Görüş Bildir
Haberler
'Muhalefete Tavsiyem, Genel Merkez Odalarını Nereden Oy Alamadıklarını Gösteren Haritalarla Kaplasınlar'

'Muhalefete Tavsiyem, Genel Merkez Odalarını Nereden Oy Alamadıklarını Gösteren Haritalarla Kaplasınlar'

ATKN
17.11.2015 - 12:48 Son Güncelleme: 17.11.2015 - 13:22

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti 105. Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda yaptığı açıklamada, 'CHP bu seçimde de Ege ve Marmara dışında kendini gösteremedi. Bir dahaki seçime o illerde de biz birinci olacağız. MHP / Haziran seçimlerine göre hiçbir ilde oy sayısını arttıramadı. HDP ise 1 milyon oy kaybetti. Muhalefete tavsiyem, genel merkez odalarını nereden oy alıp nereden alamadıklarını gösteren haritalarla kaplasınlar' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

AK Parti il başkanlarıyla bir araya gelen Davutoğlu'nun açıklamalarından satır başları:

'7 Haziran'daki mesajı aldık'

7 Haziran'da milletimiz bir mesaj verdi, hiç tereddüt etmeden o mesajı aldık. En ince ayrıntısına kadar değerlendirdik. Biz hiçbir zaman milletin verdiği oyu tartışmaya açmadık. Biz daima milletin verdiği mesajı doğru algılamaya çalıştık.

Talep ve ihtiyaçlarını ajandamızın gündemine yerleştirdik. 7 Haziran'da milletimiz bütün partilere biraraya gelin uzlaşın dedi. Biz daha o akşam balkon konuşmamızda milletin sözünün üstüne söz olmaz dedik. Aradan 5 ay geçtikten sonra 1 Kasım zaferinden sonra şunu ifade ediyorum ki bu 1 Kasım zaferi bize 7 Haziran akşamı verdiğimiz sözleri tuttuğumuz için geldi. Milletimize şükran borçluyuz.

'Farklı terör odakları bir yerden düğmeye basılmış gibi eş zamanlı harekete geçtiler'

'Farklı terör odakları bir yerden düğmeye basılmış gibi eş zamanlı harekete geçtiler'

Çakallar puslu havayayı sever demiştim, birden bu aslan yatağı vatanımızda bir takım çakallar türemeye çalıştı. Farklı terör odakları sanki bir yerden düğmeye basılmış gibi eş zamanlı harekete geçtiler. Düne kadar birbirine düşman olan terör gruplarının Türkiye'nin istikrarına huzuruna kast etme noktasında nasıl birleştiklerine şahit olduk.

20 Temmuz'la 23 Temmuz arasını hafızamdan silmeyeceğim. Nasıl bu çakalların bir anda bir araya gelerek ayrı ayrı ama aynı hedefe yönelen saldırılarını hep beraber gördük. 

Terör saldırılarına karşı Türkiye'nin sahipsiz olmadığını gösterdik. Türkiye'nin dağları temizleninceye kadar bu mücadele devam edecek.

'Türkiye'nin dağları temizleninceye kadar bu mücadele devam edecek'

'Türkiye'nin dağları temizleninceye kadar bu mücadele devam edecek'
İçeriğin Devamı Aşağıda

1 Kasım'dan sonra güvenlik toplantısı yaparak orada da bütün güvenlik birimlerimize şu talimatı verdik: Türkiye'nin dağları temizleninceye kadar bu mücadele devam edecek.

Herkes terk etse bu vatan görevini terk etmeyeceğiz. Bu süreçte üzülerek ifade ediyorum adeta terör örgütünün tezlerini savunarak bizi suçladılar, sadece bizi değil canları pahasına mücadele yürüten askerimizi, polisimizi de itham ettiler. Suruç'ta, Ankara'da teröre nice insanımızı kurban verdik, biz yangını söndürmeye, yaralılarımızı hastaneye taşımaya çalışırken onlar bizi suçlama yarışına girdi. Dün söyledim, Fransa'da 3 gündür yaşanandan bunların hepsinin ders alması lazım.

