Görüş Bildir
Haberler
'Bülent Arınç'ın Dediği Gibi; Türkiye İçin Vahim!'

'Bülent Arınç'ın Dediği Gibi; Türkiye İçin Vahim!'

ATKN
12.12.2014 - 17:40
İçeriğin Devamı Aşağıda

Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın medyaya yönelik operasyon ihtimaline, “Vahim, umarım aslı çıkmaz.” açıklamasını haklı gördüğünü söyledi. Dumanlı, 'Doğrudur, çok vahim! Neden vahim? Sadece bahsi geçen gazeteciler veya medya grupları için değil, Türkiye için vahim!” dedi.

Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı önünde toplanan binlerce kişi, medyaya yönelik yapılacağı iddia edilen operasyonu protesto etti. Adliyeye gelen Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı da, basın mensuplarının sorularını cevapladı. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın medyaya yönelik operasyon iddiasına ilişkin dün Meclis’te yaptığı, ”Bahsi geçen tweetleri aldım, ciddi buldum, biraz da vahim buldum. Daha ne söyleyebilirim. Umarım aslı çıkmaz veya bu ölçüde çıkmaz veya yargı sürecinin dışına taşan bir olay olmaz. Bunu da temenni ederim, bunu da söylemek isterim.' açıklamasının sorulması üzerine Dumanlı, “Bülent Bey’in açıklamasında iki şey gördüm. Birincisi ‘çok vahim, umarım böyle bir şey yok! diyor. Doğrudur, çok vahim! Neden vahim? Sadece bahsi geçen gazeteciler veya medya grupları için değil, Türkiye için vahim!” şeklinde cevapladı.

Dumanlı, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Sayın Arınç yılların politikacısı. Elbette hemen anlamıştır ki bu hakikaten Türkiye’mize büyük zarar verebilecek vahim bir olaydır. Ama siyaseti kof kabadayılığa dayamış, siyaseti bağırıp çağırarak, insanları azarlayarak, siyaseti insanların üzerinde bir sopa kırma vesilesi sayanlar, Türkiye’nin despot uygulamalardan nasıl zarar göreceğini anlamamış olabilirler. Onu da bu halk anlatıyor, biz söylüyoruz. Diyoruz ki ‘bunu yapmayın! Bize zarar veremezsiniz. Biz bu ülkenin has be has evlatlarıyız. Bülent Bey’in o açıklamasını manidar buldum, tecrübeye dayalı buldum ve haklı gördüm. Yani esef verici bir şeydir.

Meselenin bir internet dedikodusundan ibaret olmadığını söyleyen Dumanlı, “Şuna inanmaya gayret ettik. Bu hadise bir Twitter fenomeninden ortaya çıktı. Saatlerce olumlu ya olumsuz Adalet ve İçişleri Bakanlığı’ndan bir açıklama bekledik. Diyebilirler ki ‘evet bir soruşturma var, biz bu soruşturmanın detayını açıklamak zorunda değiliz’ diyebilirler, bu da onların hakkı. Ama büyük bir derin sessizlik halkta bir infiale yol açtığı gibi bizde de kuşkuyu artırdı. Üstelik sağdan soldan çek edince, meseleleri çapraz kontrole tabi tutunca anladık ki maalesef bir internet dedikodusundan ibaret değil. Bir plan yapılmış. Bu planı yapan insanlara da ‘işte geldik hodri meydan! Adliyenin önündeyiz. Dilekçemizi de veriyoruz. Eğer bir suçumuz varsa –ki 20 senelik gazetecilik yapan insanlarız. 20 senedir bu suçu fark edilmemiş de şimdi mi fark edilmiş?” ifadelerini kullandı.

Bayram Emir - Osman Arslan, CİHAN

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0