Görüş Bildir
Haberler
‘Makul Şüphe'den İlk Gözaltı

‘Makul Şüphe'den İlk Gözaltı

adem kara
17.10.2014 - 10:54 Son Güncelleme: 17.10.2014 - 12:48
İçeriğin Devamı Aşağıda

AK Parti hükümetinin hazırladığı ve gece yarısı Meclis'e sunduğu yeni yargı paketi daha kanunlaşmadan uygulamasına geçildi.

Mevcut kanunlarda arama kararı için 'somut delil' şartı aranırken yeni hazırlanan taslağa göre arama kararı için 'makul şüphe' kavramı devreye giriyor. Taslak kanunlaşmadan ilk uygulaması bu sabah Adana'da gerçekleşti. Gazeteci, yazar Aytekin Gezici, 'makul şüphe' ile evi aranarak gözaltına alındı. Avukatı Yusuf Özer, gözaltı ve aramanın atılan bazı tweet'lerle ilgili olduğunu söyledi.

Cihan Haber Ajansı'ndan  Bilal Öğütçü'nün haberine göre kararda, Aytekin Gezici'nin evinde arama yapılarak; bilgisayar, cep telefonu, harddisk, fotoğraf makinesi, kamera, program, sim kartı, ses ve görüntü depolayan her türlü cihaza el konulmasına izin veriliyor. Sabah saatlerinde evinde arama yapılan Aytekin Gezici, gözaltına alındı. Adli Tıp'ta sağlık kontrolünden geçirilen Gezici, daha sonra Emniyet'e götürüldü.

Kaynak: http://www.zaman.com.tr/gundem_akpnin...

Fuat Avni'nin kitabını yazdı

Fuat Avni'nin kitabını yazdı

Gözaltına alınan gazeteci Aytekin Gezici, geçtiğimiz günlerde Twitter fenomenlerinden 'Fuat Avni' ile ilgili yazdığı 'Fuat Avni Firavun Sarayındaki Musa' ismindeki kitapla gündeme gelmişti.

Hürriyet'te yer alan habere göre, 1974 yılında, Adana'da dünyaya gelen Gezici, 1993 yılında başladığı gazetecilik yaşamını, Zaman Gazetesi başta olmak üzere çeşitli yaygın ve yerel gazete ile televizyonlarda muhabir olarak sürdürdü. Star TV'de 'Teksoy Görevde' ve TGRT'de 'Babacan' Haber Programlarında muhabir olarak görev yapan Gezici'nin ilk kitabı, 1997 yılında 'Bir Kısım Medya Manzaraları' Gazeteci Geyikleri, Öyküleri, Fıkraları ismiyle yayınlandı. Bir dönem Seyhan İlçe Belediyesi'nde Basın Danışmanı olarak görev yapan Gezici, 'İmamın Ordusu Son Sığınak', 'Operasyon Cemaat', 'Yoksa Marx Haklı mıydı?' gibi pek çok kitabın da yazarı.

Kaynak: Bilal Öğütçü - CHA ve Hürriyet

Kaynak: http://www.hurriyet.com.tr/gundem/274...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0