Görüş Bildir
Haberler
‘Mega Projelerin’ Şehir Plancıları Meslekten Men Edildi

‘Mega Projelerin’ Şehir Plancıları Meslekten Men Edildi

adem kara
22.07.2014 - 15:41

İstanbul’da Üçüncü Köprü ve Kuzey Marmara Otoyolu projelerinin imar planını yapan şehir plancıları Ahmet Özdal ve Arzu Özdal, TMMOB Şehir Plancıları Odası tarafından meslekten men edildi.

İstanbul 3. Köprü, 3. Havalimanı ve Kanal İstanbul gibi projelere karşı olduğunu Gezi olayları sırasında yayımladıkları açıklama ile duyuran Taksim Platformu’nun etkin örgütlerinden Türkiye Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Şehir Plancıları Odası, 3. Köprü ve Kuzey Marmara Otoyolu’nun imar plancılarını meslekten men etti.

Kuzey Marmara Otoyolu ve 3. Köprü projesinin imar planını yapan şehir plancıları Ahmet ve Arzu Özdal’a, üyesi oldukları TMMOB Şehir Plancıları Odası tarafından ’3 ay süre ile meslekten men’ cezası verildi.

Ortaklar, ‘yargısız infaz’ yapıldığını belirterek kararın iptali için mahkemeye başvurdu. Ankara İdare Mahkemesi’nde dava konusu olan olay şöyle gelişti: 2 Haziran 2011′de ihalesi yapılan Kuzey Marmara Otoyolu imar planı işini Ahmet Özdal ve ortağı Arzu Özdal’a ait Bige İnşaat firması aldı. TMMOB Şehir Plancıları Odası, planlama çalışmalarına başlayan ortaklara 9 Şubat 2012′de, işi yapabilecek yeterliliğe sahip olduklarını gösteren ‘mesleki denetim bilgi formu ve büro tescil belgesi’ verdi.

Oda, yapılacak işin de yazılı olduğu bu belge karşılığında firmadan yaklaşık 10 bin lira harç aldı. Ancak 4 ay sonra Şehir Plancıları Odası bu kez, Kuzey Marmara Otoyolu Projesi’nin ‘planlama ve şehircilik ilkelerine aykırı olduğu’, projede yer alarak ‘meslek etik ve ahlakı ile bağdaşmayan faaliyet’ yaptıkları gerekçesiyle iki ortak ile 4 firma çalışanı hakkında soruşturma açtı.

(Sabah/ Yeşil Gazete)

Kaynak: http://yesilgazete.org/blog/2014/07/2...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0