Görüş Bildir
Haberler
2004'te Tsunami Felaketinden Kurtuldu Şimdi Lizbon'da

2004'te Tsunami Felaketinden Kurtuldu Şimdi Lizbon'da

Batuhan
02.07.2015 - 15:06
İçeriğin Devamı Aşağıda

‘Hint okyanusu felaketi’ olarak hatırladığımız 9 büyüklüğünde deprem ve ardından da tsunami meydana geldi.

Bu ‘felaket’ten en çok etkilenen ülke Endonezya’ydı. Onu Sri Lanka, Hindistan ve Tayland izledi.

Maalesef hatıralarımıza kazınan bu kötü olaylarda resmi olmayan rakamlara göre 250 binden fazla insan hayatını kaybetti.

Tabii ki o olayı hiçbir zaman unutmayacağız ancak futbol dünyasının asla hafızalarından çıkmayacak bir isim vardı orada…

2004 yılındaki felakette henüz daha 7 yaşında olan ve tsunamide annesini, iki kardeşini ve yaşadıkları evi kaybeden Martunis, arama çalışmaları sırasında ıssız bir sahilde Kanadalı kurtarma ekiplerince bulunmuştu.

Bir palmiye ağacına tutunarak ve su birikintisinden sıvı ihtiyacını gidererek 19 gün yaşamayı başaran Martunis, kurtarıldığı sırada üzerinde olan Rui Costa forması ile akıllarda yer edinmişti.

https://twitter.com/UberFootbalI/status/616576157140520960

Luis Felipe Scolari’nin Portekiz Milli Takım forması gönderdiği geçen yıl da Cristiano Ronaldo’dan kargo ile Real Madrid forması ile ‘mucize çocuk’ şimdiler de o hayalini kurduğu ‘futbolculuk’ yolunda CR7’nin izinden gidiyor…

‘Burada olmak harika, bu kulüp benim hayallerim gerçek oldu’ diyen Martunis’in mutluluğu gözlerinden okundu…

Ona verilen bu şans, belki annesini ve kardeşlerini geri getirmeyecek ancak Sporting Lisbon Kulübü’nün bu davranışı umarım ki dünyadaki tüm takımlara biraz olsun örnek olur.

Ali Can Yaylıcı | Amk Spor

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
1
0
0
0