Görüş Bildir
Haberler
'Kürt Kardeşlerim Bizi Anlamakta Zorlanıyorsunuz'

'Kürt Kardeşlerim Bizi Anlamakta Zorlanıyorsunuz'

Ulaş
14.05.2015 - 19:06

Fotoğraf: AA

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanı ErdoğanVan mitinginde “Ah benim Kürt kardeşlerim, canım kardeşlerim biz size sevdalıyız. Ama siz bizi anlamakta zorlanıyorsunuz” dedi. Erdoğan ayrıca “Bir de Diyanet’i kapatmayı bulmuşlar. Diyanet’le ne alıp veremediğiniz var. İstiyorlar ki camiler kapansın, cemaat sahipsiz kalsın. CHP camileri kapattı mı, sattı mı, buraları ahırlara çevirdi mi?” ifadelerini kullanarak HDP ve CHP’yi hedef gösterdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Van’da toplu açılış töreninde konuştu.

Erdoğan’ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

‘Ah Kürt kardeşlerim’

“Ah benim Kürt kardeşlerim, canım kardeşlerim biz size sevdalıyız. Ama siz bizi anlamakta zorlanıyorsunuz. 7 Haziran bir kırılma noktasıdır. Terörü arkasın alanlar mı kazanacak yoksa bu millete sevdalı olanlar mı kazanacak, bu bakımdan çok önemli.

Kürtçe Kuran tartışması

“Bugün ben sizlere Kuran-ı Kerim’in Kürtçe mealini gösteriyorum. Daha önce Batman, Diyarbakır, Siirt ve Mardin’de de bu sevinci yaşamıştım. Tabi birileri benim Kuran’ın Kürtçe mealini sizlerle paylaşmamdan rahatsız oldular. Hatta, terör destekli olan partinin eşbaşkanı da “bu aslında Diyanet İşleri Başkanlığı’na ait değil, özel bir vakfın mealidir”, bir başkasında da “bu bir tane olarak basıldı, Cumhurbaşkanı’na gönderildi.” Cevap hemen Diyanet’ten geldi, “biz 10 bin Kürtçe meal bastırdık, gönderiyoruz” dedi.

“Onların rahatsızlığının Kuran’ın kendisinden kaynaklandığını biliyorum. Ne diyorlar, “Okullardan zorunlu din dersi kaldırılsın.” Niye kaldırılsın, niye rahatsız oluyorsun? Zorunlu din dersi amir hüküm olarak var. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi var. Biz bunu seçmeli olarak koyduk mu? İster o, ister o. Rahatsız olma. Bu adımları atıyoruz, niye? Şu çok önemli, imansız olan bir milletin batması haktır, sen sahip olursan bu millet batmayacaktır.

“Kendilerine yeni Kabeler arayanları Kuran elbette rahatsız eder. Bunların kimler olduğunu biliyorsunuz. Benim Kürt kardeşlerim dinine sadıktır. Zerdüştlük dinini kendilerine din edinen yöneticilere gerekli cevabı verecektir diye düşünüyorum. Dağlarda, mağaralarda verdikleri ders bu. Nitekim Diyarbakır’da, bir tane sözde müftü ne dedi? “Eğer benim partimin dini Zerdüştlük olsa ben yine aday olurdum.” Sözde müftü, şu hale bak ya, nerelerden nerelere geldik.

Diyanet

“Bir de Diyanet’i kapatmayı bulmuşlar. Diyanet’le ne alıp veremediğiniz var. İstiyorlar ki camiler kapansın, cemaat sahipsiz kalsın. CHP camileri kapattı mı, sattı mı, buraları ahırlara çevirdi mi?

“Terör destekli partinin derdi de bu. Benim Kürt kardeşim buna izin verir mi? Şimdi imam hatiplere de göz dikmişler. Açılışını yaptığımız kurumlar arasında imam hatip kız pansiyonu var. İmam hatip okulu var. Biz açıyoruz, onlar milletin karşısına “bu okulları kapatacağız” diye çıkıyorlar. Açıkça söylemiyorlar, ne diyorlar? “4+4+4 uygulamasına son vereceğiz.” Ana muhalefet ne diyor? 1+8+4 diyor. Sevsinler sizi. Bu formülü daha önce de uyguladılar ve imam hatipin orta kısmını kapattılar. O zaman öğrenci sayısı 600 binin üzerindeydi, orta kısımlar kapatılınca sayı yavaş yavaş 60 bine kadar indi. Milletim artık bu şifrelerin ne anlama geldiğini biliyor.

“Katsayıları kaldırdık mı? Kotayı kaldırdık mı? İmam hatipler ve meslek liseliler tüm üniversitelere girebilir dedik mi? Sayı 60 binden 1 milyona yükseldi. Çok çalışacaksınız, gayret edeceksiniz, üniversitelerden de başarılı bir şekilde mezun olacaksınız.

Mercedesin fiyatı

Van Diyanet’in kaldırılmasına izin verir mi? 7 Haziran önemli değil mi? Gereğinin yapılması gerekiyor değil mi? Terör örgütü etkisindeki parti de saldırıyor, paralel yapı da saldırıyor, ana muhalefet de saldırıyor. Çok enteresan. Ne diyorlar? O Mercedes, bunların yapacağı işlerin kaynağıymış. Bir de bedel koyuyorlar. Neymiş, değeri 1 milyon. Eski rakamla 1 trilyon.

