Görüş Bildir
Haberler
'Mecnun' Leylek Logo Oluyor!

'Mecnun' Leylek Logo Oluyor!

Onedio Medya
23.04.2014 - 14:47 Son Güncelleme: 23.04.2014 - 16:01
İçeriğin Devamı Aşağıda

Arpalı beldesindeki Merkez Camisi'nin kubbesindeki yuvasını eşi öldükten sonra yörede sert geçen kış mevsimine rağmen 12 yıldır terk etmeyen leylek, Arpalı Belediye Başkanlığı'nın yeni logosunda kullanılarak adeta ölümsüzleştirilecek.

Arpalı Belediye Başkanı Şadi Terzi, yaptığı açıklamada, 12 yıldır beldeyi terk etmeyen leyleğin adeta beldenin tanıtım aracı haline geldiğini belirterek, 'Leylek artık öyle bir duruma geldi ki beldemizin tanıtımı burada yaşayan insanlardan ziyade bu leylekle anılır oldu. Birçok ulusal ve yerel televizyonda yayınlanan haberler buna vesile oldu' dedi.

DİŞİSİ TRAFODA ÖLMÜŞ

Leyleğin yörede sert ve soğuk geçen kış mevsimlerinde dahi hiç göç etmediğini anlatan Terzi, 'Biz bunun neden göç etmediğini bilemiyoruz ancak şunu söyleyebilirim ki kış aylarında leyleklerin göç döneminde leylekler buraya toplanıp geliyorlar. Diğer leylekler ve bunun yavruları birlikte göç ediyor ancak bu leylek eşinin caminin yakınında bulunan trafo merkezine çarparak ölmesi sonrasında buradan hiç göç etmedi. Beslenmesini de derelerin kıyısındaki bitkilerle yaparak eksi 30 derece soğuklarda dahi burada kaldı' diye konuştu.

SEVGİMİZİ GÖSTERECEĞİZ

Beldenin sembolü haline gelen leyleğin Arpalı beldesinin yeni turizm yüzü olmasını istediklerini vurgulayan Terzi, şunları kaydetti:

'Yıllardır bizimle yaşayan ve sembolümüz haline gelen leyleği belediyenin logosunda kullanarak kalıcı bir hale getirmek istiyoruz. Bu çalışmayla ilgili hem buradaki hem de yurt içi ve yurt dışındaki vatandaşlarımızdan olumlu tepkiler aldık. Çoğu kişi leyleği görmek için beldemize geliyor. Onunla ilgili inceleme yapmak isteyenler ve bize danışan insanlar oluyor. Bu olayın belde sınırlarımızın dışına çıkması nedeniyle biz de bu leyleği belediyemizin logosuna taşırsak hem bir ilgi uyandırmış hem de leyleğe olan sevgimizi göstermiş oluruz dedik.'

Terzi, mevcut logoları üzerinde çift başağın bulunduğunu belirterek, 'Tasarım aşamasında olan logonun üzerinde leylek ve Merkez Camisi'nin silueti yer alacak. Yeni logomuzun insanlar tarafından sevileceğine ve ilgi uyandıracağına inanıyoruz' ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak: http://www.posta.com.tr/yasam/HaberDe...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0