'En yakın rakibimiz CHP'den 11 milyon fazla oy aldık'

'En yakın rakibimiz CHP'den 11 milyon fazla oy aldık'

En yakın rakibimiz CHP'den 11 milyon fazla oy aldık. Ayrıca CHP, MHP, HDP ve Meclis'te temsil edilmeyen diğer partilerin aldıkları oyların toplamından daha fazlasını aldık. Bazen seçim meydanlarında tek tek yetmez hep beraber gelin diyorduk, hep beraber geldiler, bize yetişemediler. Türkiye'nin bütün coğrafi bölgelerinde de birinci parti biziz.

Hiçbir parti çıkıp da şunu demesin, ''şu bölge benim kalem, şu bölgede ben etkiliyim'' demesin Türkiye'nin bütün bölgelerinde birinci parti AK Parti'dir.

63 ilde birinci 17 ilde ikinci 1 ilde de üçüncü partiyiz.

'7 Haziran'a göre 48 ilde vekil sayımızı arttırdık'

'7 Haziran'a göre 48 ilde vekil sayımızı arttırdık'

7 Haziran'a göre 48 ilde vekil sayımızı arttırdık. 6 ilimizde yüzde 70'in üzerinde oy aldık. İnşallah önümüzdeki dönemde bu sayıları arttıracağız. AK Parti Türkiye'nin omurgasıdır. AK Parti her gelir grubunun temsil edildiği tek siyasi partidir. Seçmenlerimize teşekkür ediyorum. Demokratik haklarını kullanan tüm vatandaşlarımıza da teşekkür ediyorum.

'MHP hiçbir ilde oy sayısını arttıramadı, HDP ise 1 milyon oy kaybetti'

CHP bu seçimde de Ege ve Marmara dışında kendini gösteremedi. Bir dahaki seçime o illerde de biz birinci olacağız. MHP Haziran seçimlerine göre hiçbir ilde oy sayısını arttıramadı. HDP ise 1 milyon oy kaybetti. Bu 1 milyon oy çok güzel mesaj oldu. Benim oyumu ipotek altına alamazsınız dediler ve oyunun yönünü değiştirdiler. Onlar terörün arkasında duranlara en güzel cevabı verdiler. Muhalefete tavsiyem, genel merkez odalarını nereden oy alıp nereden alamadıklarını gösteren haritalarla kaplasınlar.

1 Kasım seçimleri bu ülkenin bazı şehirlerini kendilerine ait görenlere atılmış bir tokattır. AK Parti bayrağı dalganalacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

'Kadınlarımızın onurunu korumak en büyük vazifemiz'

'Kadınlarımızın onurunu korumak en büyük vazifemiz'

Kadınlarımızın izzetini, onurunu korumak bizim en büyük vazifemizdir. Kim, ne gerekçeyle olursa olsun herhangi bir kadınımızı incitirse bilinsin ki o incinen kadınımızın, siyasi görüşü ne olursa olsun yanında, onu inciten kim olursa olsun, siyasi görüşü ne olursa olsun onun karşısında olacağız. Kadına karşı şiddet, ister fiili ister sözlü anlamda, Türkiye'nin her bir köşesinden silinene kadar bu konudaki mücadelemizi de sürdüreceğiz.

'Özgürlükçü bir anayasa en büyük ihtiyacımızdır'

'Özgürlükçü bir anayasa en büyük ihtiyacımızdır'

Türkiye'nin bu yeni dönemde en önemli önceliği yeni bir anayasadır. Artık Türkiye, demokrasi ruhuna uymayan, darbe anayasası ile yönetilemez. Güçler ayrılığı prensibine, insan onuruna dayalı, özgürlükçü bir anayasa en büyük ihtiyacımızdır. Türkiye'nin değişim şartlarıyla uyumlu yeni bir anayasa hedefini bu dönemde inşallah gerçekleştireceğiz.

Ajanslar

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda