Görüş Bildir
Haberler
'Mitinge 100 Kişi Gelince Partisinden İstifa Etti'

'Mitinge 100 Kişi Gelince Partisinden İstifa Etti'

FreiGeist
03.06.2015 - 11:10
İçeriğin Devamı Aşağıda

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde seçim mitingi yaptı. Yaklaşık 100 kişinin katıldığı mitingin ardından, partinin Hakkari milletvekili adayı partiden istifa etti.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde miting yaptı. Yaklaşık 100 kişiye konuşan Perinçek’in mitinginin ardından, partisinin Hakkari 1. sıra milletvekili adayı Namık Ereli partisinden istifa ettiğini ve HDP’ye katıldığını açıkladı. 

DHA'nın haberine göre,  Ereli mitinge olan ilginin azlığına tepki olarak istifa etti

‘Özerklik ne özgürlük, ne eşitlik getirir’

Sık sık ‘Birlik, barış, kardeşlik’ ve ‘Türk, Kürt kardeştir, Amerika kalleştir’ sloganları atılan mitingde Perinçek, hiçbir partinin miting yapmadığı Yüksekova’ya bütün engellemelere rağmen geldiklerini söyledi, “Bizim için Edirne neyse, Artvin neyse, Hakkari ve Yüksekova da odur” dedi.

Perinçek, “Edirne'den Hakkari'ye kadar bir olursak başımız dik olur. Bölünürsek köle oluruz. Türk ve Kürt'ü ayırmak isteyenler, Türk'ü de Kürt'ü de köle yapmak isteyenlerdir” dedi.

“Türkiye’nin sorunlarını silahla çözemeyiz” diyen Doğu Perinçek, ‘farklı kimliklerin ve özerkliğin özgürlük veya eşitlik değil ayrımcılık getireceğini’ söyledi.

AKP-CHP koalisyon kuracak’

Perinçek, seçimden sonra AK Parti’nin CHP ile koalisyon hükümeti kuracağını, HDP’yi de yanlarına alacaklarını öne sürdü.

Özerklik fikrinin ABD’nin planı olduğunu savunan Vatan Partisi lideri, ekonomik krizlere tek çözümün üretim ekonomisi olduğunu ifade etti.

DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0