Görüş Bildir
Haberler
'Milli İrade İstikrardan Yana Tecelli Etti'

'Milli İrade İstikrardan Yana Tecelli Etti'

FreiGeist
02.11.2015 - 09:03 Son Güncelleme: 02.11.2015 - 11:22

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, seçimlerin ardından kameralar karşısında yaptığı ilk açıklamada, ‘istikrar’ vurgusu yaptı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Eyüp Sultan'a giderek sabah namazı kıldı. Ardından Eyüp Sultan Türbesi'ni ziyaret etti. Erdoğan, ziyareti sonrası yaptığı açıklamada şu ifadeler yer verdi:

Her şeyden önce 7 Haziran'da başlayan bir süreç söz konusu. 7 Haziran'da sandıktan çıkan netice malum çok farklıydı. Oradan bir koalisyon çıktı fakat takip ettiğimiz gibi görüşmeler sonuç vermeyince tekrar milli iradeye gitmek durumundaydık ve tekrar müracaat ettik.

Milli irade dün 1 Kasım itibarıyla istikrardan yana tecelli etti ve o kısa süreli gelişmeler milli iradeye 'İstikrardan başka çıkış yok' dedi, böyle bir karar vermeyi ortaya koydu. Şu anda çıkan neticenin ülkemiz, milletimiz için hayırlara vesile olmasını Rabbim'den niyaz ediyorum.

Milletimizden bir istirhamım var. Bir olalım, diri olalım, kardeş olalım, hep birlikte Türkiye olalım. En doğudan en kuzeye ülkemize sahip olmadığımız sürece üzerimizde büyük oyunlar oynandığını görüyoruz. Tek bayrak, tek millet, tek devlet, tek vatan dedik. Bu dört başlığın olmazsa olmaz olduğunu söylemiştim. Bunları daha da güçlendirmemiz lazım.

Ben tekrar milletime şükranlarımı ifade ediyorum. Dün gece duyulan coşkunun, seçimlerdeki demokratik olgunluk bakımından da şükranlarımı ifade ediyorum.

'Milli iradeye neden saygı duymuyorlar?'

Şu anda bunu şahsımla alakalı olarak değerlendirmek doğru olmaz ama acaba dünya medyası niçin bizim ülkemizle bu denli ilgilenirken kendi ülkeleri ile ilgilenmiyorlar. Milli iradeye neden saygı duymuyorlar. Hala saygı duyamadılar. Sizin demokrasi anlayışınız bu mu diye sormak lazım.

Şu anda da yaklaşık yüzde 50 ile Türkiye'de bir parti iktidar oldu.

Burada tüm dünyanın saygı duyması gerekir. Çok olgun bir sçeim geçti. Kısa zamanda neticeler netleşti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda