Görüş Bildir
Haberler
'Kürdistan Ligi'ne Destek ve Tepkiler Geliyor

'Kürdistan Ligi'ne Destek ve Tepkiler Geliyor

Batuhan
21.05.2015 - 10:37
İçeriğin Devamı Aşağıda

Yeni Diyarbakırspor ile Denizli Belediyespor maçında çıkan olaylar sonrası başlayan tartışma büyüyor. Hakemin taraflı maç yönettiğini öne süren Yeni Diyarbakırspor’un 'Kürt Ligi' restine bölge takımları da destek verdi. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) da Yeni Diyarbakırspor'u hükmen 3-0 mağlup ilan ederken, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 'Yeni Diyarbakır elenince sahaya saldırılıyor. Hakem bile zor kurtuluyor. Sonrasında bölgesel liglerimizi kuralım diyorlar. Bu mudur demokrasi? Futbola bu iş karıştığı zaman buradan zor çıkılır diye düşünüyorum” dedi.

Diyarbakırspor’un ardı ardına küme düşmesi sonrasında kurulan ve kısa sürede bölge halkının gönlünde taht kuran Spor Toto 3. Lig 2. Grup’ta mücadele eden Yeni Diyarbakırspor’un şampiyonluk beklentisiyle oynadığı Denizli Belediyespor maçında yaşanan olaylar sonrası ligden çekilme kararı alması geniş yankı uyandırdı.Bölgesel alternatif lig önerisi

TFF’nin adaletsiz davrandığını öne sürüp, hakemin taraflı maç yönettiğini savunan Yeni Diyarbakırspor’un, ligden çekilme kararına ve olası “Kürdistan Ligi” isteğine bölge takımları da destek verdi. Diyarbakır ve komşu illerdeki kulüpler cumartesi günü Diyarbakır’da toplanıp, konuyla ilgili kararlarını verecekler. Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) reddedilip, bölgesel alternatif lig kurulması gündemde.

Diyarbakırspor A.Ş.’nin ligden çekilme kararı sonrası yöneticiler, bölge takımlarına da “Kendi ligimizi kendimiz kuralım” çağrısında bulundu.

Açıklamadan satır başları şöyle:

“2 milyonluk kentimizin spordaki emeği Türkiye Futbol Federasyonu’nun ipimizi çekmesi ve emeğimizi çalması için özel olarak görevlendirdiği Hüseyin Sabancı isimli vicdandan yoksun, tetikçi ve Diyarbakır düşmanı olduğu daha önce tescillenen sözde bir hakem tarafından gasp edilmiştir.”

“Provokatör hakem”

“Provokatör hakem”

“Özel bir provokatör olduğu ve bu amaçla maçımızda görevlendirildiği açıkça belli olan bu kara vicdanlı, Denizli Büyükşehir Belediyespor maçının 90+6. dakikasında rakibe verdiği akla ve mantığa aykırı penaltı kararıyla sadece kulübümüzün şampiyonluğunu gasp etmekle kalmamış, koca kentimizi sporda 50 yıl geriye götüren olaylara neden olmuş, büyük umutlarla maçlara gelen 10.000’lerce gencin hayallerini çalmıştır. Bize tek seçenek bıraktınız. O da sizin liglerinizden çekilmek. TFF’nin ligleri bizim ve bölgemiz için tek seçenek değildir. Bölgemizdeki takımlara sesleniyoruz. Bizi istemeyen kirli siyaset ve karanlık odaklara karşı kendi liglerimizi kuralım. Yugoslavya’yı ayrılmaya ve dağılmaya götüren olaylar Kızılyıldız-Partizan maçıyla başlamıştır.”

TFF, Yeni Diyarbakırspor’u 3-0 mağlup ilan etti

TFF, Yeni Diyarbakırspor’u 3-0 mağlup ilan etti

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu, Yeni Diyarbakırspor ile Denizli Büyükşehir Belediyespor arasında oynanan ve çıkan olaylar nedeniyle tatil edilen Spor Toto 3. Lig play-off maçında Yeni Diyarbakırspor’un 3-0 hükmen mağlup olmasına karar verdi.

Futbol Federasyonu’ndan yapılan açıklamada, Yeni Diyarbakırspor’un 3-0 mağlup ilan edildiği belirtilirken, şu ifadeler kullanıldı:

“TFF Yönetim Kurulu bugün Yıldırım Demirören başkanlığında TFF’nin Beykoz-Riva’da yer alan idari merkezinde toplandı. Toplantıda 18 Mayıs 2015 günü Diyarbakır’da oynanan ve müsabaka hakemi tarafından tatil edilen Yeni Diyarbakırspor A.Ş.-Denizli Büyükşehir Belediyespor müsabakasının sonucunun 3-0 Denizli Büyükşehir Belediyespor lehine tescil edilmesi kararlaştırıldı.”

İçeriğin Devamı Aşağıda

Erdoğan: Futbola bu iş karışırsa buradan zor çıkılır

Erdoğan: Futbola bu iş karışırsa buradan zor çıkılır

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Yeni Diyarbakır elenince sahaya saldırılıyor. Hakem bile zor kurtuluyor. Sonrasında bölgesel liglerimizi kuralım diyorlar. Bu mudur demokrasi? Futbola bu iş karıştığı zaman buradan zor çıkılır diye düşünüyorum” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Bosna-Hersek’te yaptığı konuşmada Yeni Diyarbakır’ın sahadan çekilmesi konusunda ilginç bir açıklama yaptı.

Erdoğan, “Geçen hafta Van’daydım. Bir baktım ki kan akan musluklar kalkmış su akan billboardlar konmuş. Güneydoğu’da Doğu’da tepkiler hala devam ediyor. Yeni Diyarbakırspor-Denizli maçı oynandı, uzatmalarda Denizlispor penaltı kazanıyor bu penaltıyı gole çeviriyor. Yeni Diyarbakır elenince sahaya saldırılıyor. Hakem bile zor kurtuluyor. Sonrasında bölgesel liglerimizi kuralım diyorlar. Bu mudur demokrasi? Futbola bu iş karıştığı zaman buradan zor çıkılır diye düşünüyorum” yorumunda bulundu. 

ZETE

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
2
0
0
0
0
0