Görüş Bildir
Haberler
'MHP'li Kardeşlerim Bu Zat Size Layık Değil'

'MHP'li Kardeşlerim Bu Zat Size Layık Değil'

yelda kahveci
22.02.2014 - 14:54 Son Güncelleme: 02.05.2022 - 09:59
İçeriğin Devamı Aşağıda

'MHP'li Kardeşlerim Bu Zat Size Layık Değil'

Başbakan Erdoğan, AK Parti'nin Sivas Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlediği mitingte MHP'lilere seslendi, 'Bu zat size layık değil.' dedi.

Başbakan Erdoğan Sivas mitingine, tedavi gördüğü İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi'nde yaşamını yitiren Sivas Valisi Zübeyir Kemelek ve helikopter kazasında hayatını kaybeden BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'na rahmet dileyerek başladı.

Erdoğan, 'Dün Sivas Valimiz Zübeyir kardeşime Allah'tan rahmet diliyorum. Ailesine başsağlığı dileklerimi iletiyorum. Ayrıca Sivas'ta buraya gelip Sivas'ın yiğidini 2009'da seçimler öncesi Muhsin Yazıcıoğlu kardeşimi de unutmak mümkün değil.' dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları

NEDEN SİVAS!

Bizi Sivas'ın suyu, toprağı çekti, Sivas'ın aşkı, sevdası, muhabbeti çekti. Bizi Sivas'taki yiğidolar çekti. Bugün Sivas'tan 'Ya Allah Bismillah' diyoruz. Neden Sivas? Sivas istiklalimizin, en önemli başkanlık noktası. Bu yüzden 30 Mart seçimlerinin startını Sivas'tan veriyoruz.

1919'un Eylül ayında Sivas'ta Gazi Mustafa Kemal Sivas kongresini topladı. O kongre kurtuluş savaşımızın yolunu açtığı kadar cumhuriyetimizin de geleceğini şekillendirdi.

SİVAS KONGRESİNDE NE DENİLDİ

Milli sınırlar için vatan bir bütündür parçalanamaz denildi.

MANDA VE HİMAYE KABUL EDİLEMEZ DENİLDİ.

Kurtuluş savaşımızın ve Cumhuriyetimizin temelleri atıldı.

95 yıl sonra bizde o ilkleri o kararları buradan tekrar ediyoruz.

TEK MİLLET, TEK BAYRAK VURGUSU

Milli sınırlar içinde biz bir şey diyoruz. Tek millet diyoruz, 77 milyon tek millet. Tek bayrak diyoruz. Başka bir bayrak bu ülkede dalgalandırmayız. Milli sınırlar içinde tek vatan diyoruz. Şair ne diyor. 'Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, Toprak, eğer üstünde ölen varsa vatandır.' Tek devlet, Türkiye Cumhuriyeti devleti. Kimse yeni bir devlet anlayışı içerisine girmesin.

'İÇERİDEKİ HAİNE EYVALLAH ETMEYİZ'

95 yıl önce Sivas'ta söylediğimizi 95 yıl sonra bugün Sivas'ta birkez daha tekrar ediyoruz. İçeriden ya da dışarıdan Türkiye üzerinde operasyon yapmak isteyenlere göğsümüzü siper eder gereken cevabı veririz. Ne düşmana ne de içerideki haine asla eyvallah etmez bu ülkenin hürriyetinden asla taviz vermeyiz. Kimse TC'nin teslim alma, demokrasiyi, milli iradeyi teslim alma hevesine kapılmasın. O kirli eller bu ülkede hedefine ulaşamayacaktır.. Bu millet Türkiye'nin kazanımlarına tuzakları bozacaktır.

'SON MANŞETİ SİZ ATACAKSINIZ'

Kardeşlerim Allah aşkına soruyorum. Siz buradasınız ve buradayız diyeceksiniz. Mühür bizde yetki bizde kararı biz vereceğiz diyeceksiniz. 30 Mart'ta son manşeti siz atacaksınız. Sevgili yiğidolar, bu milli irade hırsızlarına bu paralel yapıya uluslararası odakların maşası haline gelen bu hain yapıya sizler diyeceksiniz. İşte buradan bu ilk mitingimizden Sivas'tan soruyorum, öyle bir cevap verin ki diğer 80 vilayetleri duysun, öyle bir cevap verin ki tüm dünya demokrasi dersini Sivas'tan alsın, öyle bir cevap verin ki...