“Diyanet İşleri Başkanımızlaydık. Allah aşkına nedir bunun fiyatı? 330 bin lira. Bunları söyleyenlerin çoğunun altında Mercedes var. Koskoca Türkiye’de makama tahsisli bir Mercedes olmasından daha doğal ne olabilir.

“Kendisine ailesine ahlaksızca saldıranlara gereken dersi vermeye hazır mıyız? Eğer dini kanaat önderleri bu konuda korunmayacak olursa, bu aynen tespihin ucundaki imame gibidir. O imame koptuğu zaman tespih nasıl dağılırsa, dağılırız. Buna fırsat vermeyeceğiz.

Hz. Ali’yi sevmekse ben Aleviyim’

“Van, imam hatiplerin kapatılmasına izin verir mi? Bu millet, Alisiz Alevilik fitnesini çıkarıp aday gösterenlere de gereken dersi verecektir. O partinin adayları arasında Alisiz Alevilerin örneklerinden bir tanesi var. Alevilik Hz. Ali’yi sevmekse ben Aleviyim. Ama bunların böyle bir derdi yok.

“Darbecileri cennetlik ilan ederken, gece gündüz çalışanlara ağzından köpükler saçarak hakaret edenlere bu millet gereken dersi verecektir.

“10 Ağustos’ta yapılan seçimde açıkça tarafsız değil, milletin yanında olan bir Cumhurbaşkanı olacağım demiştim. Dikkat ederseniz Türkiye’yi dolaşıyor, milletimle buluşuyor, kucaklaşıyorum. Yarın da Kırıkkale’de olacağım.

Yeni anayasa

“Yeni anayasa çağrımı da tenkit ediyorlar. Durmadan muhalefettekiler YSK’ya gidiyorlar. Ne diyorlar? “Bu Cumhurbaşkanı meydanlara çıkmasın” diyorlar. Terör örgütü desteğinde olan parti var ya, ikisinde de ret cevabı aldı usanmadı. Bunlar anayasayı falan da bilmiyor. Cumhurbaşkanı’nın önünü kesemezsiniz, çıkar konuşur. Yeter ki meydanlarda konuşacak insanlar bulsun.

“Yen anayasa konusu benim ilk defa gündeme getirdiğim bir husus değil. 2010 yılında kapsamlı bir anayasa değişikliği yapmıştık. Bu yeni anayasanın bir denemesi mahiyetindeydi.

“Bugün 14 Mayıs, önemli bir gün ve Yaslıada’yı (Yassıada) bundan önceki seçimde ‘bu adayı özgürlük ve demokrasi adası yapacağız’ demiştim. O zaman MKYK üyesi hanım kardeşimiz, Çiğdem kardeşimiz bu projeyi yapmıştı. Bugün Başbakanımız temeli attılar ve böylece kendilerine şahsım ve milletim adına teşekkür ederim.

’14 parti bize karşı birleşti’

“Bize karşı birleşen 14 siyasi parti vardı. Bugün bizi eleştirenlerin tümü bir araya gelmişlerdi. Biz 12 Eylül’ün kalıntılarını silmek için uğraşırken, onlar ısrarla 12 Eylül’ün mirasına sahip çıkıyor. 12 Eylül darbesini yapan şahıs geçtiğimiz günlerde öldü. Cenazesinde gözlerimiz 2010’da darbecilerin mirasına sahip çıkanları aradı ama göremedik. Çünkü bunların kendileri 12 Eylül darbesinin mamulü.

“Pensilvanya’daki elebaşı ne diyor? “Nursi Kürt diye görüşmeye gitmedim” diyor. İstanbul’da benim Kürt kardeşlerimi tahkir eden ne kadar vesayetçi varsa onlarla al takke ver külah işbirliği içine girdiler.

‘Ey HDP, sen kimsin ya’

“Eyy Van, yeni Türkiye’ye hazır mısın? Van, yeni anayasayı istiyor mu? Başkanlık sistemini destekliyor mu? Geleceğe sahip çıkıyor mu? Allah sizden razı olsun. Hep beraber haykıralım, bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız ve birlikte Türkiye olacağız. Buna ihtiyacımız yok. Allah birliğimizi, beraberliğimizi, uhuvvetimizi daim kılsın. Seçimden umudunu kesenlerin bahaneleri şimdiden hazır.

“Barzani ne diyor, ‘Türkiye olmasaydı Kobani kurtarılamazdı’ diyor. Bunlar ne diyor? Bizi suçluyor. Bunlar yalan söylüyor. Gerek Özgür Suriye Ordusu, gerek peşmergenin Kobani’den girmesine biz müsaade ettik. Eyy HDP, sen kimsin ya? Kobane’de DEAŞ’a ders verilmesi gerekiyordu. DEAŞ Türkiye’yi suçluyor, bölücü örgüt de Türkiye’yi suçluyor. Demek ki ortak noktaları var demektir.

Çözüm süreci

“Çözüm sürecini ben başlattım. Bunlar olsa da olmasa da bu süreci nihayete erdireceğiz. Terör, eski Türkiye’de geçerli bir yöntemdi. Yeni Türkiye’de terörü kullanarak siyaset yapanlar olmayacak.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0