Görüş Bildir
Haberler
"Melih Gökçek'ten Bıktım"

"Melih Gökçek'ten Bıktım"

Fatih UZUN
22.02.2014 - 17:36 Son Güncelleme: 22.02.2014 - 18:14
İçeriğin Devamı Aşağıda

"Melih Gökçek'ten Bıktım"

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Ankara'da Çankaya aday tanıtım töreninde konuştu. Hedefinde 'bıktım' dediği Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek vardı. Kılıçdaroğlu, 'Yürekli bir savcı yolsuzluğun kaynağını araştırsa bakacağı ilk yer Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin hesapları olur' dedi.

Kılıçdaroğlu, Anadolu Gösteri Merkezi'nde partisinin Çankaya adayı Alper Taşdelen'in tanıtımı amacıyla düzenlenen törene katıldı.

Amaçlarının güzel, herkesin barış içinde yaşadığı bir Türkiye'yi kurmak olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, 'Kimsenin bir başkasına farklı bir gözle bakmadığı Türkiye. Sokağa çıkarken, birbirimize güleryüzle baktığı bir Türkiye. Böyle bir Türkiye'yi umut ediyorum ve biz bunu yerel yönetimlerden başlatacağız' diye konuştu.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayları Mansur Yavaş'ın Ankara'yı bildiğini ve her sorunu çözmekte kararlı olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, kendilerine düşenin ise o'nu 30 Mart'ta Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna oturtmak olduğunu söyledi.

Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

'Ayrışmanın zamanı değil beraber olmanın zamanı, birlik olmanın zamanı. Özellikle bütün Ankaralı yurttaşlarıma sesleniyorum; bıkmadınız mı artık? Bıkmadınız mı büyükşehir belediye başkanından? Ben bıktım, siz de bıktınız artık. Düzgün bir siyaset anlayışına ihtiyacımız var. Ahlaklı bir siyaset anlayışına ihtiyacımız var, halka hesap veren bir siyaset anlayışına ihtiyacımız var. Havaalanından geliyorsunuz yolun ortasına kapı yapmışlar, Ankara oradan mı başlıyor, Allah aşkına. Ankara'nın tamamını bile bilmiyor. Demir kafesi biliyorsunuz, dünyanın parası harcandı, dünyanın parasıyla da yıkılıyor. Kimin parasıyla yaptın, kimin parasıyla yıkıyorsun? Kul hakkı yemenin ne büyük günah olduğunu hala öğrenemedin mi sen? Eğer rüşvetin ve yolsuzluğun kaynağını gerçekten yürekli bir savcı çıkıp araştırabilse bakacağı ilk yer Ankara Büyükşehir Belediyesinin hesapları olur. 500 dolara doğalgaz satıldı Ankaralıya, fiyatı 50 dolar. Kim yedi bu paraları, en pahalı suyu satıyor. İnşallah 30 Mart'ta bütün Ankaralılar öğrenecek gerçek fiyatını.'

Yerel yönetimlerin CHP'nin işi olduğunu iddia eden Kılıçdaroğlu, Türkiye'de metroya ilk kazmayı vuranın CHP’li bir belediye başkanı olduğunu ayrıca ilk tanzim satış merkezini açan, ilk halk ekmek fabrikalarını kuranların da CHP’li belediyeler olduğunu ifade etti.

'Yavaş kardeşim yavaş, geliyor Mansur Yavaş'

Mansur Yavaş'ın yeni ilklere imza atacağını ifade eden Kılıçdaroğlu, 'Su fiyatlarını, otobüs fiyatlarını düşürecek, Onun bir özelliği var, bütün Ankaralıların belediye başkanı olacak. Bunların yaptığı gibi Çankaya’yı Yenimahalle'yi cezalandırmayacak. Bütün Ankara’yı kucaklayacak, çünkü o gerçek bir Ankaralı. Türküsü de güzel, ‘Yavaş kardeşim yavaş, geliyor Mansur Yavaş' diye konuştu.

Yavaş'ın Ankara için çalışacağını da anlatan Kılıçdaroğlu, Ankara'nın Paris ile Tokyo ile yarışacağını belirtti.

Kılıçdaroğlu, 'Ankara'nın ne eksiği var? Ama temiz, dürüst bir belediye başkanı olmadığı için Ankara bu halde' şeklinde konuştu.

'İzmir'de 60 milyon lira, Ankara'da 100 milyon lira'

Ankara'nın son 20-25 yıldır kan kaybettiğini de ileri süren Kılıçdaroğlu, İzmir'de kilometresi 60 milyon lira vagonları dahil metro yapılırken bu rakamın Ankara'da vagon hariç kilometresi 100 milyon liraya olduğunu ifade etti.

  • CnnTürk
Kaynak: http://www.cnnturk.com/haber/turkiye/...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0