Görüş Bildir
Haberler
'MİT Haberi' Soruşturması Tamamlandı: 'Savcı Bir Koyundan İki Post Çıkarmaya Çalışmış'

'MİT Haberi' Soruşturması Tamamlandı: 'Savcı Bir Koyundan İki Post Çıkarmaya Çalışmış'

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı MİT mensubunun cenazesinin haberleştirilmesiyle ilgili soruşturmayı tamamladı. Aralarında Odatv'nin Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan, Haber Müdürü Barış Terkoğlu ve Yeniçağ'dan Murat Ağırel'in de olduğu 8 sanık iddianamenin kabul edilmesiyle hakim karşısına çıkacak. İki Barış'ın avukatı Hüseyin Ersöz, savcının bir fiilden iki suçlama yaptığını ve bunun hukuka aykırı olduğunu belirtip ekledi: 'Bu bir koyundan iki post çıkarma çabasıdır.'

İçeriğin Devamı Aşağıda

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı MİT Başkanlığı'nın şikayeti üzerine, Libya'da şehit olan MİT mensubunun cenazesine ilişkin haber ve paylaşımlarla ilgili yürüttüğü soruşturmayı tamamladı. 

Soruşturma sonucunda 1'i firari, 6'sı tutuklu 8 şüpheli hakkında iddianame tanzim edilerek, kamu davası açıldı.

İki ayrı suçtan hapis talebi

İki ayrı suçtan hapis talebi

İddianamede şüphelilerin Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 329/1. maddesinde yer alan 'devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından niteliği itibarıyla gizli kalması gereken bilgileri açıklamak' suçundan beşer yıldan onar yıla, Devlet İstihbarat Hizmetleri ve Milli İstihbarat Teşkilatı Kanunu'nun 27. maddesi gereğince 'istihbarat faaliyeti ile ilgili bilgi ve belgeleri ifşa etmek' suçundan dörder yıldan onar yıla kadar hapisle cezalandırılmaları istendi.

"Evrensel hukuk tek fiilden iki suçlama yapılamayacağını söyler"

"Evrensel hukuk tek fiilden iki suçlama yapılamayacağını söyler"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Pehlivan ve Terkoğlu’nun avukatı Hüseyin Ersöz, iddianameyi henüz kendilerinin bile görmeden Sabah gazetesinde haberinin yapıldığını belirtti.

Ersöz, Odatv’ye yaptığı değerlendirmede 'Barış'lar ve tutuklu gazeteciler hakkında hazırlanan iddianame Mahkemeye gönderildi fakat biz ayrıntıları yine Sabah Gazetesi'nden öğrendik' dedi.

'Ne yazık ki Avukatlardan gizleyip, basına duyurma, terk edilemeyen bir alışkanlık haline geldi' diyen Avukat Ersöz şunları kaydetti:

'Savcılık kaynaklarına dayanan habere göre Barış'lar hakkındaki iddianame hem MİT Kanununa Muhalefetten hem de TCK'nın 329. Maddesinden açılmış. Bu ‘bir koyundan iki post çıkarma’ çabasıdır. Hukukun evrensel ilkesi, tek fiilden iki suçlamanın yapılamayacağını söyler. Savcıların bunu bilmemesi mümkün değil. Zira bu Hukuka Giriş dersinin konusudur.

Diğer yandan bu hukuka aykırı yaklaşımın davayı Ağır Ceza Mahkemesi'nde açma gayretinin yansıması olduğu açık. Eğer dava sadece MİT Kanununa Muhalefetten açılsaydı, yargılamayı yapacak mahkeme de Asliye Ceza Mahkemesi olacaktı. Ancak Yargıtay ve Anayasa Mahkemesi Kararları yok sayılarak TCK'nın 329. Maddesinden de açılan dava, yargılamanın Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmesini sağlayacak.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
54
15
14
5
4
4
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Lestat

Yaşadığımız ülkede güvenebileceğimiz bir kurumun kalmaması içine saplandığımız bataklığı çok güzel özetliyor.

Mehmet Turan

O değil de hırsızın hiç mi suçu yok?

pella

Avukat acımamış çakmış da çakmış