Görüş Bildir
Haberler
‘Mardin'deki Saldırıda Belediye Araçları Kullanıldı’

‘Mardin'deki Saldırıda Belediye Araçları Kullanıldı’

ATKN
10.07.2016 - 17:26 Son Güncelleme: 10.07.2016 - 17:37

Mardin'in Artuklu ilçesindeki Cevizlik Jandarma Karakolu'na yönelik dün teröristlerce patlayıcı yüklü araçla düzenlenen saldırıda kullanılan aracın, DBP'li Mazıdağı Belediyesi'ne ait olduğu belirtildi. Artuklu Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamada, teröristlerin kaçarken de DBP'li Mardin Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi'ne ait iki aracı kullandıklarını belirtti. Ayrıca 3 belediye çalışanı dahil 11 kişi gözaltına alındı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Mardin'in Artuklu ilçesinde cumartesi günü Cevizlik Jandarma Karakolu'na PKK'lı teröristlerce düzenlenen saldırı sonrası Artuklu Kaymakamlığı'ndan yazılı açıklama yapıldı.

Patlamada kullanılan aracın DBP'li Mazıdağı Belediyesi'ne ait olduğunun tespit edildiği, teröristlerin kaçarken de DBP'li Mardin Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi'ne ait iki araçla kaçtıklarının belirlendiği belirtilen açıklamada,  3 belediye çalışanı da dahil 11 kişinin gözaltına alındığı ifade edildi.

Açıklamada şöyle denildi:

'İlimiz Artuklu ilçesi  Cevizlik Jandarma Karakolu'na 09.07.2016 tarihinde  bölücü terör örgütü mensuplarınca bomba yüklü araç, roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlenmiştir. Bu menfur saldırı sonucunda 2 kahraman askerimiz şehit olmuş, 1 vatandaşımız ise hayatını kaybetmiştir.

'Patlamada kullanılan 47 AS 012 plakalı aracın Mazıdağı Belediyesi'ne ait olduğu belirlenmiştir'

'Patlamada kullanılan 47 AS 012 plakalı aracın Mazıdağı Belediyesi'ne ait olduğu belirlenmiştir'

Patlamada kullanılan 47 AS 012 plakalı aracın Mazıdağı Belediyesi'ne ait olduğu belirlenmiştir. Ayrıca saldırıyı gerçekleştiren bölücü terör örgütü mensuplarının, Mardin Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi ilaçlama biriminin kullandığı yüklenici firmaya ait 35 END 98 plakalı Ford Transit araç ve 21 FN 913 plakalı diğer bir araçla olay yerinden kaçtıkları tespit edilmiş ve incelenmek üzere araçlara el konulmuştur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Olayla ilgili aralarında Mardin Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanı ve Sağlık İşleri Daire Başkanlığı Halk Sağlığı İlaçlama Şube Müdürü ve 3 belediye çalışanın da olduğu toplam 11 kişi gözaltına alınmıştır.

Saldırıyı gerçekleştiren bölücü terör örgütü mensuplarının yakalanması amacıyla idari ve adli tahkikatlar ile operasyonlar devam etmektedir.

Hain saldırıda şehit olan kahraman askerlerimize ve sivil vatandaşımıza Allah’tan rahmet, ailelerine sabır ve başsağlığı yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.

Bölgemizde yaşayan vatandaşlarımızın huzur ve güven içinde hayatlarına devam etmesini sağlamak  amacıyla bölücü terör örgütü mensupları ile mücadele kapsamında yürütülen faaliyetlere kararlılıkla devam edilmektedir.'

Artuklu Kaymakamlığı - Fotoğraflar: AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Kaan

Aynı masaya oturup barış süreci diye rahat rahat takılırsan o belediye'de destekler TBMM'ye o malum parti'de girer.

Berk

Güzel ülkemin belediyesi, ülkenin askeri kuvvetlerine karşı kullanılmak üzere bir TERÖR ÖRGÜTÜne araç veriyor. Dünyanın başka neresinde vardır ki böyle bir d... Devamını Gör