla hareket eden zihniyetlerle karıştırmasın. Bu transferden dönüş yok gibi bir düşünceye sahip değiliz. Bu konuda ödeyebileceğimiz altına imza atacığımız rakam bellidir buna evet denirse olur, hayır denirse olmaz” açıklamasını yaptı.

Başkan Orman, Brezilyalı yıldız konusunda camianın heyecanlanmasının da normal olduğunu belirterek, “Çünkü Ronaldinho normal bir futbolcu değil anormal biri. Altın ayakkabı almış örneğin bugün twitter’da 9 milyonun üzerinde takipçisi olan bir futbolcu. Buna kulüp yatırım yapar buna sponsor yatırım yapar. Bugün vereceğiniz paranın yarısını sponsordan alarak tekrar kulübün kasasına koyabilirsiniz. Kaç forma satacağını varın hesaplayın. Beşiktaş’ın marka değerine katacağı değeri. Tabii bu transferin ajantajları kadar elbette dejavantajları da var bunu da biliyoruz farkındayız. Bizde planımızı projemizi bu dezavantajları da göz önüne alarak değerlendirip hareket ediyoruz” dedi.

“RONALDİNHO’YU GETİRMEK KOLAY”

“Ronaldinho’yu bugün uçağa bindirip getirmek çok kolay” diyen başkan Fikret Orman, “Bu konuda yapacağınız tek şey geçmişte olduğu gibi yapmaktır. Onu getirmek transfer etmek çok kolay. Para filan vermiyorsun ki sadece bir sözleşmeye imza atıyorsun. Bugüne kadar bu işler bu sistemle gelmedi mi? Attırıyorlardı imzayı getiriyorlardı. Nasıl ödenir? diye düşünen olmuyordu. Geçmişte olduğu gibi imzayı attırıp gerisini düşünmeyen zihniyet gibi haraket ediyor olsaydık Ronaldinho çoktan Beşiktaşlı olmuştu bile. Bugüne kadar bu işler bu sistemle gelmedi mi? Qaresma böyle gelmedi mi? Buna imza attırırken kulübüne ve kendisine ödenen parayla bu işin Beşiktaş kulübüne yıllık minimum maliyeti 6-6.5 milyon avro’dur diye hesap yapan olmamış ki. Sen imzayı attırıyorsun kulüp ceremesini çekiyor. Bizim böyle bir düşüncemiz olmadı olamaz da” dedi.

DROGBA İLE KIYASI BİLE OLMAZ”

Başkan Fikret Orman, Ronaldinho’nun Beşiktaş’a gelmesi halinde Türkiyeye gelmiş en marka futbolcu olacağını belirterek, “ Bunun tarzında Messi var, İniesta var, Ronaldo var. Bunlar altın ayakkabı almış oyuncular. Ronaldinho’dan bahsediyoruz. Böyle bir marka Türkiye’ye henüz gelmedi. Ne Drogba’sı ne Sneijder’i. Drogba’yla kıyas bile olmaz. Elbette Ronaldinho daha büyük bir marka. Ne diyorum şayet gelirse Türkiyeye gelmiş en büyük marka olur. Olur ama bu hayalle olmaz. Dediğim gibi üzerinde çalışmak lazım buna proje olarak bakmak lazım ” dedi.

Başkan Orman, “Peki bu transferin gerçekleşme ihtimali nedir?” sorumuza, “Bir kere bu işin çok parayla ilgili olduğunu düşünmüyorum. Şu anda tahminim Ronaldinho’nun amacı yazın oynanacak olan Dünya Kupası’ndada Brezilya milli takımının formasını takım kaptanı olarak giyinmek. Yani konunun transferin çok da paraya endeksli olduğunu düşünmüyorum. 4 olmuş 5 olmuşla ilgili değil konu. Gelmek istiyorsa gelir üçüne beşine bakmaz. Henüz yönetim kururumuzun bu işle alakalı verilmiş bir kararı yok. Arkadaşlarımız düşüncemizi karşı tarafa iletti bekliyoruz. Beşiktaş’ın bu konudaki teklifi duruşu bellidir. Maksimum çıkacağı rakam bellidir. Bu işte en geç bir hafta içinde belli olur. Ona göre görüşme masasına otururuz” değerlendirmesini yaptı.

Kaynak: http://amkspor.com/2014/01/07/ne-drog...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0