Görüş Bildir
Haberler
Muhsin Bey Restore Edilerek İstanbul Film Festivali'nde

Muhsin Bey Restore Edilerek İstanbul Film Festivali'nde

Burçak Cürül Öztürk
18.02.2014 - 12:12 Son Güncelleme: 18.02.2014 - 13:27
İçeriğin Devamı Aşağıda

"Muhsin Bey" Restore Edilerek İstanbul Film Festivali'nde

İstanbul Film Festivali'nin artık gelenekselleşen 'Türk Klasikleri Yeniden' projesinde bu yıl 'Muhsin Bey' restore ediliyor.

İstanbul Film Festivali'nin yedi yıl önce Groupama işbirliğiyle başlattığı ve artık festivalin gelenekselleşen bölümlerinden biri olan 'Türk Klasikleri Yeniden' projesi için bu yıl restore edilecek film belli oldu.

Türk Sineması'nın 100. yılının kutlanacağı 2014 yılında, Groupama, Mimar Sinan Üniversitesi Sinema Televizyon Merkezi ve İstanbul Film Festivali işbirliğiyle, Yavuz Turgul'un unutulmaz filmi 'Muhsin Bey' sinemaya yeniden kazandırılacak.

Groupama, yedi yıldır İstanbul Film Festivali işbirliğiyle sürdürdüğü 'Türk Klasikleri Yeniden' projesi ile Türk sinemasının önemli yapıtlarının yıllar sonra yenilenip tekrar gösterilmelerini sağlıyor.

33- İstanbul Film Festivali kapsamında gerçekleştirilecek özel gösterimde bu yıl Yavuz Turgul'un başrollerini Şener Şen, Uğur Yücel ve Sermin Hürmeriç'in paylaştığı 1987 tarihli melodramı Muhsin Bey, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Prof. Sami Şekeroğlu Sinema-TV Merkezi tarafından restore edilerek izleyicilere sunulacak.

2005 yılında İstanbul Film Festivali'nin Sinema Onur Ödülü'nü alan yönetmen Yavuz Turgul'un da filmlerinin arasında gözdesi olarak bilinen Muhsin Bey, 1988 yılında 7. İstanbul Film Festivali'nde Özel Jüri Ödülü ve 1987 Antalya Altın Portakal'da En İyi Film ile En İyi Erkek Oyuncu dahil dört ödül birden kazanırken, 1988'de San Sebastian Film Festivali'nden de ödülle döndü.

İlkelerine bağlı ancak çağının gerisine düşen eski bir müzik yapımcısı olan Muhsin Bey ve şöhret olmak isteyen Ali Nazik ismindeki saf delikanlının yakınlığına odaklanan filmin özgün müzikleri Attila Özdemiroğlu'na ait. Filmin başrolündeki Şener Şen de 2006 yılında festivalin Sinema Onur Ödülü'nü almıştı.

CNN Türk

Kaynak: http://www.cnnturk.com/haber/kultur-s...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0