Görüş Bildir
Haberler
"NBA Draftlarına Katılmayı Planlıyorum"

"NBA Draftlarına Katılmayı Planlıyorum"

Batuhan
20.01.2015 - 10:34

TBL All-star öncesi  soruları yanıtlayan genç basketbolcu Cedi Osman, 'NBA Draftlarına bu yaz katılmayı planlıyorum' dedi. 

Jenerasyonunun en değerli oyuncularındansın. NBA'e gitme durumun ne? Ne zaman olacak?

NBA Draftlarına bu yaz katılmayı planlıyorum. İlk hedefim iyi sıralardan seçilmek, orada süre almak ve ülkemi başarıyla temsil etmek istiyorum.

Yabancı kuralları hakkında ne düşünüyorsun? Gençlerin önü tıkanıyor sanki..

Sadece gençlerin değil, tüm türklerin önü kesiliyor basketbolla ilgililenen koçlarımız doğal olarak yabancı oyuncuları kullanmayı tercih ediyorlar. Ancak bizim jenarasyonumuz gerçekten çok yetenekli, bu tabuyu kırmak için uğraşıyoruz. Yabancı oyuncularla mücadele etmek elbette zor. Ancak başaramayacağımız bir şey yok.

Hayatında ilk defa Dünya Basketbol Şampiyonasına katıldın bu yaz, ne tecrübeler edindin?

Geçtiğimiz yaz Ümit Milli Takım kadrosundaydım. O zaman aday kadroya seçildiğimde çok mutlu olmuştum. 2-3 yıl daha bekleyecek sabrım yoktu. Ümit Milli Takım ile Avrupa Şampiyonu olduktan hemen İtalya Bormio kampına gittim. 12 Dev Adam ile antremanlara başladım. Orada abilerim bana çok yardımları oldular. Hiç oynamayacak olsam bile oralar bana büyük tecrübeler katacaktı ki süre de aldım. Amerika ile aynı grupta olmak bile gitmek için büyük bir sebepti.

İvkovic ile çalışmak nasıl bir duygu?

İvkovic bir efsane. Avrupa'nın en büyük koçlarından, onunla çalışmak bir onur ve ayrıca kariyerimizin dönüm noktalarından. Gençlere süre verdiğini hep biliyorum, biz gençler içinde süre vermesi ve tavsiyeleri gelişmemi sağlıyor. Onunla çalışmak büyük şans.

Cumhuriyet

Kaynak: http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/ba...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0