Görüş Bildir
Haberler
‘Meclis'te Daha Fazla Kadın Milletvekili Görmek İstiyoruz’

‘Meclis'te Daha Fazla Kadın Milletvekili Görmek İstiyoruz’

ATKN
05.04.2015 - 19:29
İçeriğin Devamı Aşağıda

Türkiye Kadın Girişimciler Derneği, Kadın ve Demokrasi Derneği ve Türkiye İş Kadınları Derneği, ortak açıklama yayımlayarak kadın adaylara destek verdi.

Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER), Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) ve Türkiye İş Kadınları Derneğinden (TİKAD) yapılan ortak açıklamada, Türkiye'nin geleceği için TBMM'de daha çok kadının varlığına ve daha güçlü temsiline, daha yüksek çıkan sesine ve kadın hakları konusunda yapılacak demokratik reformlara ihtiyaç duyulduğu belirtildi.

Genel seçimlerin Türkiye'de kadının statüsü için önemli bir kavşak olduğu bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

'Gelişen ve ilerleyen Türkiye'de kadının ekonomik ve sosyal açıdan güçlendirilmesini isteyen sivil toplum kuruluşları olarak Türkiye nüfusunun yarısını oluşturan kadınların eşit ve adil temsil hakkına sahip olmasını ve TBMM'de kadın vekil sayısının artırılmasını, demokratik toplumun gerekliliği olarak görüyoruz. Meclis'te kadının temsilinin artması ve karar mekanizmalarında daha fazla kadının yer almasıyla inanıyoruz ki ülkemizde kadının sesi daha fazla duyulacak ve böylece kadının olduğu yerde demokrasimiz daha sağlam temellere oturacaktır. Milletin iradesinin tek temsil yeri olan yüce Meclisimize değer katacağına inandığımız kadın milletvekili adaylarını tüm içtenliğimizle destekliyor ve Meclis'te daha fazla kadın milletvekili görmek istiyoruz.'

Etem Geylan, AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0