Görüş Bildir
Haberler
'Müjde' Açıklandı: Karadeniz'de 135 Milyar Metreküplük Yeni Doğal Gaz Rezervi

etiket 'Müjde' Açıklandı: Karadeniz'de 135 Milyar Metreküplük Yeni Doğal Gaz Rezervi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, beklenen 'müjde'nin 135 milyar metreküplük yeni doğal gaz reverv keşfi olduğunu açıkladı. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha önce duyurduğu 'müjde'yi açıkladı. 

Zonguldak'ta Filyos Limanı'nın açılış törenine katılan ve burada bir konuşma yapan Erdoğan, Karadeniz'de çalışmalarını sürdüren Fatih sondaj gemisinin, Sakarya Gaz sahasında yer alan Amasra-1 kuyusunda 135 milyar metreküplük yeni bir doğal gaz keşfi yaptığını açıkladı.

Fatih sondaj gemisinin geçen yıl da 405 milyar metreküplük doğal gaz keşifleri yaptığını belirten Erdoğan, son keşifle birlikte toplam miktarın 540 milyar metreküpe ulaştığını ve bu gazın 2023'te kullanıma sunulması için çalışmaların 'canla, başla, gece gündüz' devam ettiğini ifade etti.

Söz konusu doğal gazın çıkarılma planlarına da değinen Erdoğan, 'Üç etapta çıkarmayı planlıyoruz. Birinci aşama deniz tabanında kurulacak doğalgaz üretim sistemleri. İkinci aşama karada doğal gazı işleyecek ve kullanıma hazır hale getirecek tesistir. Üçüncü aşama ise denizdeki sistemle karadaki tesis arasındaki bağlantıyı sağlayacak boru hattıdır. Doğalgaz kullanıma hazır hale geldiğinde zaten ekonomimize büyük katkı sağlayacaktır. İlk etapta 10 kuyunun sondajını ve tamamlama işlemini bitirecek, ardından yeni sahalara açılacağız' dedi.

Dün Bloomberg'e konuşan hükümet kaynakları, 'müjde'nin doğal gaz keşfi ile ilgili olduğunu aktarmıştı 👇

Erdoğan'ın açıklaması sonrası #EnerjideYeniMüjde etiketli paylaşımlar yapılıyor 👇

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
232
98
45
41
16
4
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Halil Değerli

Hadi buldun diyelim.... .... Nasıl çıkarıcan..... ..... Hadi çıkardın nasıl işleyeceksin... ..... İşledin, nasıl dağıtıcan.... .... Nasıl nasıl nasıl.... ..... Devamını Gör

Gazeteci Şerif Bey

Çok gaz çıkardılar yakında sıçarlar

Halil Değerli

Gazlı müjde.... Gazlı yalan... Gazla Reis.... .... Bu adam bir tane doğru bir şey söylesin.... ..... Söz veriyorum, oy verecem..... .... 🤪😠😡