Görüş Bildir
Haberler
'Mars'ta Kalça Kemiği' İddiası

'Mars'ta Kalça Kemiği' İddiası

Batuhan
24.08.2014 - 09:31

'Mars'ta Kalça Kemiği' İddiası

Mars keşif aracı Curiosity'nin kısa süre önce Dünya'ya gönderdiği bir fotoğraf UFO araştırmacıları arasında heyecan yarattı. Fotoğrafta insan veya hayvan kemiği bulunduğu öne sürüldü.

Kızıl Gezegen'de Ağustos başında ikinci yılını dolduran keşif robotu Curiosity'nin Dünya'ya gönderdiği fotoğraflardan biri, internette heyecan yarattı.

Gale Krateri'ndeki beş bin metrelik Sharp Dağı'na ulaşmak için yoluna devam Curiosity, 14 Ağustos tarihinde kumlara gömülmüş taş parçalarının bulunduğu bir arazide rutin gözlemlerini gerçekleştirdi.

Keşif aracının MastCam kamerasıyla çektiği fotoğraflardan bir tanesinde, 'insan kalça kemiği' yer aldığı öne sürüldü. Dahası, bazı UFO araştırmacıları bir zamanlar dinozor benzeri canlıların Mars'ta yaşamış olabileceğini öne sürdü.

Independent'ın haberine göre, Northern Voices Online sitesinde yapılan yorumlarda, kemiğe benzeyen yapının 'fosilleşmiş sürüngen omurgası' veya 'insan parmağı' da olabileceği iddia edildi.

Bilim insanlarının geçmişte öne sürdüğü teoriler, Mars'ta sürüngen benzeri canlıların yaşamış olabileceğini az da olsa doğruluyor. Astrobiology dergisinde Aralık 2013'te yayımlanan ve Pennsilvanya State Üniversitesi tarafından yapılan araştırmada, geride kalan 3.5 milyarlık süreçte dinozorları yok eden büyük meteor çarpmalarının Mars ve diğer gezegenlere organik yaşam parçaları taşımış olabileceği savunulmuştu. Güneş Sistemi'ndeki uydular da bu olasılığın içinde tutulmuştu.

Mars'ın milyarlarca yıldır kurak ve atmosfersiz olması söz konusu teorinin olasılığını Kızıl Gezegen için düşürse de, yeni keşiflerle Dünya dışı yaşam iddialarının devam edeceğine kesin gözüyle bakılıyor.

Curiosity ve 10 yıldır Mars'ta bulunan Opportunity, bugüne kadar birçok esrarengiz görüntü elde etmişti. En son olarak, Curiosity Nisan ayında kaynağı bilinmeyen bir ışık kaynağı görüntülemişti.

Kaynak: Al Jazeera

Kaynak: http://aljazeera.com.tr/haber/marsta-...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0