Görüş Bildir
Haberler
"Filistin Olayından Memnun Olan İslam Ülkeleri Var"

"Filistin Olayından Memnun Olan İslam Ülkeleri Var"

Batuhan
17.07.2014 - 16:32

"Maalesef İslam Dünyası da Susuyor"

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Erdoğan, İsrail'in Gazze saldırılarına dair, 'Dünyayı suçlamak işin en kolay tarafı. Dünya susarken, Batı susarken maalesef İslam dünyası da susuyor' dedi.

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Dolmabahçe Sarayı'nda düzenlenen 'Dünya İslam Bilginleri Barış, İtidal ve Sağduyu İnisiyatifi Toplantısı'na yaptığı konuşmada, 'Müslümanlar kardeştir. Kardeşler arasında sulhu sağlamak için de bugüne kadar yaptığımız gibi bugün de samimiyetle çırpınıyoruz' ifadelerini kullandı.

Ortadoğu'nun her karışında kan akıyor

Ortadoğu'nun her karışında şu anda kan aktığını kaydeden Başbakan Erdoğan, 'Ne kadar acıdır ki akan kan Müslüman kanıdır. Daha da acıdır ki kan akıtan Filistin'deki hariç yine Müslümandır' şeklinde konuştu.

Dünyayı suçlamak işin en kolay tarafı

Başbakan Erdoğan, dünyayı suçlamanın işin en kolay tarafı olduğunu belirterek, Dünya susarken, Batı susarken maalesef İslam dünyası da susuyor' dedi.

'Filistin olayından memnun olan İslam ülkeleri var, çünkü memnun olmasalar onlar da müdahil olurlar' ifadelerini kullanan Erdoğan, konuşmasını şöye sürdürdü:

'Filistin'de yaşanan, bir mezhep çatışması olmadığı için, bir Şii-Sünni çatışması olmadığı için, oradaki can alıcı mesele maalesef İslam dünyasının da ilgisini çekmiyor. İşte burası yaralayıcı. Oysa hepimiz biliyoruz ki Filistin'de bizim çocuklarımız, bizim yavrularımız ölüyor. Filistin'de bizim özbeöz kardeşlerimiz şehit ediliyor. Filistin'de insanlık ölüyor, insanlık onuru ölüyor. Özellikle de Müslümlanların izzeti, şerefi ölüyor. Bakın daha ileri gidiyorum; kim ne derse desin, bizim için önemli olan Rabbimizin rızasını kazanmaktır, kulların rızasını değil.'

'İslam dünyası dik dursaydı...'

Başbakan Erdoğan, 'Biz Filistin'in 1948'den beri yaşadığı çile için kıvranırken, ardından hatırlayın, Afganistan çıktı. Afganistan'a Lübnan eklendi. Lübnan'a, Irak eklendi. Irak'a Suriye, Mısır, Somali, Açe, Myanmar eklendi. Filistin meselesinde, İslam dünyası dik dursaydı belki Afganistan olmayacaktı. Afganistan'da sağduyu hakim olsaydı belki de bugün İslam cografyası her yanından kanıyor olmayacaktı' şeklinde konuştu.

Ayrıntılar geliyor...

AA

Kaynak: http://www.aa.com.tr/tr/manset/360191...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0