Görüş Bildir
Haberler
'Mancini Futbol Cahili, Anlamıyor'

'Mancini Futbol Cahili, Anlamıyor'

Batuhan
30.01.2014 - 10:33

'Mancini Futbol Cahili, Anlamıyor'

Hıncal Uluç, yine çok konuşulacak sözler sarf etti.

Mancini ilk geldiği dönemlerde fizik kondisyondan şikayet etti ama son haftalarda oyuncuların daha da geriye gittiğini görüyoruz. Bunu neye bağlıyorsunuz?

Drogba'nın Mancini geldiği günkü kondisyonu ile bugünkü kondisyonunu mukayese edin. Şu anda zavallı durumda Drogba... Bu Mancini, 'Başkana yalakalık olsun' diye koşan adamı kenara alıyor! İkisi de kötü oynuyor ama Umut koşuyor. Koşan Umut'u çıkarıyor, Drogba'yı oyunda tutuyor! Kötü oynadığının, döküldüğünün Drogba farkında... Antep oyuncu değişikliği yapıyor, tabelada 11 numara gösterildi; Drogba bunu görünce kenara koştu. 'Bu Gaziantep'in 11 numarası için, sen oynamaya devam et' dediler. Drogba döküldüğünün farkında... Ama kaç maçtır Drogba'yı değiştiremiyor! Başkanın çileği! 'Drogba ile Sneijder'i aldım; ben ne akıllı adamım' diyordu. O Drogba'nın haline bak! 'Mancini geldi, takımın kondisyonu düzeldi' denilen Galatasaray'da, Selçuk'un durumuna bak... Herhangi bir Galatasaraylının 'eskisinden gerek fizik, gerek oyun olarak daha iyi durumda olduğunu' söylesin birisi bana... Bana desinler ki 'Hıncal abartıyorsun. Galatasaray'ın 29 kişilik kadrosunda, falanca, Mancini geldiğinden bu yana kondisyon olarak daha iyi durumda ve daha iyi oynuyor.'

ADAM KAÇIRMAKLA GÖREVLİ

Sneijder örnek veriliyordu ama o da yeniden eski haline döndü.

Ne yapıyor Sneijder? Gaziantep maçında ne yaptı? Geldiği ilk günlerde 'Ben Galatasaray'ı tanımıyorum' diyordu. Ama artık ayıptır, neredeyse bir sene olacak. Sahaya takım çıkarıyor. 6 tane kontenjan hakkın var. Sırf, Eboue'yi oynatmak için Sabri'yi sol bek oynatıyor! Halbuki Sabri sağda, Riera solda olması gerekiyor. Riera ile Eboue arasındaki kalitenin farkında değil, ikisinin Galatasaray'a ne katkı yaptığının farkında değil. Cam adam, çıt kırıldım Eboue; yere düşüp Galatasaray'ın kontrataklarını önlemekle, adamını kaçırmakla görevli Eboue oynuyor! Adamını kaç kere kaçırdı. Turgut Doğan milli olacaktı neredeyse; son hareketi yapabilseydi. Eboue'nin olduğu tarafı koridora çevirdi. Ama Eboue her maçta böyle... İleri giderse ileride kalıyor, geriye gelemiyor. Geride kaldığı zaman kendini yere atıyor, düşüyor, adamını kaçırıyor. Eboue'nin böyle olmasına karşın 11'e koydu, Riera'yı tribüne yolladı, Sabri'yi sol beke yolladı. Bunu yapan futbol cahili, Galatasaray'ı yönetiyor. Mancini'nin kariyeri yok; kimse kimseyi kandırmasın. Büyük paralarla kurulan Manchester City'nin başında ben de olsam, şampiyon olurdu herhalde... Orada iş yapmış; bunun dışında dünya tarihinde yeri yok.

DAHİ OLDUĞUNU SANIYOR

'Futbol' diye bildiği de bu... Bu adam futboldan anlamıyor. Çok açık ve net konuşuyorum: 'Bu adam futboldan anlamıyor.' Anlamadığını gizlemek için de Galatasaray ile alay ediyor. 'Bak ben ne dehayım, maç içinde 4 defa sistem değiştiriyorum ama adamlar beceriksiz, kabiliyetsiz, yeteneksiz. Benim elime kötü bir takım vermişler. İşte bu kadar olur' demeye getiriyor. 'Juventus yüzde 80 kazanır, Chelsea mutlak favori... Ama ben o kadar büyük bir dehayım ki Juventus'u aştım; bakarsınız Chelsea'yi de aşarım!' Cehenneme kadar yolun var Mancini Efendi!.. Ama Mancini'nin kabahati yok. Balık baştan kokuyor. Galatasaray'daki bu durumun bir numaralı sorumlusu Ünal Aysal'dır.