'SANDIĞIN RENGİ BELLİ OLMUŞTUR'

Hiç adını bile anmanıza gerek yok O'nun hiç Sivas'ta esamesi var mı? Yok.. Ben şimdi soruyorum milli iradeye sahip çıkıyor muyuz, istiklalimize hürriyetimize sahip çıkıyor muyuz Sivas? AK partiye mührü vuruyor muyuz Sivas? Bizimle misin Sivas? Kardeşliğe birlikteliğe yeni Türkiye'ye evet mi Sivas? Allah hepinizden razı olsun. Sandığın rengi belli olmuştur.

'YIL SONUNA KADAR 2 TANE DAHA GELECEK'

Kardeşlerim dün çok önemli bir tören için Konya'daydık. Havadan erken ihbar ve kontrol uçağını dün silahlı kuvvetlerimize teslim ettik. Yıl sonuna kadar iki tane daha gelecek olacak 3! Sonraki yıl sonuna kadar bir tane daha gelecek olacak : 4! Rabia! 4!

'BİRİLERİ LAF ÜRETİR, BİZ İCRAAT'

Uçakların her birinin adı: Kuzey, Güney, Doğu, Batı, ülkenin dört bir yanını bu kartallarla koruyacağız. Bu güne kadar neden bunlar yapılmadı? Bizim işimiz bu. Birileri laf üretir biz icraat.

'SİVAS'A GELİP DE ANMAMAK MÜMKÜN MÜ?'

Biliyorsunuz bundan önce de Hürkuş'u silahlı kuvvetlerimize kazandırdık. Sivas'a gelip de ömrünü havacılığa adamış Sivaslı bir büyük hizmet adamını, merhum Nuri Demirağ'ı hatırlamamak mümkün mü? Onu hayırla yad etmemek mümkün mü? Biz bugün Sivaslı Nuri Demirağ'ın hayallerini gerçeğe dönüştürüyoruz.

Biliyorsunuz Boğaz'da 2 tane köprü var şimdi 3.'sünü yapıyoruz. Biz 3. Köprü dedik bunlar hemen zıplamaya başladı.Bunlar 'Yapamazsınız' dediler, kudurdular. Yapacağız be. İsteseniz de yapacağız. İstemeseniz de yapacağız. 220 metre yükseliğinde 2 kule yükseldi bitmek üzere. 4 gidiş, 4 geliş, ortasından da tren gidecek. Marmaray'ı iyi ki denizin altından yaptık ha, bunlar görmeden bitirdik. Geçen İstanbul'da 2 gün sis oldu. Ne oldu Vapur seferleri durdu. Halkımız Marmaray'la gitti. Günde 300 bin kişi taşındı.

30 Mart seçimleriyle ilgili sloganımız şu, 'Büyük medeniyet yolunda Yeni Türkiye yolunda daima ileriye gidiyoruz. bir tane daha var.' 'İnsan demokrasi ve şehir. '

'MHP'Lİ KARDEŞLERİM MHP'NİN BAŞINDAKİ ZAT SİZE LAYIK DEĞİL'

Geçen ay Japonya'dayım. Bu MHP'nin başındaki zat geçen gün diyor ki 'Bu Başbakan hiç yerde gezmesini bilmez mi, hep havada dolaşıyor' Bir de orada edep dışı ifade kullanıyor. Yok beni kulağımdan tutup alıp getirecekmiş.

Ya bu nasıl bir edeptir. Eyy benim MHP''li kardeşlerim. Bu zat size layık değil. Siz de ona layık değilsiniz. Bunlardan bir şey olmaz. Bunların devlet, millet böyle dertleri yok. 3,5 sene başbakan yardımcılığı yaptı. Niye 4 seneyi doldurmadın? Çünkü bunlardan bir şey olmaz.

'UÇAK ÖZÜRLÜDÜR'

MHP'nin başkanı da uçak özürlüdür hiç uçmuyor. Bana oradan takıyorsa onda da böyle durum var heralde.

Bizim gündemimizde savaş gemilerimiz, eğitim, uydularımız, FATİH projesi var, etkileşimli tahtalar, tablet bilgisayarlar var. Gündemimizde Marmaray, üçüncü köprü, hızlı tren hatları var. Peki MHP, CHP'nin gündeminde ne var?

