Görüş Bildir
Haberler
'Kürt Sorunu Yoksa Hükümet Bu Süreci Niye Yürütüyor?'

'Kürt Sorunu Yoksa Hükümet Bu Süreci Niye Yürütüyor?'

FreiGeist
16.03.2015 - 11:11 Son Güncelleme: 16.03.2015 - 11:15
İçeriğin Devamı Aşağıda

Erdoğan'ın 'Kürt sorunu yoktur' çıkışına Demirtaş'tan yanıtı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Kürt sorunu yoktur' açıklamasını değerlendiren HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, 'Kürt sorunu yoksa, hangi adımları niye atıyor, bu süreci niye yürütüyor? Bunlar seçim öncesi atraksiyonlardır' dedi.

Selahattin Demirtaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sözlerini milliyetçi oylara yönelik sözler olarak nitelendirdi. Demirtaş, şöyle konuştu:

'Nevruz'da hangi kapsamda bir çağrı yapılacak bilmiyoruz. İmralı'da bu konuda bir tartışma yürütüldü. Nisan ayında bir kongre çağrısı içermiyor. 21 Haziran'da okunduğunda göreceğiz.

Hükümet, görüntülü ve sesli mesajla ilgili tartışmaları bizim ortaya attığımızı iddia ediyor. Bu, İmralı'da konuşulan bir mevzuydu. Mesajın görüntülü ve sesli olması kamuoyundaki etki gücünü artacaktır. Hükümet karakolda doğru söyler, mahkemede şaşar misali. Hükümet, İmralı'da konuşulan konuları, İmralı'dan çıkışta inkar ediyor.

Barış sürecinin ilerlemesi kararındayız, HDP olarak süreci destekleyeceğiz. AKP'nin barış ve özgürlük konusundaki hiçbir politikasına güvenmiyoruz. Bu güvensizliğimizi gidermeye yönelik hiçbir adım atmadı, atacaklarına da inanmıyorum.

Cezaevinden İmralı'ya birkaç mahkumun nakledilmesi durumu var. Bugün yarın belki gerçekleşir. Bir mutabakatla belirlenen isimlerdir. Kamuoyunda bazı isimler tartışılıyor, birkaç gün içinde netleşince bilgilendiririz.

'SEÇİM ÖNCESİ ATRAKSİYONLAR'

Şunu da merak ediyorum doğrusu; Kürt sorunu yoksa, hangi adımları niye atıyor, bu süreci niye yürütüyor? Onları da Başbakan'ın da Cumhurbaşkanı'na sorması lazım. Kendi aralarında nasıl bir rol dağılımı yaptılarsa artık… Birisi ‘Kürt sorunu yoktur' diyor, diğeri ‘Kürt sorununu çözmek için adım atacağız' diyor. Bunların tamamı seçim öncesi atraksiyonlardır.'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Balıkesir'de yaptığı açıklamada, 'Bu ülkede hiçbir zaman bizim 'Kürt' diye bir sorunumuz olmadı. Ama kasıtlı olarak bu gündemde tutuluyor. 2005'te Diyarbakır'da yaptığım konuşmayla biz bu işi bitirdik. Benim Kürt vatandaşımın sorunu olabilir. Türk vatandaşımın ne kadar sorunu varsa, onun da o kadar sorunu var' diye konuştu.

Ajanslar

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0