Görüş Bildir
Haberler
‘Kuş Gribi Salgınından Bahsetmek Söz Konusu Değil Ama Sorun Var’

‘Kuş Gribi Salgınından Bahsetmek Söz Konusu Değil Ama Sorun Var’

ATKN
15.05.2015 - 12:33 Son Güncelleme: 15.05.2015 - 12:34
İçeriğin Devamı Aşağıda

Bursa'da konuşan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu kuş gribi konusunda bir salgının olmadığını söyleyerek, 'Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız son 3 gündür Gebze'de de bu anlamda bir belirli üretim merkezlerinde viral durum olduğunu tespit etti. Şu anda bir salgından bahsetmek söz konusu değil ama lokal bazı üretim çiftliklerinde merkezinde sorun var' dedi.

AKPi Bursa Milletvekili Adayı olan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu seçim bölgesinde tarihi çarşıları gezerek, esnafla sohbet etti. Daha sonra partisinin İl Başkanlığında basın toplantısı düzenleyen ve soruları yanıtlayan Bakan Müezzinoğlu, kuş gribi konusunda son durum ile ilgili bilgi verdi.

'Vatandaşlarımızı ilgilendiren sağlık açısından herhangi bir tedbire ihtiyaç yok'

'Vatandaşlarımızı ilgilendiren sağlık açısından herhangi bir tedbire ihtiyaç yok'

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın yoğun, titiz ve teyakkuz halinde bir çalışma yürüttüğünü söyleyen Müezzinoğlu, 'Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız son 3 gündür Gebze'de de bu anlamda bir belirli üretim merkezlerinde bir viral durum olduğunu tespit etti. Şu anda bir salgından bahsetmek söz konusu değil ama lokal bazı üretim çiftliklerinde merkezinde sorun var. Karantina uygulaması yapılıyor. Tahmin ederim 1 hafta 10 gün içinde kontrol ve yayılma gündemden düşecek diye bekliyoruz. Çalışmalar o yönde ama özellikle benim Sağlık Bakanı olarak söyleyeceğim, vatandaşlarımız için bu anlamda 'şu tedbiri alın' diyeceğimiz bir cümle yok. Yani 'tavuk eti yesek mi yemesek mi, yumurta yesek mi yemesek mi?' 2 ay önceki durum neyse, 20 gün önceki durum neyse aynen devam edebilirler. Bu anlamda vatandaşlarımızı ilgilendiren sağlık açısından herhangi bir tedbire ihtiyaç yok' diye konuştu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0