Görüş Bildir
Haberler
'Kusursuz Kulak' Bager'in En Büyük Hayali Gerçek Oluyor: Fazıl Say ile Konserde Buluşacaklar

etiket 'Kusursuz Kulak' Bager'in En Büyük Hayali Gerçek Oluyor: Fazıl Say ile Konserde Buluşacaklar

Emre Ordu
14.06.2019 - 18:19 Son Güncelleme: 16.06.2019 - 15:26

Muş'ta, doğuştan görme engelli ve absolut (kusursuz) kulağa sahip 8 yaşındaki Bager Çalışcı'nın besteci ve piyanist Fazıl Say ile tanışma ve konser verme hayali gerçek olacak. Çalışcı ailesine telefonla ulaşan Say, 30 Haziran'da, İstanbul Lütfi Kırdar Anadolu Auditorium'da Şanghay Filarmoni Orkestrası ile vereceği konserine, Bager ve babası Mehmet Çalışcı ile müzik öğretmeni Caner Keser'i davet etti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yaygın beldesindeki Kardeşler İlkokulu'nun 2'nci sınıf öğrencisi olan görme engelli Bager Çalışcı'yı, müziğe ilgisini fark eden babası Mustafa Taşçı, müzik kursuna başlattı. Bager Çalışcı, burada kendisi gibi görme engelli Yarpuzlu Köyü İlkokulu'nda müzik öğretmeni olan Caner Keser ile tanıştı. Keser, Bager'in absolut (kusursuz) kulağa sahip olduğunu fark etti.

Öğrencilere verdiği konserle ilk hayalini gerçekleştirdi

Öğrencilere verdiği konserle ilk hayalini gerçekleştirdi

Bager Çalışcı, Caner Keser'in de yardımıyla piyano çalmayı öğrendi. Bager Çalışcı'nın köy okulunda konser verme hayali, 4 gün önce gerçekleşti. 

Kent merkezine 55 kilometre uzaklıkta bulunan Ağartı Köyü İlkokulu'ndaki öğretmenler, Bager Çalışcı'nın ailesiyle birlikte köydeki öğrencilere piyano konseri vermesi için ortam hazırladı. Köy okulunda okuyan ve hayatında daha önce piyano görmemiş öğrenciler ile köy meydanında bir araya gelen Bager, Beethoven'ın 'Yalnızlık Senfonisi' ile 'Ay Işığı Sonatı'nı, Yann Tiersen'nin eserini ve güncel şarkıları çaldı. Bager Çalışcı, diğer hayalinin de Fazıl Say ile tanışmak ve birlikte konser vermek olduğunu söyledi.

Fazıl Say'ı duygulandırdı

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bager'in hikayesinin basında haber olarak yer almasının ardından dünyaca ünlü piyanist ve besteci Fazıl Say, sosyal medya hesabından 'Ben çok ender duygulanıp ağlarım. Bu sefer öyle oldu' paylaşımında bulunarak, çocuğun köydeki konser fotoğraflarını paylaştı. Say, daha sonra telefonla Çalışcı ailesine ulaştı ve doğada duyduğu sesleri notaya dökebilme yeteneğine sahip 'kusursuz kulak' Bager'den çok etkilendiğini söyledi. Fazıl Say, 30 Haziran'da, İstanbul Lütfi Kırdar Anadolu Auditorium'da Şanghay Filarmoni Orkestrası ile vereceği konserine, Bager ve babası Mehmet Çalışcı ile müzik öğretmeni Caner Keser'i davet etti.

"Büyük hayalimi gerçekleştiriyorum"

"Büyük hayalimi gerçekleştiriyorum"

En büyük hayalinin Fazıl Say ile tanışmak olduğunu ve bunu gerçekleştirecek olmanın sevincini yaşadığını dile getiren Bager Çalışcı, 'Fazıl Say ile tanışacağım, çok mutlu ve heyecanlıyım. Fazıl Say'ı çok seviyorum. Büyük hayalim Fazıl Say ile tanışmaktı, hayalimi gerçekleştiriyoruz. Çok mutluyum' dedi.

"Çok mutlu ve sevinçliyiz"

"Çok mutlu ve sevinçliyiz"

Oğluyla gurur duyduğunu belirten Mehmet Çalışcı ise 'Bager'in hayalleri vardı. İlk hayali köy çocuklarına konser vermekti ve o hayalini gerçekleştirdik. İkinci hayali Fazıl Say ile tanışmaktı. Bager'in haberin medyada yer almasına Fazıl Say kayıtsız kalmadı. Haberi gördü ve paylaştı. ÇEV Vakfı bizlere dönüş yaptı. Bager'i Fazıl Say'ın konserine davet ettiler. Bager bu yüzden çok çok mutlu. İkinci hayalini de gerçekleştirecek. Bizler de çok mutlu ve sevinçliyiz. Haberimizden sonra Türkiye'den çok güzel dönüşler aldık. Güzel yürekli insanlarımızın olduğunu gördük. 'Onlarla beraber bizler de Bager'in yolculuğuna çıkıyoruz. İnşallah Bager, güzel yerlere gelecektir' dedi' diye konuştu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

"Beni öğretmen olarak çok gururlandırdı"

"Beni öğretmen olarak çok gururlandırdı"

Bager'in kendisi gibi görme engelli olan müzik öğretmeni Caner Keser de 'Bager ile en son yaptığımız çalışmaların meyvesi olarak birinci haberin medyada yayınlanmasından sonra çok güzel dönüşler aldık. Bu durum bizleri çok mutlu etti. Türkiye halkı, Bager'e sahip çıktı, evladını bırakmadığını ve elinden tutacağını gösterdi. Sayın Fazıl Say hocamız, bizim çalışmalarımız ile haberimizi kendi sosyal medya hesabı üzerinden paylaştı. Bu hem beni bir öğretmen olarak çok çok gururlandırdı hem de Bager ve ailesini çok mutlu etti. Biz aslında daha yeni yola başladığımızı, daha yeni yolun en başında olduğumuzu ve müzik otoritelerin Bager ile bizlere kayıtsız kalmayacağını düşünüyorum, umut ediyorum. Emeği geçen, el uzatan herkese çok teşekkür ediyorum' dedi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
444
202
12
2
2
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
oguzcan93

Bir Didem Soydan değil tabi,hiç yorum almamış...Bu kardeşimizin inşallah elinden tutarlar,youtube’den bakacağım neler yaptığına.

ihatebroccolixx

Didem Soydan ne alaka amk? Adam akıllı yorum atmayı bilmez misin illa bi yerden prim mi gerekiyor?

Hakan Oğur

Anadolu'da bilinçli ve alanında uzman kişilerden oluşan bir ekip tarafından yetenek araştırması yapılsa eminim ki Bager gibi yüzlerce yetenek ortaya çıkar.Ce... Devamını Gör

Simge Kaçak

lisedeki tarih öğretmenlerime selamlar sizlere saygım sonsuz ama bir de mesleğini kötüye kullanan insanlıktan da uzak tipler mevcut,şu sayacaklarım gibi; ben... Devamını Gör

therealist

amin var öyleleri haklısın örnekler çok benimde gördüğüm