'BİR BAŞBAKAN'IN EŞİYLE YAPTIĞI KONUŞMALAR DİNLENİR Mİ'

Onların gündeminde yıkım, engelleme, dedikodu, iftira, itham var. Onlar paralel örgütün önelerine attığı kırıntılarla idare ediyorlar. Bir Başbakan'ın eşiyle, çocuğu ile konuşması dinlenir mi? Bu ne hukuka sığar ne insanlığa sığar. Onlar İstanbul'da plazalardan atılan manşetlerle yürüyorlar. Onlar malum işveren örgütüne vagon oluyor. Bizim gündemimizde Türkiye var.

'UTANMADAN YOLSUZLUK DİYORLAR'

Utanmadan, sıkılmadan bazıları yolsuzluk diyor. Yolsuzlukların olduğu ülkede bunları yapabilir misiniz? 10 yılda 17 bin km bölünmüş yol yaptık. İşsizliği kontrol altında tuttuk, hatta azalttık. Yeni okullar inşa etmek var gündemimizde. Okullara teknolojik altyapı kurmak var. İstedikleri manşetle çıksınlar, istedikleri tuzağı kursunlar. Bizim gündemimizde Türkiye var.

'ODALARINIZDA MİNİ BARLAR VAR MI'

Biz geldiğimizde verilen burs 45 liracıktı. Şimdi beslenme yardımıyla 520 liraya çıktık. Nereden nereye…Yurtlarımızın sayısını arttırıyoruz. Eskiden yurtlarımız ranza sistemiydi, şimdi karyola sistemi. Odalarınızda mini barlarınız var mı?

'SES KAYITLARIYLA SANDIĞI ESİR ALMAYA ÇALIŞIYORLAR'

Böceği yerleştirdiler. Bir şey bulamadılar. Abdestimizden şüphemiz yokki, namazımızdan şüphemiz olsun. Günlerdir koro halinde hükümetin internete sansür getirdiğini iddia ediyorlar. Hem yurtdışında hem yurt içinde karalama kampanyası yapıyorlar. Bundan 4 yıl önce CHP Genel Başkanı ile ilgili bir görüntü yayınladılar. Bizim de durdurma çabalarımıza rağmen CHP Genel Başkanı’nı o görüntüleri bahane ederek görevden uzaklaştırdılar. Şu andaki Genel Müdür, Genel Başkanı ziyarete gitti, ‘Ben aday olmayacağım’ dedi. Sonra kaset genel başkanı geldi. İşte bu kayıtlarla CHP’yi, MHP’yi esir aldılar. Şantaj tuzağına çektiler. Şu anda aynı çirkin saldırıyı bize karşı yapmaya çalışıyorlar. Ses kayıtlarıyla sandığı esir almaya çalışıyorlar. Biz bununla CHP’yi, MHP’yi kurtarıyoruz.

'İŞ ADAMLARINA ŞANTAJ YAPARLAR'

Paralel yapının yapmadığı yok ki. Bunlar işadamlarına, akademisyenlere, güvenlik güçlerine şantaj yaparlar. Bunlar siyasetçilere şantaj yaparlar, hepsine yaptılar, yapıyorlar. Ellerinden gelse bana da yapacaklar. Böceği yerleştirdiler ama bir şey bulamadılar.

'BEDDUAYA LANET, DUALARA EVET'

Ey paralel yapı ve başındakiler, beddualar ediyorsunuz. Varın siz beddua edin, biz bedduaya lanet, dualara evet diyoruz. Yurtlarda yavruları bedduaya kaldırıyorlar. Hale bakın bu ne zillettir Siz yanımızda olduğunuz sürece yıkılmayız.

'BAHÇELİ AİLE, ÇOCUK BİLMEZ'

Sokakta bebeğiyle yürüyen başörtülü kardeşimize saldırdılar. Adli rapor her şey ortada hak tecelli edecek sabrediyoruz. MHP'nin başındaki beyefendi çıkıyor, aile çoluk çocuk nedir bilmez böyle bir derdi yok. 'Türkün örfünde kadına el uzatmak yoktur.' Sen zaten Gezicilerle hareket ettin. Bunu Geziciler yaptı. Bunu o başörtülü bacıma yaptılar. Bu medyaya, bu köşe yazarlarına, yorumcular, CHP ve MHP’ye talimat verdi. Düğmeye bastı. Koro halinde o kızımıza saldırıyorlar.

haberler.com

Kaynak: http://www.haberler.com/basbakan-erdo...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0