Golsüz sona eren lig maçından devam edecek olursak; Gaziantep de pek gününde değildi. Dediğiniz gibi son vuruşları yapabilseler fark olabilirdi.

Turgut Doğan ve Mustafa Durak son hareketlerinde başarılı olsalardı Galatasaray beş yerdi! Bunda Sergen Yalçın'ın da payı var. Maçın sonlarında Antep perişan ederdi ama aklımdan, hayalimden geçmeyen bir şekilde Sergen korktu. Maçın bitmesine 15 dakika kala 0-0'a razı, kör bir oyun oynadı. Galatasaray ile Fenerbahçe'nin farkı da burada ortaya çıkıyor. Fener iyi takım... Rakip takım böyle kapandığı zaman Fenerbahçe son dakika da olsa cezayı kesiyor. Sergen, İbrahim Akın ve Turgut Doğan gibi Galatasaray'ı perişan eden iki kontratak adamını çıkardı, iki savunma adamı aldı ve 11 kişi savunmaya çekildi, topu kaleye atan bir tane Galatasaraylı çıkmadı! Maç boyu Galatasaray'ın gollük şutu yok, maç boyu Galatasaray'ın gol pozisyonu yok ve Antep her türlü hücumu bırakıp kapanmışken Galatasaray sağ beki, sol beki, stoperi hatta kalecisiyle hücuma geçmişken pozisyona girecek, gol atacak hali yok. Fenerbahçe böyle yapan takımı öldürüyor; Galatasaray hiçbir şey yapmıyor! Sergen korkmasaydı Antep kazanırdı.

TRABZON'A iHANETTiR

Trabzonspor ve Beşiktaş maçıyla ilgili neler söyleyeceksiniz? Trabzonspor iyi başladı, öne de geçti ancak arkasını getiremedi.

'Yenemiyorsan yenilme' lafından nefret ediyorum. Mustafa Reşit Akçay'ın taktiği bu... 'Yenemiyorsan yenilme!.' Beşiktaş'ı perişan edecekken bağışladı.

Sonuçtan iki taraf da memnun gibiydi.

İki tarafın memnun olduğu beraberliklerden; futbol seyircisi olarak nefret ediyorum. Futbol kazanmak için oynandığı zaman güzel... Beraberlik senin bir şey olmana yetiyorsa -şampiyon olmana, bilmem neye- mesele yok. Ama sen Fenerbahçe'nin gerisindeysen ve şampiyonlukta iddiası olan bir takımsan, senin adın 'dört büyüklerden biri' diye geçiyorsa kazanmak için oynamak zorundasın. Beraberliğe razı olmaya, hem de kendi sahanda beraberlikten memnun olmaya hakkın yok. Şöyle bir puan cetvelinde, beraberliğe razı olan teknik adam, Trabzonspor'a hocalık yapamaz. Bu Özkan Sümer ve Ahmet Suat Özyazıcı Trabzon'una ihanettir. Başka bir şey değil...

ORMAN HESAP SORACAKTI

Beşiktaş da beklenenden kötüydü.

Beşiktaş A'dan Z'ye kötü. Yıldırım Demirören perişan bir Beşiktaş bıraktı, o Yıldırım Demirören'den hesap sormak vaadiyle Beşiktaş Başkanlığına gelen Fikret Orman, Yıldırım Demirören'in emrine girdi. Beşiktaş'ı bitirdiler. Önce Demirören, arkadan Fikret Orman yönetimleri Beşiktaş'ı bitirdi. Yani, özet; Türkiye'de herkes Fenerbahçe'ye çalışıyor. Gerek sahanın içinde, gerek sahanın dışında; herkes Fenerbahçe'ye çalışıyor.

RÖPORTAJ: BÜLENT CAN

NOT: Söyleşi G.Saray-Elazığ maçından önce yapılmıştır.

Radyospor 

Kaynak: http://www.radyospor.com/Futbol/17306...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın