Görüş Bildir
Haberler
'Man Adası' Davasında Karar: Kılıçdaroğlu, Erdoğan ve Ailesine 197 Bin Lira Ödeyecek

etiket 'Man Adası' Davasında Karar: Kılıçdaroğlu, Erdoğan ve Ailesine 197 Bin Lira Ödeyecek

Emre Ordu
07.06.2018 - 19:20 Son Güncelleme: 08.06.2018 - 09:00

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ailesi ve yakınlarının Man Adası’ndaki off-shore bir şirkete para yolladığı iddiası üzerine, Erdoğan'ın Kılıçdaroğlu aleyhine açtığı 1,5 milyon liralık manevi tazminat davasında karar açıklandı. CHP lideri Kılıçdaroğlu, Erdoğan ve ailesine 197 bin lira manevi tazminat ödemeye mahkûm oldu.

AA'da yer alan habere göre, Anadolu 5. Asliye Hukuk Mahkemesi'ndeki duruşmaya, davacılar Cumhurbaşkanı Erdoğan ve yakınları adına avukat Ferah Yıldız ile davalı Kemal Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik katıldı. Kararı açıklayan mahkeme, Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan ve yakınlarına 197 bin lira manevi tazminat ödemesine hükmetti.

110 bin lirası Erdoğan'a

110 bin lirası Erdoğan'a

Mahkeme bu kapsamda, 110 bin lira manevi tazminatın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, 15 bin lira manevi tazminatın Ahmet Burak Erdoğan'a, 17 bin lira manevi tazminatın Ziya İlgen'e, 25 bin lira manevi tazminatın Mustafa Erdoğan'a, 20 bin lira manevi tazminatın Osman Ketenci'ye ve 10 bin lira manevi tazminatın da Mustafa Gündoğan'a 28 Kasım 2017 tarihinden itibaren işleyecek yasal faizi ile birlikte davalı Kılıçdaroğlu'ndan alınarak taraflara ödenmesine karar verdi.

"Bütün belgeler doğru, bu tazminat beni korkutmak için"

"Bütün belgeler doğru, bu tazminat beni korkutmak için"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, tazminata mahkum olmasıyla ilgili gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kılıçdaroğlu, '18 milyon dolara ne aldın? Bunların yanıtı yok. O kararı veren hakim de hakim değil zaten' dedi. Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:

'18 milyon dolar gerçek mi? Gerçek. Man Adası’na para transferi oldu mu? Oldu. Man Adası’ndaki şirketin kuruluş bedeli 1 sterlin mi? 1 sterlin. Kendisi de itiraf etti bunu. E ne bu tazminat? Hangi gerekçeyle? Beni korkutmak için.'

Davayı Türkiye'de olmasa bile AİHM'de kazanacağını söyleyen Kılıçdaroğlu, 'Bütün belgeleri doğru. Savcının yazısı var. Soruyor Halk Bankası’na ‘Bunlar size mi ait?’ ‘Evet bize ait.’ MASAK’a soruyor: ‘Bunlar doğru mu? Evet doğru.’ Bunlar ne için? Beni korkutmak için. Talimat alan yargıç, parayla beni korkutacağını sanıyor. Biz parayla, pulla korkmayız. Biz namuslu adamlarız' diye konuştu

Kılıçdaroğlu'nun tazminata mahkum olması sosyal medyanın da gündeminde...

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
768
308
131
97
54
25
9
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Tıntın

Adaleti harbiden bağımsız hale getirmişiz.

Luis

belgelerin doğru olduğunu gösteren mahkeme kararı var ama.. " Welcome to Adalet "

arkadaş nasıl bir açgözlüluktur anlamıyorum.. yetmedi mi paralar amk?