Görüş Bildir
Haberler
"MHK'yı Artık TFF Atamayacak, Siz Seçeceksiniz"

"MHK'yı Artık TFF Atamayacak, Siz Seçeceksiniz"

Batuhan
24.02.2016 - 17:33

Türkiye Futbol Federasyonu bugün 3 saati aşan bir toplantı yaptı. Toplantının ardından TFF Başkanı Yıldırım Demirören daha önce duyurduğu gibi 17.15'te bir basın toplantısı düzenledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Demirören'in açıklamalarından başlıklar şöyle:

'Bugün burada toplanmamızın nedeni sadece GS-TS maçı, sadece maçın hakemi ya da futbolcuların tutumları değil. Meseleyi bunlardan ibaret sanmak yüzeysel kalır, asıl sorunu görmemize engel olur. Her sezon bu dönemde aynı tartışma başlar. İsimler değişir, iddialar değişmez. Hakem hatalarına şaibe düşürülmeye çalışılır, büyüklerin kollandığı savunulur. MHK'nın istifası istenir, şu hakem düdüğü assın, bu hakem kokartı bıraksın denir. Bu sene bunlara bir de bahis iddiası eklendi. Bütün bunlar güvensizlik sonucu. Federasyondan beklenen bellidir ama ben bunu yapmayacağım.

Hakemlere yaptırımlara karar vermeyeceğim. MHK'nın istifasını istemeyeceğim. Ben de üzüntü duyuyorum. Birincisi Trabzonspor'un yaşadığı mağduriyet. Ancak bugün Trabzonspor'un canı yandığı için Trabzonspor'u konuşuyoruz. Düzen değişmezse yarın başka bir kulübü konuşacağız. İkincisi umut vaat eden bir hakemi kaybettiğimiz için üzülüyoruz. Ben üzülmekle yetinecek bir konumda değilim. Üzüntümün öfkeye dönüşmesine izin verme lüksüm de yok. Benim görevim çözüm önerileri üretmek ve uygun olanları hayata geçirmektir.

Şu an çözümle karşınıızdayım. Kurullar kirli ve şampiyonu belirliyior deniliyor, TFF töhmet altında bırakılıyor. Bizim kullanmadığımız kullanılmasına izin vermediğimiz bu güce ihtiyacımız yok. Gelirlerimizi paylaştığımız gibi bu erki de ülke menfaatleri için paylaşırız. Yöneticilerin maç sonu açıklamalarını dinleyeceğimize genç yeteneklerin hayallerine dinlemeye vakit ayırırız. Penaltı tartışmalarıyla uğraşacağımıza gençlerimiz hangi şampiyonaya gitti onunla ilgileniriz.

Bugün 24 Şubat 2016 bu tarihi bir kenara not edin. Bugün uzun süredir üzerinde çalıştığımız yeni sistemi görüşlerinize uygulamaya açıyoruz. Daha önce bu sistemin ipuçlarını vermiştik. Euro 2016'dan sonra kamuoyuna sunacaktık. Yani artık kurulları federasyon atamayacak, futbol ailesinin üyeleri seçecek. Bu seçim yönetim kurulu seçimleriyle aynı yıl yapılmayacak. Yönetim kurullarının hiç bir etkisi olmayacak. PFDK ve Tahkim Kurulu için de bu geçerli.

Bunun için futbolun tüm paydaşlarını bir araya getiren özgün bir çözümün kurgulanması için bir çalıştay yapacağız.

Yönetmeliklere şekil vereceğiz. Önümüzdeki sezon hayata geçirmeyi istiyoruz. Son dönemde yaşanan tartışmaların bu kararı açıklamamızda payı yok değil. Krizler bir fırsat yaratmıştır. Bahsettiğim çalıştayda genel kurulu yapısı ve delege sistemini de gözden geçirip revize edelim. Böylece bu gündelik tartışmalar son bulacak.

Şikayet etmekten vazgeçelim. Çözümün aktörleri olalım. Futbol kültürünün gelişimi için taraftarlardan istediğimiz anlayışa önce biz örnek olalım.'

Konuyla ilgili görüşlerini açıklayan Fanatik gazetesi yazarı Mehmet Demirkol, 'Bu neyi çözecek anlamıyorum. Türkiye'de en çok MHK başkanının mı, yoksa TFF başkanının mı istifası isteniyor. TFF Başkanını delegeler seçiyor. Ne farkeder ki, hiçbir şey farketmez. Bu delegeler Beşiktaş'ı batıran başkanı federasyon başkanı seçti. MHK'yı seçseler ne olur, seçmeseler ne olur ' diye konuştu.

CNN Türk

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın